Плувки Colmic

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Пера Colmic

Мнение от krokibg »

Лъчо,просто колегите трябва да обръщат повече внимание на това,какво купуват.Просто,моите уважения към големите фирми за такъми,но просто ми писна да давам пари напразно и затова,когато намеря сериозен консуматив, които да е сносен и най-важното да не се преебава за два риболова,съм длъжен да посъветвам колегите за да не дават пари на вятъра за смешници като Колмик и разни други измамници.ида,продължавай да си ловиш с техните такъми за по 20-30 лв и се кефи,но недей да ги хвалиш измислените им плувки.има много по-добри от тяхните и то на светлинни години.Аре че съм се накиснал и взех да се повтарям.Нищо лично,просто си пиша за да ми върви ракията ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Лъчо33
новобранец
новобранец

Мнение от Лъчо33 »

Любаче, във всеки отрасъл има измами!
Това си е от как свят светува /Докато има телета,ще има и касапи/, това си е самата истина за съжаление :(
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Krokibg написа:Ице,не знам колко са скъпи перата на колмик,но е време да пробваш и тези на Ризов !!!Те,нямат надиране и цяла година може да ти стои на такъма без да го сваляш или подменяш заради повреда.Не знам темата дали е за колмик или не,но фактите са си факти и плувките на Ризов с тръбичка през която прекарваш първо кордата и след нея и антената,просто са страшни.Пробвай ги и ще забравиш за колмици и молмици - измамници !!!Повече няма какво да ви кажа по тази тема.Опитвам се да помогна и да дам съвет.Който ме послуша,той ще спечели и повече няма да се налага да питате дали с нещо може да си поправяте измамническите плувки на тази или онази фирма.Време е да започнат да правят качественни пера или да си го начукат до топките ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

P.S Ризов ги прави от пластмаса или някакъв такъв материал и плувките си отговарят на грамажите и са най-издръжливите плувки които съм виждал и ползвал от как се помня да ходая за риба ИзображениеИзображениеИзображение
Никъде не съм писал,че нямам плувки Ризов .Точни са,с много добро лаково покритие,мисълта ми беше да не спамим по темата.И Julian са перфектни,и Промикс имат добри модели,Мочков,Боби Фишер и Топ флоат на Филстар,Видракс.И мога да ви взимам каквито модели искате,но на пакет по 10бр.И защо се налага да напомням,че 10г.имах риболовен магазини, нямаше в Пловдив магазин с повече плувки от моя..Питай Дуньо-Евгени,от къде купуваша стръв за Румбата и кой им поддържаше въдиците и макарите. :wink:Любо,и виж на втори мини да кажеш по едно наздраве.А и сомчета се обаждат.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Харесвам плувките на Colmic от 4-5 години ги ползвам, досега нямам напукана , счупена при засичане или надрана. Любимка ми е Jolly , това за мен е уникална плувка, просто перфектната. Мисля, че основния проблем на повечето риболовци е че погрешно подбират плувки и затова после има ядове... не всяка плувка става за всяка ситуация! (тук не се засягайте лично ей)! Всеки си има лично мнение, но не бива да бъдем крайни. Според мен всяка плувка иска пазене! и то доста! Както каза Ники, тя е консуматив.
Аз също ползвам някои български плувки и ми харесват. А ако искате наистина много здрави плувки, пробвайте Cralusso.

Ето малко снимки, да не голословя...

3 от любимките ми на Colmic , розовата е Jolly, плувката, която харесвам най-много..

Изображение

Ето този модел на Colmic никога не ме е подвеждал при риболова на платика, а там знаем за какви капризи става дума...

Изображение

Мъничката е за спиди, другата е ползвам за червеноперка...

Изображение

Ето плувките на Yulian , за които спомена Бутника. Повечето са с тръбички вътре и подсилени горе телчета, които бая зор трябва да се изкъртят.

Изображение

Плувките на Sarfix са много добри, тази най-отдясно е със страхотно лаково покритие и никога не се драска...

Изображение

Още един любимки Тубертини...

