Зарибяване на езерце с щука

Модератор: sapuna

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарибяване на езерце с щука

Мнение от maycal »

IDA написа:Според мен, ако в това гьолче се пуснат десетина щуклета, след една година ще останат само " главен рефер" и двама "странични".... най-много :D 8) 8) Ще излапат всичко , най-напред по-малките " себеподобни" и ще останат 3-4 щуки , по една в кьоше :D Ако не се изловят, след време ще остане само една която ще "гушне букета" от глад... 8)
:D Точно!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

adjamia написа:Харесал съм си едно гьолче до моето село в Северозапада-доста затлачено и папурясало(скоро чакайте снимки)но според мен крайно подходящо за щука.Като + ще отбележа че в селото няма риболовци(вече :( ) и ако "операцията" :D по зарибяване се изпълни както трябва,никой няма и да разбере за това :wink: Между другото гьола е доста по-голям от описаният от колегата по-горе...
Неква идея за зарибителен материал?!? :D :oops:
Най удачно е да си хванеш от близък водоем колкото можеш или периодично по една две ,можеби по добрият вариант да са писалки и да се надяваш,че ще има и от двата пола и ще се размножават....но в зависимост от популацията на плевелната риба трябва да помислиш и за допълнително евентуално зарибяване с такава за изхранване на новите господари на гьола. :D :D :D

Ида е абсолютно прав в гьолче с такива размери е безмислено да има щука .....10 на 10 е прекалено тясно и за една щука и е вярно това,че скоро ще остане сама без храна и ще .... :smt059
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Аааааааааа , нема страшно да :smt059 ! Преди това човека ще обяви местото на гьолчето и се некой ще и спести гладната смърт или пък тая от старост 8)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:Аааааааааа , нема страшно да :smt059 ! Преди това човека ще обяви местото на гьолчето и се некой ще и спести гладната смърт или пък тая от старост 8)
Ето така:

Изображение

:D :D 8)
Изображение
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Колега ти направо ми зеноса памперса с тая снимка :lol: Тъкмо щях да споделя координатите на локвичката и ти направо ме разубеди!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Само "плувките" съм ги нацъкал с Пайнт-а, иначе останалото си е истинско :idea: :idea: :idea: :D
Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

adjamia написа: Неква идея за зарибителен материал?!? :D :oops:
Ами или да си наловиш по някакъв начин писалки и да ги прехвърлиш там,у или да си купиш малки щуки - мисля е вървят по 10-15 стотинки на сантиметър дължина. Ама не знам къде въдят.
adjamia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от adjamia »

Бат Стане,там е работата че за да хвана "писалки"трябва да вися поне 4-5 дни на най-близката дестинация(Писарово или Глава) :D :wink:
Май е по-добре да ги купя някъде около София и да ги транспортирам до там-а мисля че имат шанс-гьола е поне 3 дка,порядъчно обрасъл има доста плевелни(каракуди и т.н.) и доста забутан-просто наоколо няма риболовци :wink:
Затова смятам че щуките имат шанс там,още повече че има начин да се направи "инкогнито"-демек гьола да остане познат за определен кръг хора :wink:
Добрютро!!!
Аватар
fish slavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fish slavi »

Поразрови се , и ще намериш доста производители на щучи зарибителен материал.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

adjamia написа:......-гьола е поне 3 дка,порядъчно обрасъл има доста плевелни(каракуди и т.н.) и доста забутан-просто наоколо няма риболовци :wink:
Три декара гьол, порядъчно обрасъл, е съвсем друга схема....от стоте квадрата :idea:
Изображение
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Все трябва да се започне от някъде...
100 квадрата, 3000 квадрата, скоро дай боже се появи и някой колега с 30 декара ;)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Сиврев написа:Все трябва да се започне от някъде...
100 квадрата, 3000 квадрата, скоро дай боже се появи и някой колега с 30 декара ;)
Колко квадрата е в края на краищата- ти питаш и ти се дават някакви адекватни с локвата ти мннения :idea: :idea: :idea: Вземи си ги пускай там, щука до щука, какво още да се каже по тази тема :D 8)
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Яну 22, 2009 8:12 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Сиврев
новобранец
новобранец

Мнение от Сиврев »

Колега гьолчето за което аз говорих е 100 квадрата, колегата от софия, ако си обърнал внимание, ще зарибява далеч по-приличните 3000 квадратни метра. Пък ако за теб ловуването е по-важно от зарибяването - няма лошо почти всички теми във форума са на тая тема...
За мен темата бе полезна - благодарение на знанието подадено от колегите в това малко гьолче ще пусна само една щука за да се чувства комфортно, пък следейки нейното развитие ще мога и аз да си вадя някои практически изводи за поведението на рибата...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Според мен, пусни 3-4 бройки ако е възможно с еднакви размери и поне 25-30 сантиметра дължина. След година ще е много интересно как ще са се наместили в "схемата" и изобщо какво ще положението.... 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”