Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Гълъбова Тор
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Гълъбова Тор
Ако не престанете с тия курешки и тении, ще извадя с въдицата онова "балканче", дето фара му още свети!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

бай стояне,аз съм градско чедо и гълаби не съм гледал,но това не значи че не съм ползвал гълъбова тор и не знам какви риби привлича.100% бабушки и то от сой т.е. подбрани.ако в дадения гьол бабите са по едно пръсте с такава добавка ти ще ловиш по две пръстета.ако са по 150гр. ти ще ловиш по 300гр.това е селективна примамка и както казва колегата само като атрактант т.е. добавка.а за болести и други такива глупости може да се посмеем малко.има едно действие което отличава човека от животното-ХИГИЕНА баце,лична хигиена.на някои мнго им куца това нещо.НАСЛУКАlovo-бай СТОЯН написа:Ами колегата ма ич даже не е мислел да го плши,направо си му каза кво може да му се случи ама 100%-во.pacholev написа:колегата малко те е поизплашил.УСПЕХ
Ти гледал ли си гълъби.
ПЛАТИШ ПА СИ МЛАТИШ
Има доста видове тения не само тая по рибите за информация :shekira написа:приятелю първо по гълъбите няма тения,има я по рибите и достига вношителни размери от 50см и на горе.та незнам как ловиш риби,не е ли опасно.RAMIREZ написа:иде реч за свободно летящи ''плъхове с криле'' които се хранят от кофи за боклук, бунища и т.н.т (един познат беше в чужбина и колония гълъби му се бяха настани на терасата и бяха осрали всичко) като ги гледаш в двора си в клетка и ги храниш с каквото се хранят там Ок.shekira написа:гледам гълъби доста години,кви са тия тении кви са тия чудеса.забравихте да споменете и птичи грип.то ний на село трябваше да сме гушнали китката всичките до сега.
http://avangardisco.wordpress.com/2007/ ... %B8%D0%B8/
а гълъбите може да се междинни гостоприемници, на доста гадове - токсоплазмоза също.Това си е мое мнение, не желая да анагажирам никого с него, всеки се грижи сам за собстения си гъз:)

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Видях някой да споменава кокоша тор...никак не е все едно. Зрелия гълъб се храни с 90% семена, като голяма част от тях са недоусвоени при изхвърлянето им и "ароматизирани" по един познат и привичен на рибата начин. Кокошката и недай боже рибоядните птици имат съвсем друго меню, оттам и друг състав на "отделения продукт", чиято висока киселинност твърде вероятно е дори да изплаши рибата. Мое мнение, без претенции за достоверност....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Значи кокошито тор не става за риба. То нали и кокошките ядат семена.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Венелин Радушев написа:Видях някой да споменава кокоша тор...никак не е все едно. Зрелия гълъб се храни с 90% семена, като голяма част от тях са недоусвоени при изхвърлянето им и "ароматизирани" по един познат и привичен на рибата начин. Кокошката и недай боже рибоядните птици имат съвсем друго меню, оттам и друг състав на "отделения продукт", чиято висока киселинност твърде вероятно е дори да изплаши рибата. Мое мнение, без претенции за достоверност....

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- krokibg
- учете се от него
Само кажете и ще ви пратя по Еконт по един чувал гълабова тор
Имам ги над сто парцала и да ви кажа,още съм жив въпреки че постоянно им рина куришките.Гледам и тия околомен дето им чистят и ги хранят вече приритаха
Изядоха три чувала по 50кг зърно до сега от късната есен и се хранят само с чисто жито и чиста царевица.Не мисля че може човек да хване болест от тях,като изключим - птичия грип,който си е вирусно заболяване и ако го хванат,ще се натръшкат като нищо но и на хората около гълабите няма да им се размине.Така че,спокойно можете да си я ползвате,нищо страшно няма

Последно промяна от krokibg на Пон Фев 16, 2009 1:06 am, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
kroki за болестите ясно. А би ли ми казал ако си пробвал тази тор какви са ти впечатленията. има ли ефект върху рибите. Също как се приготвя, преди да се добави в захранката.
- krokibg
- учете се от него
elektron написа:kroki за болестите ясно. А би ли ми казал ако си пробвал тази тор какви са ти впечатленията. има ли ефект върху рибите. Също как се приготвя, преди да се добави в захранката.
Съжалявам колега но съм по доставките.От години освен шаран на плувка,други риби които искат захранка не съм ловил.Тази година обаче ще пробвам с гълабовата тор щото я имам в изобилие и ще кажа какво мисля ако темата е жива на пролет !!!
-
- учете се от него
Почиства се от перушини и боклуци, претрива се през сито, смесва се със захранката в сух вид в съотношение, да съставлява 30% от общото количество суха захранка 

