Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

шаранджииски прът 3,60м. или 3,90м.
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: шаранджииски прът 3,60м. или 3,90м.
Несъм съгласен с постването на теми от други сайтове, независимо кои са те , защото не е сигорно дали няма да искат да те подведът. Главно шаранджиите крият своите тайни и винаги питащите биват подвеждани. Неискам да обида никого .. нито е във връзка с тази тема.. просто ми омръзна да гледам колеги как са накупили скъпи оборудвания и ходат немили недраги по язовирите. По-добре се вслушвайте в съветите на snegk , sapuna и другите модератори за дадения риболов .. в което е сигорно че, няма да ви подведът.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- yancho
- ще става разбирач
май нещо съм се ориентирал към 3,90м. 3,50 либри двуколенни
ако може някой да предложи нещо като модел и цена , можеби нещо като това но да е 3,90 и 3,25-3.50 либри http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=927
ако може някой да предложи нещо като модел и цена , можеби нещо като това но да е 3,90 и 3,25-3.50 либри http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=927
-
- учете се от него
Ето тези ги гледах много обстойно " на живо", само че варианта 3.60- мнооооого як кол
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=984

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=984

- carpsliven2
- сериозен играч
Интересна реклама са направили на пръчките .. за тез пари.. са си мноо убави даже. 

-
- учете се от него
Доста полезна и подробна информацияCAVERN написа:Малко за читатели:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=1829

- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
[quote="carpsliven2"]Главно шаранджиите крият своите тайни и винаги питащите биват подвеждани[/quote]
И аз много обичам такива мнения.....И защо смяташ, че искат да те подведат? Въобще направи ли си труда да прочетеш какво пише? Ако го беше направил може би щеше да срещнеш там постове и на уважавани и в този форум колеги, които май отделят доста време за риболов на шаран....
И аз много обичам такива мнения.....И защо смяташ, че искат да те подведат? Въобще направи ли си труда да прочетеш какво пише? Ако го беше направил може би щеше да срещнеш там постове и на уважавани и в този форум колеги, които май отделят доста време за риболов на шаран....
- carpsliven2
- сериозен играч
Да прочетъх всичко и несъм обвинил никой.. всеки шаранджия според мен требва да се уважава , независимо какъв е.
Написах по принцип .. в този сайт също може да се даде достатъчно информация. На мен по ми мяза на една надпревара кой е по-най най ... и изявления от рода като ми казват и тука: ти си единствения дето хваща добре със ефтени работи. Темата е много спорна по принцип и всеки има право на мнение.. Само ми стана обидно... то излезе че, като .. ние несме уважавани и неможем да му дадем достатъчно иформация на колегата след като спомена че располага с малко финанси(като мен). И аз за пореден път пиша че, тва е само мое мнение което не бива да влияе на колегите нито да обида теб или някой друг колега. Аз лично съм учен да уважавам всички и така ще си устане. По темата мисля че, IDA e посочил много добри пръчки - граскарпа . Успех желая на колегата независимо какви ще си купи
Написах по принцип .. в този сайт също може да се даде достатъчно информация. На мен по ми мяза на една надпревара кой е по-най най ... и изявления от рода като ми казват и тука: ти си единствения дето хваща добре със ефтени работи. Темата е много спорна по принцип и всеки има право на мнение.. Само ми стана обидно... то излезе че, като .. ние несме уважавани и неможем да му дадем достатъчно иформация на колегата след като спомена че располага с малко финанси(като мен). И аз за пореден път пиша че, тва е само мое мнение което не бива да влияе на колегите нито да обида теб или някой друг колега. Аз лично съм учен да уважавам всички и така ще си устане. По темата мисля че, IDA e посочил много добри пръчки - граскарпа . Успех желая на колегата независимо какви ще си купи

- yancho
- ще става разбирач
колега а доволен ли си от триколенните, 4е си харесах едни на три части а някаде бях чел че не са много добър избор( защото се огъвали точно на сглобката между втората и третата част и там им било слабото място) Става въпрос за 3,60 метра 3,75 либри ако не се лъжакамен написа:Аз съм с 3,60 триколенни-заради транспорта.Тая година смятам да си реша проблема с дистанцията с рад.лодка.Иначе най-добрия вариант за мен е 3,90 двуколенна 3,5l.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Всичко зависи от строя на въдицата.
С пръчка 3,60м и реални 3,75lb ще мяташ ракета или по тежки монтажи безкомпромисно!
Дай линк да ин хвърлим по едно око!
С пръчка 3,60м и реални 3,75lb ще мяташ ракета или по тежки монтажи безкомпромисно!

- yancho
- ще става разбирач
става дума за тези пръчки 3-те от горе на долу EXPANDER FINDER CARP - 3.60 m http://www.tomaxm.com/prati_sharan.htm само че не мога да ги намеря с цениsapuna написа:Всичко зависи от строя на въдицата.
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Тука http://tomaxshop.com/catalog/index.php? ... cb1e291279
този модел го няма
този модел го няма
-
- учете се от него
Това е стария сайт на Томакс, такъв модел прът вече не се произвежда ( няма го и в сайта на Трабуко)yancho написа:става дума за тези пръчки 3-те от горе на долу EXPANDER FINDER CARP - 3.60 m http://www.tomaxm.com/prati_sharan.htm само че не мога да ги намеря с цени

-
- учете се от него
Доста порових по отношение на максималната изхвъргаща тежест на шаранджийските пъти- как да се трансформира теста на кривата- обозначен в либри, в изхвъргаща тежест-обозначена в грамове. Това което ми направи впечатление е че само ШИМАНО посочват в каталога си и двата параметъра, обаче- на всичките си 3 либрови пръти им дават макс. изхвъргаща тежест 125гр, на всички 3.5 либрови- 160гр, а на 5.0/ 5.5 либровите сподове- 225гр.
Това според мен са много съществени разлики от до тук правените разни варианти за преизчисляване на дадените параметри от либри в грамове ( тест на кривата, в изхвъргаща тежест). Ако се смята по формулките - 3либри трябва да бъде 85гр , 3.5 либри - 100гр и т.н.
Какво мислите по този въпрос, и дали тези съотношения биха били валидни и за останалите шаранджийски пръти

Какво мислите по този въпрос, и дали тези съотношения биха били валидни и за останалите шаранджийски пръти

-
- учете се от него
Като обобщение, шаранджийските пръти по отношение на тест на кривата(lb) и изхвъргаща тежест(gr), в каталога (2009г.,за Европа) на ШИМАНО, са специфицирани така:
1.75lb- 55gr
2.00lb- 60gr
2.25lb- 70gr
2.50lb- 80gr
2.75lb- 100gr
3.00lb- 125gr
3.25lb- 140gr
3.50lb- 160gr
5.00lb- 225gr
Дължините са 3.66/3.96, като горната табличка е валидна и за двете дължини!!!
1.75lb- 55gr
2.00lb- 60gr
2.25lb- 70gr
2.50lb- 80gr
2.75lb- 100gr
3.00lb- 125gr
3.25lb- 140gr
3.50lb- 160gr
5.00lb- 225gr
Дължините са 3.66/3.96, като горната табличка е валидна и за двете дължини!!!