Какво ми се случи...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Какво ми се случи...

Мнение от Бат Мирче-5кила »

КИРО написа: Мислех за лятото да си купувам карбонова шапка за морето,че другите вятъра бързо ги отнася.
Няма да мисля тогава. :D
той ампеража е важен бе :wink: не тока..аз пьк си мислех нещо карбонов имплантант на К... че да е вечен... :D :D :D и се мислех за новатор,ама бачо Киро явно и той се е усетил :D :D :D ее-като няма авторско право ше го мааме с МЛЕЧКА(К...) докато може :D :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Бат Мирче-5кила написа:
КИРО написа: Мислех за лятото да си купувам карбонова шапка за морето,че другите вятъра бързо ги отнася.
той ампеража е важен бе :wink: не тока..аз пьк си мислех нещо карбонов имплантант на К... че да е вечен... :D :D :D и се мислех за новатор,ама бачо Киро явно и той се е усетил :D :D :D ее-като няма авторско право ше го мааме с МЛЕЧКА(К...) докато може :D :D :D :D
Имплантирай си един ваглер тамън и допълнитена дължина ще добие :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Нема по добро от млечката,но требва да започнеш да се мажеш още от юноша,колко по рано толко по добре и за размер и за обем.А за тока на Петрохан при пастървите при влажно време косата ти се исправя право на горе а ако си вдигнал карбона нагоре волтовата дъга е много вероятна!!!
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Четох,четох и да ви кажа,по голяма глупост да е правил някой скоро,просто не бях чул :shock: :shock: :o Момчета,просто не мога да разбера,с какъв акъл сте продължили да ловите,въпреки постоянното пукане и преминаването на статичното електричество през въдиците ви.Просто и двамата сте такива късметлий,че просто акъла ви не може да го побере :idea: :idea: :idea: Запомнете я тази дата и просто когато дойде,давайте курбан.Не са единични случаите когато са удряни и убивани колеги с карбонови въдици,случва се толкова често и то само на хора които подценяват природните стихий.Радвайте се че просто не е ударил гръм,на 100% сега и двамата щяхте или да сте в гроба или в болница в много лошо състояние.Не знам,как изобщо не ви е минало през акъла какво е можело да стане.Вие се страшни късметлий :shock: :roll: :idea: Заебете ги тези писаници,че нямало страшно и можело и да се оцелее.Да,може но през остатъка от живота си,като чуете да гръмне или да видите че вали,ще се криете сами от себе си.Запомнете че когато надвиснат облаци и не-само гръмотевични,просто прибирайте карбоните веднага и ако имате обикновенни,вадете и ловете.Дори и обикновенните телескопи,има боядисани с метализе боя,която също е проводник но с тях до сега не съм чул някой да умре.Абе,развали ли се времето и дори облака да е в страни,просто прибирайте.Има документирани случай,когато мълния поразява колега рибар и в абсолютно слънчево време,като облаците са биле на 4-5км от тях.Мълнията преминава 4-5км растояние за секунди,забравил съм точно колко бяха,но не повече от 2-4 секунди.Всеки сам решава какво ще прави когато гърми и вали,но простотията да те удари гръм за една червеноперка или уклей е голяма.На паметника тогава трбва да пишат - умрял от простотия и лакомия :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: последното го вземете за майтап,но горе написаното го запомнете :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Може ли човек да понесе няколко удара от мълния? През 1918 г. мълния удря американския майор Симфорд и го сваля от коня му. Втори път това се случва през 1924 г. при риболов. Мълнията го настига трети път през 1930 г. при буря. Напълно парализираният Симфорд умира в болница. През 1934 г. мълния поразява надгробният му камък във Ванкувър. Лесничеят Рой Съливан попада в Книгата за рекорди "Гинес", защото е преживял 7 пъти удари на мълнии между 1924 – 1977 г. Според филм заснет за канал „Дискавъри”, човек най-много удрян от мълнии е 23 пъти, нещастникът сложил сам край на живота си. Учените правили изследвания на ударени от мълния установили, че има трайна промяна в разпределението на топлината в тялото им. Причината за това е неизвестна, но се смята, че това е повода инцидента да се повтаря с едни и същи хора.

Любопитно за мълниите:
Испанката Марта Маикия е преживяла смъртта на тримата си съпрузи, унищожени от мълния.

През 1856 г. интензивен разряд изкопава в Ню Хемпшир кладенец с дълбочина 3 м и той скоро се напълва с чиста вода.

В Дания мълния проникнала през комина, изгорила пердетата, взривила стенния часовник, оставяйки невредимо канарчето в клетката му, счупила всички прозорци и в задния двор убила котка и прасе.

Документиран е случай в Япония, където учител извел класа си на разходка, но за по-голяма сигурност накарал децата да се хванат за въже и да вървят едно след друго. За нещастие живата верига бива ударена от мълния, която убива всяко четвърто дете, оставяйки невредими останалите.

В България също има човек удрян 3 пъти от гръмотевица. Последния от които фатален. Според хорската мълва месец след погребението му и гробът е бил поразен от мълния.

Дето казва Любо,няма майтап.

Много истории съм чел,ама видя ли черния облак,отивам на " сянка "
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Кроки,напълно си прав :smt023. Аз само да чуя да прегърми,когато съм за риба и влизам в колата,докато не премине бурята.Виждал съм как светкавица прави голямо сухо дърво на трески на 50 м от мен и от тогава мноооого внимавам.Колега,не е секунда на километър,а скоростта на звука е 331,5 м в секунда-т.е. от виждане до чуване на всяка секунда 331,5 м :D И аз съм бивш от БРУ :D
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Само ако можете да си представите пък в гръмотевичния облак какъв ад е...... достойно и дори без срам ,човек може да си сложи кафявите самурайски гащи.....
Последно промяна от чуруликпенчо на Нед Мар 08, 2009 11:13 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Абе хора вие яко ме стресирахте аз не ловя с карбони и др подобни, ама при дъжд стоя под шатрата може ли да ме удари или подпорите на шатрата ще го отведът в земята еи за туи не съм се замислял а с жената сме прекарали бая гръмотевични бурии под шатрата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Магарко,на Овчарица при първия скендер ми направи прическа като твоята дето я имаше преди време за аватар :lol: :lol: :lol: За какво събиране говориш бе,направо я захвърлих на земята и право в колата :lol: :lol:Много е възможно човек да оцелее,при положение че заряда на мълнията е малък.Дето Киро каза,просто си има хора които си ги гони като ловджийско куче.Тия,сигурно си имат повече желязов тях и ги преследва постоянно.Егати и късмета,егати и нещото :lol: :lol:

Masterkarp
новобранец
новобранец

Мнение от Masterkarp »

И аз обичам черния хумор но откакто колегата си отиде от високоволтовото на стряма вече не ми е смешно ....

Де....а и тъпаците бяха сложили стълба точно под дигата и от дигата до първата жица не повече от 7 м.

Така ,че умната !!!
Преди всичко най-важното най-напред -след това може и после !

ЗА РИБА СЪМ !!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: Колега Христозов,нямам претенций да съм ходил редовно в час по Физика,тогава редовно карах влака с някоя съученичка :mrgreen: Иначе,някой ако иска да пробва теорията на относителноста,моля да сложи в контакта един щепсъл,да заголи жиците и ще му се изясни теорията или господ ще си каже думата :lol: :lol: :lol: Зарежи тия теорий,ако ти е писано ще те гони мълнията постоянно,докато не патладясаш.На мен веднъж ми се размина и вече когато има гръмотевична буря,си държа кожената въдица в хола :shock: пред телевизора :lol: :lol: :lol: :wink: Само като си помисля какво са направили колегите и как са се разминали,направо ми настръхва косата.Просто късмета е бил с тях и ще живеят дълго и щастливо,ако не се опитват да се самоубиват :idea: :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Имах приятел-колега,който загина по този начин,така,че почне ли да гърми си обирам въдиците, внимателно под далекопроводите,там лови от разстояние !!!
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Бат Мирче-5кила написа:
щом "ампеража е важен" каква ли е мерната единица на тока :D
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

nasco2 написа:... може ли да ме удари или подпорите на шатрата ще го отведът в земята еи за туи не съм се замислял а с жената сме прекарали бая гръмотевични бурии под шатрата.
Напълно е възможно :!: А подпорите на шатрата само могат да подобрят шанса да се случи. На открито пространство при гръмотевична буря, единственото що годе по-сигурно място е колата. При падане на мълния в близост, дори и да не ви порази директно потенциалът на земята се променя и възниква т.нареченото "крачно напрежение". Това е разликата в електрическия потенциал на почвата между точките в които човек е стъпил, т.е. между двата крака и този потенциал се изравнява през...чатала :smt119 Така че най-добре да се скрие човек в колата докато престане да се святка.
snegk

Мнение от snegk »

Във колата си е направо най сигорното.Четох за доста случки където гръм удря кола,човека вътре.На колата само боята малко обгорена.Абсолютно нищо няма на хората или електрониката.Ставало на въпрос за фарадиева клетка. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Заключено

Обратно към “Разни”