Мир вам!
Доста гад има по всекаквите пилци и най-вече по гълъбите: Трихомоноза, Шарко-дифтерит, Орнитоза, Салмонелоза
Стрептококоза, Токсоплазмоза, Стафилококоза, Колибактериоза, Чревни глисти, Кокошинки, пухопер.... И още 100 други гадости. Взех списъка от ветеринарите. Без кокошинките от другите можем и ние да се гътнем.
Да пази Господ!
Използвам холандски птичи тор на гранули. Взех го от един човек, който се занимава с зеленчуци. Ползвам го като го накисвам малко преди да го сложа в захранката защото е много хигроскопичен и дърпа много вода. Слагам го в захранката преди да сложа водата и бъркам заедно с нея. Определено има ефект. За бабушките може и да ги селектира, но за кефал и костур не съм забелязал. Пред мене става като на благотворителна вечеря тип шведска маса... Мазало. Искам да пробвам на платика и мряна как ще работи. Не се сетих есента да го пробвам на скобара. Гранулите са черни, дребни като перлит и смърдят та знае ли се!
Доста гад има по всекаквите пилци и най-вече по гълъбите: Трихомоноза, Шарко-дифтерит, Орнитоза, Салмонелоза
Стрептококоза, Токсоплазмоза, Стафилококоза, Колибактериоза, Чревни глисти, Кокошинки, пухопер.... И още 100 други гадости. Взех списъка от ветеринарите. Без кокошинките от другите можем и ние да се гътнем.

Използвам холандски птичи тор на гранули. Взех го от един човек, който се занимава с зеленчуци. Ползвам го като го накисвам малко преди да го сложа в захранката защото е много хигроскопичен и дърпа много вода. Слагам го в захранката преди да сложа водата и бъркам заедно с нея. Определено има ефект. За бабушките може и да ги селектира, но за кефал и костур не съм забелязал. Пред мене става като на благотворителна вечеря тип шведска маса... Мазало. Искам да пробвам на платика и мряна как ще работи. Не се сетих есента да го пробвам на скобара. Гранулите са черни, дребни като перлит и смърдят та знае ли се!
Ако пък и кълве... Още по-добре!
-
- ще става разбирач
гледах едно филмче за риболов на бабушка с гълъбова тор-не се слага суха към другата захранка а първо се накисва във вода да стане на каша и тогава се обърква с другата...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Любо, записвам се за куришките
ама ще мина сам да си ги взема, че може и да си ги рина сам
Пък и ако има някоя каракуда в гьола.....

Пък и ако има някоя каракуда в гьола.....
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- krokibg
- учете се от него
Чируз,знаеш че си добре дошъл.Щом имаш желание да ми почистиш гълабарника и това ще те оставя да направиш.Затова,понеже се притеснявам дали ще ти стигне торъ,ще ги оставя хубаво да осерат навсякъде та да имаш и за бизнес в София
Гледам колегата изписал над 100 болести по гълабите,но от дете гледам такива и ако бяха толкова опасни,досега щяхме да сме инвалиди от тези болести,което е най-малкото.Хоби,може би има определени обстоятелство при които да се заразиш.От чистенето и боравенето с торъ до сега няма проблем,това поне е сигурно,защо сега нямаше да пиша, а съм здрав като вол,въпреки стоте зарази които имат куришките и техните производители
Иначе съм съгласен че ги имат.То,няма животно което да няма такива бацили и разни зарази по тях но ги ядем даже за мезе и то с бяло вино или бира
Дано сега да не вземем да се гътнем за това че сме неверници и сме нямали проблем с гълабите и заразите им досега .Бая диваци изадох,и за сега съм си здрав и много жив

Гледам колегата изписал над 100 болести по гълабите,но от дете гледам такива и ако бяха толкова опасни,досега щяхме да сме инвалиди от тези болести,което е най-малкото.Хоби,може би има определени обстоятелство при които да се заразиш.От чистенето и боравенето с торъ до сега няма проблем,това поне е сигурно,защо сега нямаше да пиша, а съм здрав като вол,въпреки стоте зарази които имат куришките и техните производители

-
- и господ не е толокова добър
Незнам как действа тази тор,но опредилено птичките които са на дърветата над водата и като акат рибата я яде.Същото се отнася и за коришките които падат засъхнали от листата.Чисто без примеси

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.