Изображение

Маде ин БГ ... Томакс... тези които ползвам, други не са ми харесвали...

Изображение

Тези 2 поредни са сръбски, много добри плувки...

Изображение

Втората, е за шаран и е 0.2 гр, заради подсилените телчета , скоро я открих, и смятам напролет да се тества брутално :)

Изображение

И великата фирма Ризов ... само този модел ми харесва, ползвам го за платика, но като боядиша тялото черно, това оранжево хич не ме кефи...

Изображение

Всички останете си със здраве, и на всички наздраве :) Весело изкарване довечера!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Krokibg написа:Ида,какво толкова им е здраво на шибания Колмик ми обясни !?!?!?Няма и два риболова и дават фира.Стават на цепки и се измъкват шибаните телчета от горе.Започват да прогизват след дълго стоене във водата и т.н.Това съм го изпитал на собствен гръб.Знам,от почти 37 години,през които съм рибар/и знам какви плувки са правени и продавани по-всички магазини в Пловдив.Стига сте писали глупости,защото от такива писаници,хората се подвеждат и ще продължават да задават въпроса ...Как да си поправя плувката..... !!!
Кроки , още не съм си отворил очичките и гледам си наплюл КОЛМИК :D Ей ти по-долу малко Ризовки , не мисли че нямам представа и от плувките на РИЗОВ , та си пиша ей тъй- да си намирам занимание :idea: . Има още бая да тренират до като си оправят шарените кухи антени и поне ма..ааалко да се доближат до КОЛМИК , ма айде да не се впускам в подробности че е празник 8) :D
Само да ти кажа с две думи- при удар на едра риба , предпочитам сцепена на две от ластика(влакното) плувка , отколкото скъсана от телчето линия, щото тялото на плувката било пластмасово..... :mrgreen: :D ( става дума за тумбестите с дебелите антени) :idea: :axe:
Айде весели празници и като не те кефят КОЛМИК , цъкай с ризовските полиуретани :D :D :D

Изображение

8) 8) 8)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Локалчо,както казах и по-рано,от както излезнаха тези плувки с проходната тръбичка,забравих за проблемите с телчетата и нацепването.Всичките тези модели съм ги ползвал и съм имал проблеми.Ризов са пластмасови или незнам от какъв материал,но проблемите ми приключиха.Вече не лепя,ремонтирам и преправям плувки.Ризов си има достатъчно модели,капки,круши,продълговати и тем подобни.Пак,повтарям,нека всеки си лови с каквото си иска,не казвам че и от другите фирми няма добри.Минава ли кордата от страни,след дълго престояване във водата,започват да се зацепват влакната в корпуса им,без значение колко е добро лаковото покритие.Отговори ми на въпроса,вярно ли е това или тези дето ги харесваш,са вечни и нямат този проблем !?!?!?
Прав си,че за всеки риболов си има определени плувки,каква плувка да сложа на линията,като при мен шарана е таласъм и не взима на дебели дюзени и тежки линий.Аз си го гоня на мач и ползвам 0.75гр плувка и 0.12 - максимум 0.14 влакно,иначе няма пипане.Както и да ги пазиш,при засичане на едра риба от порядъка на 1.5,2,3 кг засечката си е доста сериозна и плувките не могат да издържат целодневен риболов.За това,просто си намерих моите плувки и ще си ловя с тях,докато не излезе нещо ново и по-добро.При риболова на на уклей,бабушки и разни дреболийки,нормално е да се засича по-нежно с оглед на това да не се скъса линиято от 0.10 основно и 0.8 повод,нали !?!?!?Та,думата ми е,щом тези плувки издържат на яки засечки/знаете как тръгва дивия шаран при засечката/ и издържат,какво остава за речния риболов на алайчета,морунажи и кефали.поздрав и нищо лично,просто обяснявам моите възгледи и предпочитания.Поздрав !!!

