Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Синекурната длъжност "директор" на ИАРА пак е вакантна
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Синекурната длъжност "директор" на ИАРА пак е вакантна
ЧПС,аз поне малко турски знам,прочетох всичко,и това моето си е ирония.
Да го формулирам така,до къде стигнахме,в българско министерство,задължително да се говори на турски език...
Ама и не ме разбирайте погрешно,че имам много турски приятели,дето опъват каиша кат мен......
Да го формулирам така,до къде стигнахме,в българско министерство,задължително да се говори на турски език...

Ама и не ме разбирайте погрешно,че имам много турски приятели,дето опъват каиша кат мен......

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Колега,дай моля те разяснение на този епитет!чпс на Яну 14, 2008 5:18 pm написа:Повече от ясно е, че - и преди и сега - синекурните компетентни служители от министерството на земеделието и горите, министерството на околната среда и бозите и ИАРА - едва ли ги интересуват тези подробности, а много вероятно е и да не могат да схванат за какво става дума.

-
- учете се от него
Думата идва от латински и означава sine - без, cura - грижа - без грижа, без отговорност. Използва се най-вече в съчетание "синекурна длъжност", което обозначава длъжност, която няма достатъчно задължения и отговорности. Длъжност, на която не се работи, а само се получава заплата.

На български, все едно да кажеш " еди какво си..... ми е през кура"

- чпс
- ще става разбирач
Наборе, имаше един разказ от Стоян Михаиловски - Меракът на чичо Денчо.IDA написа:Думата идва от латински и означава sine - без, cura - грижа - без грижа, без отговорност. Използва се най-вече в съчетание "синекурна длъжност", което обозначава длъжност, която няма достатъчно задължения и отговорности. Длъжност, на която не се работи, а само се получава заплата.![]()
![]()
На български, все едно да кажеш " еди какво си..... ми е през кура"![]()
![]()
Аз бих искал да бъда директор на водопад..
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Е как кой-избор много:5-кила като почнеш от него и свършиш с ЛапландецоAL KAPONE написа:Е па нали миналата седмица, Ви казах че е уволнено шевчето и да чакаме ифо... па то дойде ебати посланието синволично...
![]()
Сега ме натиска дилемата? На кой от вас да вкараме документите за кaндидатура, та ние да си изберем шевче дето да му се сърдим колективно... А![]()
![]()
![]()
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа