Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какъв ваглер и Кога да го използваме?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какъв ваглер и Кога да го използваме?

Приятелю, не съм търсил адмирации за "положения труд"haga написа:Плегиадство::http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1105 :![]()
![]()
Поне редактирайно статията,даже и препинателните знаци си копирал,браво за положения труд.Нищо лично.

Колега rimci благодаря ти за отговора.Не желая да те поучавам, но когато цитираш нещо ,първо посочи източника си (материала е от е ди къде си).Нищо лично към теб,случват се такива неща.Всеки във форума има възможност и достъп до нужната му информация,стига да знае къде е или някой колега да му я посочи.Този форум преди всичко е и за лични мнения и впечатления на колеги свързани с риболова.Колега Стоянов ,много си на зад с материала и за това не се меси.Колегата инж.Бутников е най-вещ по риболова на плувка и за това по въпроса вече внимава ,да не се изложи.Но пък изтрива мнения на колеги ,които намират в постовете му неточности и директно му ги казват. Не желае тези критики към него да ги четат във форума.Бутник сега можеш пак да ми изтриеш поста.Нищо лично. 

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Виж сега,имам известни съмнения относно самоличността ти,ако се потвърдят ще те направя за смях.Не желая да пишеш в темите в които съм отговорен редактор,мисля,че предупредих нещо.Разбира се,че ще ти го редактирам,но къде е твоята позиция като много знаещ и вещ в риболова.И си приличаш с още един колега от форума ,само чакате удобни моменти и да си пъхате носовете където не ви е място.Темата е добра и заради спамове като теб и още един много отворен рибар,няма да я заключвам ,само ще позабърша.Арменския поп ,ако не го познаваш,може да те запозная с един .С анонимни малоумници не влизам в спорове,ако имах права на администратор,без посочено име и град ,нямаше да можете да се регистрирате,с тоя ник си търси сродни души в сайтовете за запознанства.Ако не дадеш конкретно мнение по питането на колега или споделиш как ловиш с ваглер,ще се постарая да нямаш възможност да пишеш никога тук.Аман от ....и съм писал не един път как ловя и с какво,а след това "плагиатство",както го нарече, на Румци,е излишно да пиша,мога да коментирам само неща не разбрани от колеги.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бутник аз съм до тук,нека колегите да те преценят по добре.Не се крия от теб,но вече не си ми интересен ,просто много умници станаха тук.Ти проверявай винаги мненията си преди да ги побликуваш във форума за да няма и други като мен нежелани коректори.Повече няма да ти досаждам с добронамерена критика.Успех 

Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Въпреки опита да провалят темата, ще ти обобщя някои от ваглерите които ползвам.Основно най-много са ми Мило и Мавър,но имам още Колмик,Сарфикс,Кралусо,Браунинг,Миди,Трабуко.Ползвам и наши родни такива на Боби,Юлиан и др.От тези които имам, не съм имал проблем с ваглерите на Мило,Трабуко и Мавър.Мавъра са ми паунови с удебелено тяло,а допълнителните тежести са вътре в тялото във формата на цилиндърчета.Нито им се е напукала боята,нито ми се чупела халка.На Сарфикс им превъртат месинговите втулки,така,че ги стягайте внимателно.С Колмик съм ловил малко,че са ми от тежката артилерия и не мога да дам заключение за качества.Миди ползвайте със силиконов конектор,че им се чупят пластмасовите втулчици където се закача вирбела,а и не са точни на грамаж,визирам пауновите,без удебелено тяло.danail kacarov написа:Станахме трима,аз мач имам от 10 дена но ловя с обикновенна плувка 2гр.Какви марки има кои са добри нищо не знам.
И дано обеснят колегите.
-
- ще става разбирач
Здравейте първо извинявам се за спамчето но съм искал и разрешение от колегата който пусна темата за това и ето моя въпрос бутник казва за нашите марки че ги е ползвал и аз за начало си купих от тях имам и няколко снимки та въпроса ми е кой кога както е темата и за каква риба има ли за видовете риби видове ваглери как се представят извинявайте пак ако се повтарям знам че имам много теми за това но

и нещо искам едно съветче от по старшите за това слайдерче

и нещо искам едно съветче от по старшите за това слайдерче

Никой не може да ти отнеме мечтите
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Утежнението и антената играят роля при различните видове.Ако ловя червеноперки с ваглер ,избирам с тънки антени,или ако е нормална паунова,го давя почти до нула при тихо време.Този 6+4 става за подвижен.Първия с регулеруема тежест си подбираш грамажа според дълбочината,до 3м. ловя с макс 1гр линия.А за "слайдера",нормална плувка,с тази антена е подходящ за едра риба.Имам такива на Колмик,но си ги ползвам нормално,стационарни,за нощен риболов,оранжеви на цвят.Бързо се изтегля линията ,като се лови с тях,но с ваглера се достига по-голяма дистанция.Не знам до колко съм изчерпателен,ако има неясноти...
-
- ще става разбирач
Здравейте на мен ми стана ясно че имам да уча много за риболова с мач
но разбрах и това което ми бе обяснено мерси много ако се сетя ще пиша пак 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Mомента е подходящ за мач-риболов на близък до Пловдив водоем.Може да се лови и със слайдери,но не като този който си снимал,това си е подвижна плувка.kokoparcala написа:Здравейте на мен ми стана ясно че имам да уча много за риболова с мачно разбрах и това което ми бе обяснено мерси много ако се сетя ще пиша пак
-
- ще става разбирач
да и аз упитах ако сме бели в неделя заедно може да си ме видял доста шляпах с един ваглер
ако говорим за един и същи водоем
и да ти кажа чесно малко му фанах цаката само трябва да си доискосоря такъма че нямах точното утежнение но възела за стопер го правех за първи път и се получи разбрах и за дълбочината че трябва поне 5 6 пъти да заметнеш и тн.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не съм бил аз,но имаше там и колеги от форума-бригада фидеристи.По-близо е 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги, искам да питам кога и защо ползвате фиксиран ваглер? Статията в началото на темата съм я чел внимателно, но не ми става ясно какво предимство може да има фиксирания ваглер пред подвижния.
Чел съм че фиксирания е по-чуствителен и "пляска" по-малко при падането във водата, но не виждам логика в това.

Чел съм че фиксирания е по-чуствителен и "пляска" по-малко при падането във водата, но не виждам логика в това.

нямам живарник
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А защо да ловя със слайдер на дълбочина 2м.примерно.Лично ловя с малко утежнение до дълбочина 3.50м,ако ловя със слайдер губя много време,докато ми се изниже,заради малкото утежнение.И двата вдигат "шум" при падане във водата,но това е полза,защото рибите са любопитни и винаги се упътват към мястото на падане да видят какво става и евентуално дали не паднало нещо за папкане.На много водоеми рибите реагират много добре на шумно паднала топка захранка,на шума от падането на зърна жито или царевица,пелети и т.н.
-
- сериозен играч

Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:50 pm, променено общо 1 път.