Ида,не говоря за тези модели а за новите!!! Тези също си имат проблеми,но новите просто са направени както трябва.Този модел спрях да го исползвамИзображение

Изображение

Говоря за тези модели в ляво - на моята снимка и продълговатите,които са без антенки.Тези,с черно и кафява и зелено и кафяво са по 0.1 и 0.75р а горемите в ляво са от 2 до 4-5 гр които ползвам.Потърси новите модели които съм снимал и ще се убедиш за какво говоря.Няма телчета,няма лакове,няма простотий.Говорим за различни неща и неможем да се разберем явно.Тези които съм снимал,тръбичката минава през средата а не в страни на антената и нямат никакви телчета,освен шлаухките които се слагат нолмално.Дори при засечка,ако са поставени повече от един шлаух,не се огъва антената като лък след засечката,както става при другите.Просто ги потърси !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Любак,а счупените ми ги запази,че ползвам за моите които си правя някои нещица.Те поне не се чупят,моите де :D Весело посрещане на Новата година!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ок Ице,нямаш проблем,твои са.Дано мога да се измъкна и да дойда на 2ри да се видим на Маричката.Весело посрещане на Нова година.Поздрав !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И носи спининга,че два сома закачиха под моста на воблер,ти май там изкара един с внушителни килограми за Марица.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Кроки пробвай Cralusso-то , моделите Capri, Spirit и Golf, сигурен съм че ще ти харесат. Към 3 лв. е бройката, просто в момента ми ги няма всичките кутии за да ти покажа. Айде на 2-ри ще ги разискваме тия въпроси. и русата довечера...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ризовките с дупка ще ги пробвам при първа възможност и ако ми харесат ще си взема :idea: Не са лоши плувките, като изключим някои отстраняеми дефекти ; най-големите си платики, за тази година, ги хващах точно с тяхни плувки само че от този модел съм ги привършил :roll:
На Кралусо също не съм ги пробвал , ама то тука ги няма :?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Локи,ще ги пробвам !!!Само че на пролет,когато се раздвижи шарана и каракудата на перце.Айде,до 2ри на Марица !!!

Ида,тези които съм ги снимал,нямат дефекти.Прекарваш кордата през средата на плувката,слагаш предварително шлаухки на антената,прекарваш и нея и става бетон.Няма падане или качване на дълбочината,няма излизане на телчета а кордата не наранява по-никакъв начин плувката и се утежняват прекрасно..Пробвай ги и ще видиш че са прекрасни.Е,моделите на Ризов с телчета,също се згомнясваг,но са първите-старите им модели.аз обаче и на тях им намерих цаката и ги правя на подвижни,като слагам от доло на антенката специална гумена представка с вирбелче,през което минава кордата и стават прекрасни подвижни плувки,които са много-много чувствителни.Хубавото на целия този спор е,че колегите ще се научават да ползват само квалитетни и здрави плувки,като ползата от това е че по-рядко ще дават пари на измамници,дето правят умишлено плувки еднодневки за да ни взимат парите.Както знаем,една плувка е 3-5 лв и сами разбирате за какви пари става на въпрос като се има в предвид количествата ментета които се купуват.Вярно е,че хората по малките градове са най-ощетени,понеже нямат достъп до големите и добре заредени магазини в големите градове.Нека обаче да сподерил с тях нашите познания и изводите до които сме стигнали,за да им спестим левчетата грешни пари дадени за еднодневки.Поздрав на Всички !!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето да видите решението на проблема,в един от случаите !!!

Изображение

Ето и рибите които хващам с плувките на Ризов,за които говоря,като ползвам от 0.75гр до 1.5гр при тихо време.При вятър,слагам от 2 гр до 3-3.5гр максимум !!!

Изображение

Рибите говорят,аз няма да казвам нищо повече,само това че за себе си съм намерил оптималните плувки и само от любопитство,бих пробвал и други модели,защото може да има и изненади с някои плувки от новите модели или направени по нова технология -2009г ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

P.S Длъжен съм да поясня,че визирам само опраделени модели на Ризов,като потвърждавам че има и от неговите плувки,които не са и за градската тоалетна ИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от krokibg на Сря Дек 31, 2008 3:23 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

off:

Любак,то там аз и без плувка ша ги хващам! :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него