Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Re: Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
браво колега 

Чудесни распери,колега!Все така да ги ловиш и верно да хванеш некоя двукилограмова сулка поне.

- Живко Василев
- разбира нещата
Хубав излет .
Поздрави

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- djokoriboloveca
- разбира нещата
-
- фен клуб-скобар
Много приятен репортаж и хубав излет 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- вече хвърля и на тежко

хубав излет и хубав репортаж 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Стефко, топлиш сърцата ни в тези мразовити дни ,БРАВО 

Браво страхотен улов 

Привет, момчета! Доста се изгубих напоследък, но то и нямаше кой знае какво за писане... Този уикенд обаче беше интересен и си струва да ви разкажа за него 
По принцип имах много грандиозни планове за почивните дни, но както често се случва плановете ми рязко се разминаха с реалността
Уж бях намислил неделята да е изцяло за риболов, а така се случи, че в крайна сметка успях да отделя едва 3 часа от съботата, колкото да направя кратка проверка на топлия канал... Всъщност целта ми бяха не толкова рибките, колкото един тест в реални условия на новата въдичка - Колмик Даймънд 2.70 / 10-30
Взех я наскоро от един габровски колега
и реших да проверя дали ще върши работа за целите, които й бях поставил...
Въпреки този си замисъл, риболова започнах с джиговата си пръчка, в търсене на някоя бяла риба... Условията обещаваха задачата ми да е трудна, като освен с неприятния вятър и ограниченото пространство, на което трябваше да хвърлям, трябваше да се справя и с усиленото спадане на водата в последните дни и изключително ниската й видимост
За начало избрах разни туистероподобни примамки, които въпреки надеждите ми не донесоха никакъв резултат... Опитвах проводката ми да е възможно най-плавна и с по-продължителни паузи, но очевидно това не заинригува никого
Наложи се да сменявам
Сложих една "туба" в зеленикав цвят - примамка, която много често ме е изваждала от трудни ситуации, макар да не доумявам защо, при положение, че я считам за типично "пасивна" примамка, която не би следвало да работи в подобни условия
Сега вече почти се отказах от паузите по дъното, а скоковете правех къси и енергични - току над самото дъно! Хубаво беше, че пред себе си имах много добре изразен праг, където не рядко съм откривал ловуващ хищник... Така беше и този път - след едва няколко подавания на тубата усетих "мръсно", но отчетливо кълване малко преди прага, което възнаградих с много навременна реакция
Резултата бе много симпатична и борбена рибка, закачена обаче отвън под долната челюст:

След още 2-3 хвърляния се появи още една, по-малка, чието кълване този път беше след споменатия праг... Отново доста борбена рибка за размерите си

Тук нямаше как да не ми направи впечатление факта, че и втората ми рибка бе закачена отвън на устата
Нещо явно не бе съвсем наред щом рибките ми вземат примамката така "нечисто" и затова реших да направя още една лека промяна
Вместо досегашната 10 грамова сива глава избрах една по-лека - 7 гр., оцветена в жълто и електриково-зелено... С нея щях да се откажа от по-далечните дистанции, но пък работата ми около перспективния близък праг щеше да е значително по-качествена!
Оказа се още един печеливш ход
Хубав сигурен удар и този път цялата примамка е в устата на разбойника:

До свечеряване имах още една маломерка, която така и не попадна в архива, но успя да сложи точка на един невероятно приятен февруарски следобед...
Накрая малко и за споменатия по-горе Колмик: Тестовете, които направих бяха малко повърхностни, но в общи линии потвърдиха отзивите и впечатленията, които предварително имах за нея. Стегната и елегантна въдичка с много приятен външен вид (поне на мен ми хареса
), лека и чувствително бърза, без да бъде "дървена". Външния вид може да подведе малко, но в действителност пръчката има доста мощност в запас
(поне така я усетих в ръката си)
Основните примамки, които изпробвах бяха воблери - миноу и кренкове, в размери от 6 до 10 см.: Оунър РНМ 65 и РНМ90, Рапала ТЕ7, Рапала SSR7, Rapala TD7, Smithwick Mr. Walleye Rattlin Rogue, Antax Sova 7 и Antax Ribica 8 cm. Всички примамки биват изхвърляни без особени напъни на 20-30 м., което за моите цели е напълно достатъчно! По-сериозни опити за "далекобойност" не съм правил...
Относно чувстивтелността: от горепосочените воблери сравнително слабо или никак не се усещат Оунър РНМ65, Смитуик-а и Рапала ТЕ7. С останалите няма никакъв проблем, като дори в условията на пълен мрак въдицата успява да даде чудесна представа за движението и положението на примамката във водата!
Мнението ми в този му вариант - качествена въдица на добра цена за средни и големи реки и примамки със среден или голям размер. Добър избор за щуки и бели риби, евентуално за едър кефал...
Поздрави!

