Въдица за тролинг???

Модератор: sapuna

tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Въдица за тролинг???

Мнение от tomik »

yzyna написа:
rimohit написа:извинявам се .. ей за това иде реч...
Е тези дръвчета,за нищо не стават!!!!Колегата с който влизаме с лодката,беше 2-сезона с таквиз тояги,значи в моите очи,тези са едни от най-неподходящите за целта!
И защо така би ли споделил?
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

tomik написа:
yzyna написа:
rimohit написа:извинявам се .. ей за това иде реч...
Е тези дръвчета,за нищо не стават!!!!Колегата с който влизаме с лодката,беше 2-сезона с таквиз тояги,значи в моите очи,тези са едни от най-неподходящите за целта!
Първо,уникално тежки гюлета,със същия успех можеш да си ловиш на дъно с тях!
Второ,тази пръчка не реагира при играта на примамката,мисля че това беше едно от условията на колегата!
Трето,смятам че за малко повечко пари,може да се намери доста по прилична сопа!
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

nasko1971 написа:Filstar продават едни въдици Lazer Rainbow Spin, дължина 2.70, има акции 20-60 или 30-80 г., преди да си взема Speedmaster-a бях с такава.
Виж ако можеш наживо една такава пръчка. Цената е около 100-115 лв.
:smt023 :smt023 :smt023 мой приятел влачи с Лазер 2.70m акция 30-80 гр. доста време и пръчката се държи перфектно.Няма да сбъркаш. Поздрави!
duel
новобранец
новобранец

Мнение от duel »

Не можах да разбера как тиката, хем е много твърда, хем ще стане на възел. Няма да се затрудни, гарантирам ти( говоря за 2,4м , 8-15лб ). Купи си Лазер, пък ще видиш кое е кол.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Аз ще помоля за малко раяснения , щото не съм много наясно с тролинга.
За пръчката която предложих , какво е отношението на теглото след като пръчката не се държи в ръка през повечето време. Второто е колегата ако може да разясни какво значи "тази пръчка не реагира при играта на примамката,".
Питам , защото с моята сопа , която е същия тип но телескопична се получи добре ( по добре от блеснарка балзер -карбон 10-40 бърза акция) работата и за това я препоръчах другата.Все пак е две части само и очаквах да е с по добри качества.Все пак не пречи колегата да я подруса в някой магазин и да си преценя.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

yzyna написа:
tomik написа:
yzyna написа: Е тези дръвчета,за нищо не стават!!!!Колегата с който влизаме с лодката,беше 2-сезона с таквиз тояги,значи в моите очи,тези са едни от най-неподходящите за целта!
Първо,уникално тежки гюлета,със същия успех можеш да си ловиш на дъно с тях!
Второ,тази пръчка не реагира при играта на примамката,мисля че това беше едно от условията на колегата!
Трето,смятам че за малко повечко пари,може да се намери доста по прилична сопа!
По първото - Да малко е тежичка но мисля, че това няма значение като тя си седи на стойката и чакаш. И ако можеш да ми кажеш какво ми пречи да си ловя и със Спийдмастер 50-100 - НА ДЪНО.
По второто - Аз лично имам такава пръчка на 2,40 м и 50-100 гр., и да ти кажа си мисля, че реагира доста добре на играта дори и на 5 см. воблер, е сигурно с по-малките няма да е така но все пак е колец, а не УЛ.
По третото - Естествено, че за повечко пари винаги можеш да вземеш и нещо по-така, но аз също мисля, че за цената си пръчката е доста здрава, което мисля, че при тролинга е от съществено значение.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Преди година,две,един мой приятел прохождаше в риболова,та той ми развиваше подобни теории!Както се казва,до Бургас можеш да стигнеш и с трабант и с мерцедес,избора си остава изцяло личен!А и м/у другото,да дам едно предложение по темата,тествана от Sestrata за което му благодаря :arrow: TUBERTINI ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 Онзи ден я прегледах по обстойно тази пръчка,има я в различни акции,на цена около 50.00лв. смея да твърдя,че е в пъти по-класна от гореопоменатаото бижу!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Много ви моля ...извинявам се , че намесвам въпроса тук но би било полезно при избор на такава пръчка
реагира при играта на примамката
какво значи това... как трябва да реагира добрата пръчка????? Да се клати като се клати воблера ли ... да се предават вибрациите по дръжката ли ....Благодаря предварително.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

