ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени

Мнение от Jechev »

След изясняването на мотивите и целите за пускането на тази тема от колегата Емо_83 и уверението от негова страна, че криза на пазара за червеи няма да се допусне, както и отговорите,които получих за някои мои питания относно вносните и нашенските червеи,фирата -остава ли такава и т.н., затривам последния си пост с пожелание цените да паднат в най-скоро време и да няма такива герои,които да купуват на 7лв и да продават на 26лв, и въобще подобни маржове да станат недопустими !
Последно промяна от Jechev на Нед Мар 08, 2009 10:07 pm, променено общо 6 пъти.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Последния червей който купих беше екстра качество-едър,тежък,в течение съм на това какво става с производителя,а доколкото разбирам,това не е налагане на монополизъм ,а довеждане на нещата за крайния потребител,а именно ,да купуваме наш бял червей,на поносими цени.Минимално зимния сезон ходя според ситуацията с 100,200гр,но сега при затопляне на времето с 0.5 до 1кг за излет.А с икономисаните пари от по-ниската цена ще си купя други необходими ми неща за един добър излет-хирономус,подхранка или консуматив.Налагането е да се стимулира купуването на повече бял в грамажи,или да започнем да ловим по европейски,където белия червей се купува в такива количества.А в кварталните магазинчета ,които отбягват продажбата на грамаж,като влезнат 10 колеги и поискат награмаж и им откажат и си тръгнат,сами ще прибягнат до това.Продажбата на грамаж няма да ви задържи и червея за повече време и така ще е винаги пресен.Имам известен опит и познания за производството му,не си мислете,че е лесно и няма разходи.А и печалба 100% си покрива загубите от застоялия в пъти.А кастерите са една много добра стръв и добавка към подхранката ви.Така,че загуби може да няма,но зависи от политиката на магазина.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Добрия,заредения магазин/продавач продава повече и по-добре и на добри цени! лошия, незаредения, нелоялния и некоректния магазин/продавач рано,или късно си отива от пазара!
"Кока-Кола" не успява да задължи търговците да продават на едни цени, камо ли някоя друга фирма....
в магазина , ако давате 50ст за 0250мл, в кафенето е 1лв, а в кръчмата е 1.50лв.....а все си е същата оцветена вода със захар ??
Ако искаме да спестим 1лв-ходим до магазина, а не ходим в кръчмата! :idea:
Вярвам, че идеята да има качествен български продукт на достъпни цени е много стойностна, и я приветствам от всякъде, щото наистина има много "недобросъвестни" търговци, които гледат да те яхнат за момента, но това трябва с цените трябва да си го решат по веригата търговци и производители!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Jechev написа: Ако искаме да спестим 1лв-ходим до магазина, а не ходим в кръчмата! :idea:
!
Не се сещам да има категория на риболовните магазини. Ако има моля да ме извините, не знаех. Кокво по точно влага търговеца в зделката с червейте, че да слага тази надценка. Нищо. Даже на крака му я носят. Ама той проблема ще си остане вечен. Решаване няма да има. Да живее риболова :wink: !!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ivak написа:Пазара на Красна Поляна , купувах на килограм миналата седмица.
13 лв килото и червея беше перфектен :!: Тежък и лъскав :wink: Не дребен, лек и мършав :lol:

Същия ден в един нов магазин в Младост купих пак кило и нещо, за 17 лв кг и беше под всякаква критика червея :wink:
Това е магазина(Кр.Поляна) на работника ми,но същия червей трябва да е по цялата магазинска мрежа.Цените също.Днес посъветвах Страхо да си ги намали още цените.Качеството ще е супер от другата седмица.Нещо забравено от времето на Италианския.А в Младост си гледал Румънски....аз когато го видя ми се плаче за Българския футбол.Не мога да се светна....с какво ги лъжат търговците да взимат от него.И цената висока,а качеството....

Венци=Ceslav написа:В Русе къде да го търсим?
В Русе кажи на Сунай или Родан,че имат възможност да изнасят червеи за Румъния.Ще им ги давам на 2.5 евро за килограм.Все пак и цената е по-ниска,а за качеството да не говорим.Всичко това сериозно им го предай.
Ако те не желаят се хвани ти и работи.Ще изкарваш пари и то в момент на криза.