По принцип имах много грандиозни планове за почивните дни, но както често се случва плановете ми рязко се разминаха с реалността

Въпреки този си замисъл, риболова започнах с джиговата си пръчка, в търсене на някоя бяла риба... Условията обещаваха задачата ми да е трудна, като освен с неприятния вятър и ограниченото пространство, на което трябваше да хвърлям, трябваше да се справя и с усиленото спадане на водата в последните дни и изключително ниската й видимост

За начало избрах разни туистероподобни примамки, които въпреки надеждите ми не донесоха никакъв резултат... Опитвах проводката ми да е възможно най-плавна и с по-продължителни паузи, но очевидно това не заинригува никого

Сега вече почти се отказах от паузите по дъното, а скоковете правех къси и енергични - току над самото дъно! Хубаво беше, че пред себе си имах много добре изразен праг, където не рядко съм откривал ловуващ хищник... Така беше и този път - след едва няколко подавания на тубата усетих "мръсно", но отчетливо кълване малко преди прага, което възнаградих с много навременна реакция

След още 2-3 хвърляния се появи още една, по-малка, чието кълване този път беше след споменатия праг... Отново доста борбена рибка за размерите си

Тук нямаше как да не ми направи впечатление факта, че и втората ми рибка бе закачена отвън на устата

Оказа се още един печеливш ход

До свечеряване имах още една маломерка, която така и не попадна в архива, но успя да сложи точка на един невероятно приятен февруарски следобед...
Накрая малко и за споменатия по-горе Колмик: Тестовете, които направих бяха малко повърхностни, но в общи линии потвърдиха отзивите и впечатленията, които предварително имах за нея. Стегната и елегантна въдичка с много приятен външен вид (поне на мен ми хареса

Основните примамки, които изпробвах бяха воблери - миноу и кренкове, в размери от 6 до 10 см.: Оунър РНМ 65 и РНМ90, Рапала ТЕ7, Рапала SSR7, Rapala TD7, Smithwick Mr. Walleye Rattlin Rogue, Antax Sova 7 и Antax Ribica 8 cm. Всички примамки биват изхвърляни без особени напъни на 20-30 м., което за моите цели е напълно достатъчно! По-сериозни опити за "далекобойност" не съм правил...
Относно чувстивтелността: от горепосочените воблери сравнително слабо или никак не се усещат Оунър РНМ65, Смитуик-а и Рапала ТЕ7. С останалите няма никакъв проблем, като дори в условията на пълен мрак въдицата успява да даде чудесна представа за движението и положението на примамката във водата!
Мнението ми в този му вариант - качествена въдица на добра цена за средни и големи реки и примамки със среден или голям размер. Добър избор за щуки и бели риби, евентуално за едър кефал...
Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Живко Василев
- разбира нещата
Поздрави за хубавия излет
.А за тестовете на пръчката що не ги сложиш тук в тази тема
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=20534 Мисля че ще е от полза.Не знам каква е цената на пръчката но си я представил по много добър начин,поне за мен. 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аз бях написал някъде горе, че тестовете, които проведох в събота бяха доста повърхностни и с много ограничен набор от примамки. Т.е. впечатленията ми засега са сравнително непълни и тепърва ще бъдат обект на дооформяне. Обещавам да преместя нещата в другата тема след като поработя макло по-подробно с въдицата и проверя по-обстойно възможностите й 
Поздрави!

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- и господ не е толокова добър
Хубав риболов Стефко

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Стефанаки,БРАВОС брат

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...