yzyna написа:Преди година,две,един мой приятел прохождаше в риболова,та той ми развиваше подобни теории!Както се казва,до Бургас можеш да стигнеш и с трабант и с мерцедес,избора си остава изцяло личен!А и м/у другото,да дам едно предложение по темата,тествана от Sestrata за което му благодаря :arrow: TUBERTINI ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 Онзи ден я прегледах по обстойно тази пръчка,има я в различни акции,на цена около 50.00лв. смея да твърдя,че е в пъти по-класна от гореопоменатаото бижу!
Мисля, че нещо неправилно се разбираме. Значи аз много добре знам разликата между Трабанта и Мерцедеса, но така категорично да кажеш, че Трабанта не става да идеш до Бургас с него, просто някак си не върви. Аз имам предвиш, че пръчката си върши перфектна работа, не е най-страхотната на света и няма по-добра от нея. Имах против само твоите доводи, поради които не ставаше.
А отностно Тубертинито - Да супер е но е 15-40, а не 50-100, мисля че тогава цената ще бъде друга.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

rimohit написа:Много ви моля ...извинявам се , че намесвам въпроса тук но би било полезно при избор на такава пръчка
реагира при играта на примамката
какво значи това... как трябва да реагира добрата пръчка????? Да се клати като се клати воблера ли ... да се предават вибрациите по дръжката ли ....Благодаря предварително.
Естественно че добрата въдица трябва да реагира на всеки трепет на примамката,ми ако воблера с които тролим се заплете в нещо или в самия конец,можем да си тролим безрезултатно часове наред!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

tomik написа:
yzyna написа:Преди година,две,един мой приятел прохождаше в риболова,та той ми развиваше подобни теории!Както се казва,до Бургас можеш да стигнеш и с трабант и с мерцедес,избора си остава изцяло личен!А и м/у другото,да дам едно предложение по темата,тествана от Sestrata за което му благодаря :arrow: TUBERTINI ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 Онзи ден я прегледах по обстойно тази пръчка,има я в различни акции,на цена около 50.00лв. смея да твърдя,че е в пъти по-класна от гореопоменатаото бижу!
Мисля, че нещо неправилно се разбираме. Значи аз много добре знам разликата между Трабанта и Мерцедеса, но така категорично да кажеш, че Трабанта не става да идеш до Бургас с него, просто някак си не върви. Аз имам предвиш, че пръчката си върши перфектна работа, не е най-страхотната на света и няма по-добра от нея. Имах против само твоите доводи, поради които не ставаше.
А отностно Тубертинито - Да супер е но е 15-40, а не 50-100, мисля че тогава цената ще бъде друга.
По таз логика,всяко по здраво колче може да ни върши перфектна работа,нали?В крайна сметка,риболова е за удоволствие!
Последно промяна от yzyna на Вто Фев 03, 2009 10:52 am, променено общо 1 път.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

...........
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

yzyna написа:
tomik написа:
По таз логика,всяко по здраво колче може да ни върши перфектна работа,нали?В крайна сметка,риболова за удоволствие!
Колега дай да се разберем. Колегата горе се интересува за въдица за ТРОЛИНГ.
Все си мисля, че докато си тролиш нейде из язовира, вероятността да ти удари малце по-големичка риба е над 50%.
Това не е като спининговането от брега, когато горе доле знаеш каква риба ще хващаш и т.н за да си подбереш точната пръчка, която би трябвало да ти докара върховното удоволствие от хващането на 100 грамово кленче или пък пъстърва.
Затова си мисля, че когато тролиш трябва да си подготвен за всичко.
Имал съм случай да удари сом на 5 см. Салмо, и ми е доста интересно какво правим в случая с пръчка 10-30. Когато рибата си отиде преди да си я цункал по муцката - НЯМА УДОВОЛСТВИЕ.
Та затова си мисля, че при тролинга се ползва нещо по сериозно като пръчка, както ти каза некъв колец, пък сега пак както ти каза, всеки сам си избира дали "Трабуко Бляк Марлин" или "Шимано Спийдмастер".
Това е лично мое мнение, не искам да ангажирам никого с него, но нека да се мисли и малко логично.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Ок.Спирам дотук,всичко се върти около парата!!!!!!Поздрави на всички тролещи братя,и успех през сезон 2009-та,нека късмета бъде с нас! :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Точно това ми е проблема, не трепти върха на въдицата. И ми трябва такава на която трепти :lol:

Тиката е изглежда здраво направена, но на 2,70 най-голямата акция е 15- 50 ако не се лъжа и при воблери по 10-15 см ще се сгъва прекалено много и няма как да отчита почукванията.
Иначе предпочитам да държа едната въдица в ръка през повечето време. Така усещам и най-леките почуквания и си позволявам да драскам по дъното с воблерите :roll:

Засега съм се спрял на Тиката хеви модела, но с определен компромис :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”