Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Риболов на "влачене" из българските водоеми...
Модератор: bobopeli
Re: Риболов на "влачене" из българските водоеми...
Зумод, като захраниш, колко въдици разпъваш?
Сомът обича смелите!
-
- ще става разбирач
Според мен ,поне 12-13бр 

Добре,че все още сме малко хората с лодки и горе долу се познаваме по водоемите.А и от лодка колко въдици да пуснеш.На брега е направо страшно- трима,четирима с 20 въдици,шишета,шамандури,комбайни,цапала,рачила и тн. а след тях боклуци. Докато влачиш им пречиш - подвикват от брега. Колко пъти сме виждали и такива (най-често местни)дето идват привечер и намятат 10 и повече шишетата и на другия ден дойдат започнат да вадят бели риби и сомчета. Във форума кой влиза да пише да не би да е някой от тях. И накрая какво тези с лодките са им проблема. Наслука на всички колеги риболовци - но само на тези които са наистина такива.
-
- научил се да хвърля
Миналата седмица двама "колеги" на Рабиша така подвикваха по мен - да не им закача въдицата...................vanbg2 написа:На брега е направо страшно- трима,четирима с 20 въдици,шишета,шамандури,комбайни,цапала,рачила и тн. а след тях боклуци. Докато влачиш им пречиш - подвикват от брега......
Въдицата се оказа мрежа, дълбоко покрита

ПП: Не знам какво ще стане ако се закачи мрежата за двигателя по време на глисаж, но сигурно няма да е на добре!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Ако ще караш лодка през мрежи решението е заточване на перката и газ.Единствено при много яки въжета ще е трудно,но това при професионални мрежи.
Въдицата се оказа мрежа, дълбоко покрита
ПП: Не знам какво ще стане ако се закачи мрежата за двигателя по време на глисаж, но сигурно няма да е на добре![/quote]
Миии колега според мен ако всичко е наред със здравето,след това ще трябва добре да се погрижиш за тях така, че да не си и помислят повече да го правят тоя номер.
Или поне аз бих реагирал така. Обикновенно като закача мрежа и мрежарите са около нея ги карам прилежно да я съберат щтот ако се върна и пак я закача аз ще си я прибера по мой начин.
явно с добро не става.
Наслука на всички колеги, и дано поне тея дето сме с лодките да бъдем малко по отговорни и задружни. Поздрави

ПП: Не знам какво ще стане ако се закачи мрежата за двигателя по време на глисаж, но сигурно няма да е на добре![/quote]
Миии колега според мен ако всичко е наред със здравето,след това ще трябва добре да се погрижиш за тях така, че да не си и помислят повече да го правят тоя номер.
Или поне аз бих реагирал така. Обикновенно като закача мрежа и мрежарите са около нея ги карам прилежно да я съберат щтот ако се върна и пак я закача аз ще си я прибера по мой начин.

Наслука на всички колеги, и дано поне тея дето сме с лодките да бъдем малко по отговорни и задружни. Поздрави

-
- научил се да хвърля
Нищо няма да стане ,ще я срежеш . Проверено многократно !Не знам какво ще стане ако се закачи мрежата за двигателя по време на глисаж, но сигурно няма да е на добре

- Поморийския
- ще става разбирач
На Тича завъртях еднаот мрежите на даракчията само малко корда имаше около перката навъртяна
- piro
- научил се да хвърля
Здравейте колеги
И аз на Стамболийски закачих на пълен ход мрежа но не стана нищо
но после стреляха по лодката
по въпроса за тролинга повечето тролингисти който познавам пускат всички уловени риби и аз така правя и смятам че едва ли има опасност за рибите от тролинга но има опасност за шаранджиите да се зарибят по тролинга
що се отнася до любим водоем за тролинг то това е Жребчево
по въпроса за тролинга повечето тролингисти който познавам пускат всички уловени риби и аз така правя и смятам че едва ли има опасност за рибите от тролинга но има опасност за шаранджиите да се зарибят по тролинга
що се отнася до любим водоем за тролинг то това е Жребчево
И как така ще стрелят? С какво стреляха, ти как реагира?piro написа:Здравейте колеги
То значи вече като ходим за риба трябва и да се въоръжаваме ли за неизбежната самоотбрана?
А и при нас на Алинския стреляха във въздуха като се опитахме да им съберем мрежите .Gogo55 написа:И как така ще стрелят? С какво стреляха, ти как реагира?piro написа:Здравейте колеги
То значи вече като ходим за риба трябва и да се въоръжаваме ли за неизбежната самоотбрана?
И с какво са въоръжени другарите стрелци с късо нарезно, гладкоцевно ловно, или по специални се барат тип рамбо?
при нас беше пистолет , и се криеха зад дърветата 

Ами има един тел.-112 ползвайте го.
Ами няма обхват там
, пък и във водата няма де да се криеш