Осветление на аквариум ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Осветление на аквариум ?

Мнение от morriddin »

IDA написа:Бе, в един момент(след около 3-4 години), нарастват драстично и няма камъчета , няма водорасли, няма никаква етика към "стопанина"..... ровят като шарани и те разпознават през стъклото..., че да ровят още по-усърдно :D

п.п. аз , във всички случаи, разбирам повече от аквариуми, от колкото от толстолоби или риболов :D :idea:
Гледал съм и златни и телескопи в 90л. аквариум.
Растения: Гигатнска криптокорина 8бр., Гигантска валиснерия 4бр.
Грунд: Речни камъчета: 8 -15мм. , дебелина: 7 - 8см. , като придънния слой с нормална големина: 3 - 5мм.
Риби: Златни рибки - 4бр. , телескопи - 2бр.
Осветление: по един брой "Aquastar" и "Grolux" - 18 вата всяка.
Изядено и изровено растение не съм имал, обаче рибоците най - накрая станаха сомска стръв! :smt070 :smt068 :smt067
пс. Даже хвърляха хайвер 30-тина пъти!
ппс. Не го панирах, щото много трудно се събира! :smt003 :smt080 :smt082
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Мойта златна рибка сега е временно настанена в другия аквариум и като я погледна или бие тернециите или дърпа водораслите,а като почне да рие по дъното става мазало
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Eй, не слушате значи и това е!!!
Обикновенни лампи, боядисани с блажна боя стъкла....
Ми нали целта на аквариума е да изглежда добре и да те кефи като го погледнеш...
Не само да имаш некви там риби, в неква вода...
Извинявай IDA, ама тея работи дето ги разправяш беха актуални преди 20 години, когато немаше друго. Те и чернобелите телевизори беха актуални тогава, ама сега чатиш в Интернет....
Нещата се променят и модернизират, ама Вие "Сложи им една неква крушка там и да се оправят..."
Имам около 30 аквариума над 300 литра, един 1200 литра (и още няколко по 1500 литра в различни заведения) и мога отговорно да заявя че си требе ангажиране и съобразяване.
Както писах по-горе: Във всеки магазин ще ти дадат консултация. Но ако целта е да се спестят 5 -10лв... и да имаш зеленясъл и мътен аквариум... не мога да помогна
Поздрави
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Кърца ако щеш ми вярвай на другия ми аквариум съм сложил една най обикновенна нощтна лампа ,водата си я сменям на 4-5 месеца .От 2 години гледам 2 тернеции ,2 даниота и 2 неонки .Сега си взех гупи от едно место на аванта.Водата зеленясва горе-долу след 3-4я месец обаче водораслите на всяко миене на аквариума ги подстригвам ,че много ръстат.Утре ше пусна снимки и на двата аквариума
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”