Момчета,ясно е какво целях с написването на тези редове.Раздуването на нещата и най-вече да знаете истината.Моля да не вярвате на търговците за фирата,която имат.Аз държа винаги пълна камера с 400-500кг.(зная какво е фира).Обикновенно свършват за седмица,а лятото за 3дни.След това отново се пълни.От тук тръгват червеите за цялата страна.Няма значение дали си дистрибутор,едрови клиент или дребно магазинче.Във София цената за магазинчетата,които зареждат по 2-3кила е с 1лв. от горе.Червея им се кара пакетиран,а вече няма таксита които да взимат по 1евро или долар.Това,че продават малко идва от факта,че продават скъпо.Как така подобни магазини продават в пъти повече килограми.Тук никой не говори за цените на една кутийка.Целта е всеки риболовец да може да отдели 6лв за да си направи прекрасен риболов с половин килограм.Това са консумативи и не е оправдано да струват толкова много.Да ви кажа честно,когато вкарвахме Италианския червей от Белози цените бяха по-ниски от сегашните.Какво става сега.....произвеждаме на по-ниска себестойност.....,няма мита,транспорт,пътни разрешителни и граници......А ЧЕРВЕЯ ПО-СКЪП.Е няма да стане тази работа.Хич не ме интересува кой какви наеми плаща,но няма да ги избива само с червеи.Верно,че всичко бяло е ценно,но не продаваме кокаин за да е толкова скъпо.100% надценка стига.Тогава килограма ще струва 14-15лв макс.
Надявам се доста хора и търговци да прочетат написаното.Някои от тях даже не знаят от къде да поръчват.
Обикновенно са 3-та ръка.Имат възможност да се коригират за килограмите и поръчките си.
Ще оставя отново моя телефон:0889599000 Емил.За търговците и за тези от вас,които имат нужда от помоща ми.После моля темата да бъде заключена.Не сме тук за да се дърляме,а да се учим и помагаме за риболова.Да може да ви звучи комерсиално и да ме мислите за хитър,но мисля че работя в момента за общото ни хоби и работа.......риболова.

Забравих....разходите на едровите търговци за килограм червей възлизат на 60-80ст.Това включва телефон,опаковка,доставка,фира.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Emo-83 написа: В Русе кажи на Сунай или Родан,че имат възможност да изнасят червеи за Румъния
По добре ти се свържи с тях и им предложи тази оферта.Като производител имаш това право.
Мога да ти дам телефон за връзка,ако искаш!
Аз съм потребител!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

EMO 83
няма ли да ми отговориш поне на част от въпросите
от предният ми пост?

Чакам с голям интерес, ако не искаш в темата поне едно лично ми пусни.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

creativ написа:EMO 83
няма ли да ми отговориш поне на част от въпросите
от предният ми пост?

Чакам с голям интерес, ако не искаш в темата поне едно лично ми пусни.
Отговорих ти на лични.Но основното е,че и при внос и производство на червея задължително трябва да се издава сертификат.Всичко минава през санитарен контрол за качество.При внос е същото....който не го прави го заплашват големи глоби и санкции.Свърши онова време,което всичко беше шменти-капели....поне при нас.Все пак сме предприятие с персонал.

Венци=Ceslav написа:
Emo-83 написа: В Русе кажи на Сунай или Родан,че имат възможност да изнасят червеи за Румъния
По добре ти се свържи с тях и им предложи тази оферта.Като производител имаш това право.
Мога да ти дам телефон за връзка,ако искаш!
Аз съм потребител!!!
Имам техните телефони.Те имат моя,но внасят червея от Румъния.Значи сме конкуренти.Не зная колко го продават в Русе на килограм.Но бих заредил всеки желаещ търговец.Тогава ясно ще личи разликата в качеството и цената.Предложи на някой.....аз съм готов.Щом те продават в София и аз ще продавам в Русе.Само ме свържи с желаещ от там.Няма да има такава цена в Европа.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

В Карлово се продават "на едро", само в един от общо четирите магазина в града :idea: . Цена за "бял" , "шарен" или "пинки"- 1.80лв. за 100 грама, или 18 лева за килограм :!:
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

IDA написа:В Карлово се продават "на едро", само в един от общо четирите магазина в града :idea: . Цена за "бял" , "шарен" или "пинки"- 1.80лв. за 100 грама, или 18 лева за килограм :!:
Тук говорим за цени на едро.Ако на кутийки е тази цена.....бива.За половин килограм не е добре да е повече от 14-15лв.,но зависи кой от къде получава стоката.Имате телефона ми давайте го на търговците.За Карлово е хубаво да се зареждат чрез Караджата или Карфиците от Пловдив.Но,ако не получават добри цени ще им го изпращам аз.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Аз пък днес си купих 2 кг. бял червей по 13 лева килото от магазинчето на пазара на Красна Поляна :D
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Забравяме Бургас :?: :idea:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

петко стоянов написа:Забравяме Бургас :?: :idea:
И паланките около него :roll: където освен на доза по 0.40 лева друг вариант не съществува. Единия търговец дори ми таксува и кутийката по 10 стинки, когато купя 4-5 дози в голяма кутийка за торен. :evil:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Цената от 18лв/кг. е за дози по 100 или повече грама, Малките кутийки са по 50ст. Аз обикновенно купувам по 100гр. шарен и 100гр.пинки- доста по на сметка от малки кутийки- с тях откарвам два риболова в затворени водоеми :wink:
Изображение
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Итересно че тази тема я има още.За реклама не се ли плаща. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”