Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: направи си сам...плувки
Венелине,аз ги боядисвам със спрей,бързосъхнещ,ама последно време ме мързи и натурал в лака.По-късно ще кача снимки да видиш наяве,че отивам да бачкам .
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
чакам с интерес.... И още нещо да питам, малко съм вързан в ръцете. Всеки патронник ли може да хване под 1 милиметър или трябва да търсим дрелка с малък такъв?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Може би нещо като тази бормашинка ще върши работа за направата на плувки по този метод!
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=2875
И въпреки всичко се иска доста майсторлък,като гледам как работи човека от клипа.Иначе клипчето е страхотно!
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=2875
И въпреки всичко се иска доста майсторлък,като гледам как работи човека от клипа.Иначе клипчето е страхотно!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- вече хвърля и на тежко
пабло аз имам такава но е на будгед и върши добра работа имам 2 готови плувки са мо детонеса боядисани щото немога да намеря подходящи бои плувките ги правя от стари домашни чехли имам десетина заготовкиPaublo_Eskobar написа:Може би нещо като тази бормашинка ще върши работа за направата на плувки по този метод!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз имам подобна от ТСМ,но и обикновенна дрелка хваща 1мм.Ама имам направени 4-5 от този вид.
Много прахоляк дигам в къщи и после ми връчват престилката и метлата
,
другите съм ги подарил,а иначе ей тия ме кефят да ги правя

Много прахоляк дигам в къщи и после ми връчват престилката и метлата

другите съм ги подарил,а иначе ей тия ме кефят да ги правя

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Темата позападна, вероятно заради края на зимата и позачестилите риболовни излети. Аз не съм се отказал, но не смогвам да изконсумирам сътвореното, та понамалих оборотите. За покритие на тялото на плувката бих ви препоръчал разтворени в корселин кутийки от кисело мляко. Пробвал съм 10-тина вида бои и лакове, но с това стават невъобразимо здрави и не се влошава чувствителноста. Бутник се оказа прав и телта за ЦЕО не е подцинкована. Това малко ме затрудни и засега съм се спрял на сребърен феролит за покритието на киловете. Дочух, че се продава тел за заваряне на неръждавейка, но определено ще е доста по-мека от другата. Прекрасни антени за малки и финни плувки стават от тръбичката в резервоара на запалките /много са леки и финни/. Правя ги предимно с несвързани тела и килове, като влакното минава през тялото на плувката заедно с килът. Пробвах и други типове плувки, но този най ми допада. Не ми допада само, че теглото на кила ме ограничава в дължината му /ако го оставя както ми харесва няма да има нужда от утежняване/. От към здравина стават перфектни. След вадене на дву килограмов амур с оплетена плувка и задиране в водорастли и тръстика.....беше вързана на осмица. Изправих кил-а и беше като нова. Ако не забравя може да кача и някоя снимка довечера. Успех в творчеството и експлоатацията на твореното!!!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- angeldj
- новобранец
- Обратна връзка:
Ето ги и моите.Все още не са боядисани ама стават . Всички са от стиропор.В ляво е от клечка-дървена нз ква е ама варши работа,по средата е от бабината кука за плетене , а тази в дясно е от пълнител на химикал
http://s53.radikal.ru/i140/0907/51/5b0fe516cd4e.jpg
http://s53.radikal.ru/i140/0907/51/5b0fe516cd4e.jpg
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Колега, твоите са си направо шамандури 

- angeldj
- новобранец
- Обратна връзка:
sonax написа:Колега, твоите са си направо шамандури
Кат за без пари толкоз

Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кат за без пари толкоз
[/quote]
Не въпроса дали е с пари или не,а дали ще ни върши работа.Много груби плувки,поогледайте се малко ,какво се предлага ,взимате една и по нея започвате.

Не въпроса дали е с пари или не,а дали ще ни върши работа.Много груби плувки,поогледайте се малко ,какво се предлага ,взимате една и по нея започвате.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
колеги на времето като нямаше балс си ги правехме от свирчовина от сърцевината , имаше някои клонки младиизсъхнали с тънка кора и се отлющва
. А за лаковете и боите сега има Lechler на водна основа автомобилни бои и някакъв лак с повишена твърдост , незнам какви са разфасовките но ще проверя в магазина до дома
и ще ви кажа за боите :. А за бояджииския пистолет трябва да събереш сигурно 100 плувки че като го цапаш да си струва -после миене короселин ала бала дълга и широка

Здравеите колеги . С каква боя може да се боядише стереопорна плувка
Благодаря предварително , НАСЛУКА И 

-
- новобранец
Най-добре става с акрилни водорастворими бои и накрая запечатване с някакъв безцветен лак който може да бъде и нитроцелулозен.
Като материал за плувки стават едни маламашки от пресован стиропор има ги в магазините за строителни материали и сруват 2-3 лева. Много по-плътен е и от фибрана / ХПС /.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Наистина става,но не издържа на лака.Става на язвиКАЯ написа:Като материал за плувки стават едни маламашки от пресован стиропор има ги в магазините за строителни материали и сруват 2-3 лева. Много по-плътен е и от фибрана / ХПС /.