Щука канибал

Модератор: sapuna

chanio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Щука канибал

Мнение от chanio »

разправят,че над 50% ,от щуклетата биват изяждани,от себеподобни!!!яко!сами са си основен регулатор на популацията!(изключвам бракониери и подобни)
dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimi6o »

Jechev написа:пичове има вече такива теми, така че тази иде малко излишна?! :roll:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=2418
за качване на клипчета със щуки ей тук pleace :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=5245
пич като ти е излишна не пиши бе тва е най лесно ;)
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

dimi6o написа:
Jechev написа:пичове има вече такива теми, така че тази иде малко излишна?! :roll:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=2418
за качване на клипчета със щуки ей тук pleace :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=5245
пич като ти е излишна не пиши бе тва е най лесно ;)
Не става въпрос за Писане , а за Четене колега! когато някой новорегистриран и старорегистриран клега, примерно, му се прииска и да прочете, или разгледа нещо полезно и интересно, както в случая за щукоканибализма, или да позяпа някакви клипчета за поведението и улова на "крокодилите" , трябва ли да му се отварят десетки отделни теми когато започне да рови из търсачката и да губи маса време, според теб добра идея ли е това?!?
Клипчето, заради което си отворил нова тема го има в поне 3 други теми,като тази например :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=5264
можеше да потърсиш къде да го качиш, или не, предварително , а както е видно от по-старата тема, с която Sapuna обедини твоята, в нея има доста полезен и интересен коментар и най-важното , лично наблюдение на автора (от itso на Пон Ное 28, 2005 6:15 pm) за канибализма при щуките!
Както се казва във вица-"Чукча не читатель...., Чукча писааатель!" :wink:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedo43 »

Tе щуките си се ядат това се знае. Има много воблери за щуки с формата на малки зверчета. Аз един път на майтап хванах с рачилото една много малка щука и хайде на тапата. Рибата която се закачи беше голям но се откачи. Много ме беше яд :evil: .
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:drinkers:
Последно промяна от stich на Вто Авг 02, 2011 12:14 pm, променено общо 3 пъти.
Изображение
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

То това е част от един виц, но колегата е прав, или го изтрий, защото които не знаят вица няма да знаят за какво става дума и изглежда смешно, или сложи целия виц :D
zliaster

Мнение от zliaster »

чувал съм и аз за случаи на канибализъм при щуките .. но веднъж станах свидетел на нещо още по-изумително .. водоема беше при с. Бабук (Силистренско) .. а щуките там бяха абсолютния връх на екосистемата.. толкова хищни , че покрай тях всички други гадинки бяха изперкали .. пример с жаби .. както седя и наблюдавам тапите погледа ми се забива за момент в калта пред мен и наблюдавам как жаба поглъща по-малка и то жива ! много се смях и същевременно се изумих какво им е причинила на животинките тази ламя :Д не след дълго водна кокошка излезна покрай тръстиките .. докато плаваше , кряскайки и потапяйки главата си във водата имаше само светкавично удар над водната повърхност и крякането стана неописуемо .. видях само гърба на щуката беше наистина голяма .. закоравяла и умна издебна момента докато кокошката потопи главата си .. с много кряскане и фърчене на перушини успя да се отскубне в тръстиките .. съжалявам само , че не успях да го запиша .. щеше да стане видеоматериал на годината :Д да не говорим , че там имаше и мазни шарани (които бяха отарашени естествено) и те хищници .. а комарите .. не искам и да си помислям отново .. с кожуха Август месец свит в една дупка между тръстиките и чеша :Д
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Това да не е нещо като водоем на ужасите :lol:
zliaster

Мнение от zliaster »

Whassup написа:Това да не е нещо като водоем на ужасите :lol:
дори и така да го наречеш няма да сбъркаш .. аз обичах да ходя там често .. ставах свидетел на какви ли не неща .. чудя се само защо го изпуснаха този водоем и го изоставиха :cry: отдолу 7 извора !!! 7 ИЗВОРА които захранват и друг 3 пъти по-голям от този :o изобщо местото е толкова богато откъм ресурс и природа , че е грехота да се изоставя ..
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

На сребристо мепс-че първи номер веднъж бях хванал една писалка , около 10-12 см. , метнахме я , и буквално с цопването тапата като си вземаше дълбочината и еи така си продължи. В първият момент се позачудихме защото бяхме мерили дълбочината , около 2-2.30 метра , но баща ми помисли че е паднала от ръбът на баластриерата (знаете как е - както е равно дъното и изведнъж канал по - дълбок с 3 метра ) и започна да навива без засечка , и напъна напъна и зе откачи. Вади щучката съдрана направо през средата. Веднага я мятаме пак , и същата работа. Удари и една добра засечка и излезе една траверса 7.600 кг. Това е единственият път в които сме мятали на щукле , само защото не сме хванали друго прилично за стръв. Така че хванете ли малка щучка , ако не ви е жал веднага на куката. Бил съм свидетел за нахапани от щука сулчета , малки сомчета и дори един път имаше една щука , към кило и половина прясно хапана , още кръв течеше от нея. От това което съм чел в книги и из форуми , щуката гони всичко което плаши рибките (шаран , каракуда ,платики и други хищници) само се разбира с карабалъкът (линът) .
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
stoian80
новобранец
новобранец

Re: Канибализъм при щуката

Мнение от stoian80 »

itso написа:Ето на какво бях свидетел вчера на Огоста.
Тъкмо се канихме да хвърлим, беше по обяд, и колегата отиде да поговори с един от местните, възрастен, от махалата, който беше хвърлил една проста тояга на тапа с много дребна рибка за стръв.
Точно в този момент му взе и когато започна да го вади, оказа се щукле около 20 см, друга, по-голяма се спусна върху по-малката да я лапне, замота се около повода, аз през това време излетях с кепчето и ги изхвърлих на брега.Значи по-голямата беше около 57-58 см.
Сигурно е имало после банкет в маалата :lol:
Подобно нещо се е беше случило на един приятел миналата година с доста по-сериозна щука, но без банкет :cry:
А в един от немските форуми попаднах нещо наистина сериозно, дано само се справя с линка!
http://www.fliegenfischer-forum.de/fliefie0.html
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”