Риболов с щека - какво е необходимо.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- CrossFire
- разбира нещата
Re: риболов с щека-какво е необходимо.
Аз също се радвам, че развивате тази тема.
Преди 10 дни се сдобих с първата си платформа и в момента съм в процес на изработка на прикачни. А живот и здраве на есен и щека. Събота и неделя ще я сефтосам на някой гьол, че ми писна пред тиви-то да седя на нея.
Ако може да попитам за разположението на платформата: Когато скарата е над водата, това с цел печелене на още малко дистанция ли е или причината е друга?
И има ли някой с този модел платформа http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... ox7809.jpg и да е към 100 кила, че малко слаба ми се вижда скарата?
Преди 10 дни се сдобих с първата си платформа и в момента съм в процес на изработка на прикачни. А живот и здраве на есен и щека. Събота и неделя ще я сефтосам на някой гьол, че ми писна пред тиви-то да седя на нея.

Ако може да попитам за разположението на платформата: Когато скарата е над водата, това с цел печелене на още малко дистанция ли е или причината е друга?
И има ли някой с този модел платформа http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... ox7809.jpg и да е към 100 кила, че малко слаба ми се вижда скарата?

Не бе бате, просто предупреждавам, че после последиците са необратимиyzyna написа:Мариане,това камъни в моята градина ли бяха?MapuaH написа:Само да добавя тук, че при по-евтините модели, ако колегите са със солидни килограми да внимават много, защото има платформи, на които скарата се огъва, т.е чупи се и т.н и става проблема ! Така, че внимавайте !butnik написа:Проверявате дали не куца някой крак,изправяте се на скарата за да проверите стабилноста и.Уж съм проверил дали ме носи моята,но знае ли човек!!!!

1. Обикновенно скарата се поставя за печелене на разстояние, както и ти самия си написал колега или поне заради това го правя аз.CrossFire написа:
2. А относно платформата, която си показал мога да ти дам едно друго предложение, което имах и с смятам, че за парите си няма нещо по-добро на пазара в момента. Ето това имам предвид:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=556
Поздрави.
Мариан
- CrossFire
- разбира нещата
Благодаря! Питах за конкретния модел, защото вече съм го закупил (на приемлива цена за мен). Иначе и аз бях се спрял на това, което ми предлагаш, но за първа платформа съм повече от доволен и на тази, която взех.

-
- учете се от него
Еййй... , това, като бях по-млад с десетина години, винаги съм имал мерак за риболов с щека и си мисля че тя, в много голяма степен покрива психоологическите необходимости на средностатистическия Б.Г.-риболовец, плувкар
Щеката си е щека, всички шампионати - световни, европейски, национални, регионални и т.н. са със щека или с на щеката братчедите-уипове, спидита и директни; в краен случай - мач и боло
Много добра тема за всеки един колега ловящ "на леко"

Много добра тема за всеки един колега ловящ "на леко"

- Local
- учете се от него
Определено някой път 1 метът си е от значение , ето виж тук на Малко Шарково. отвесен бряг, сложих я във водата, и тъй като брега бе отвесен , спестих като че ли повече от метърCrossFire написа:Аз също се радвам, че развивате тази тема.
Преди 10 дни се сдобих с първата си платформа и в момента съм в процес на изработка на прикачни. А живот и здраве на есен и щека. Събота и неделя ще я сефтосам на някой гьол, че ми писна пред тиви-то да седя на нея.![]()

Клавиатура риба не лови!!!

Колеги, не знам защо, обикновено платформата се свързва само със риболова на щека!? От моя опит съм се убедил, че това съоражение е перфектно за всеки вид риболов на плувка. Ползвам я дори при риболов на река с боло и трябва да ви кажа, че ми е супер удобно. Няма я умората от стоенето прав, няма ги вечерните болки в краката и гърба. Не се налага постоянно да клякаш за това-онова, за човек със моите габарити този факт не е за пренебрегване. Просто си седиш, ловиш си и всичко ти е под ръка.
Този пост е малко извън темата, но исках да изясня нещата.
-
- сериозен играч
Давайте с плувки и монтажи,кои какви използва,марки,грамажи,какво и колко дебело влакно да предпочетем при даден вид риболов? 

- Local
- учете се от него
Утре вечер подробно, след като всички чекмеджета на платформата притърпят сериозна фотосесияyzyna написа:Давайте с плувки и монтажи,кои какви използва,марки,грамажи,какво и колко дебело влакно да предпочетем при даден вид риболов?

-
- сериозен играч
Днес след обед си вързах малко такъмчета за щеката,наблегнах на плувки тип капка,с грамаж от 0.3 до 0.75гр.линията си я правих като на гол телескоп!Утре ще правя сефтето на щеката,надявам се риболова с нея да ми допадне,то на мен ако може да се угоди
!

- Local
- учете се от него
Не остана време да снимам такъмите и всичко, но тия дни ще се постарая, много работа... 

Нещо замря темата!Тъкмо се бях накустрил,че и щека помъкнах.Ще чакаме! 

Чакаме фотосесията на Локи.
- Local
- учете се от него
Пускам нещо набързо другата седмица пак.
Такъми на пропадане:

Понеже винаги ходим ли на Жребчево или най-честно на Цонево за платика и бабушки, основно такъмите там си ги правя размерене по топ5-цата на щеката. 50см над куката групирам основното утежение със сачми 9 или 10 номер зависи от големината на плувката, ако е до 1 грам 10 номер, ако е над 1 грам 9 номер или някой път 8. Слагам само 1 допер, така просто ми се струва че такъма най-добре работи (поне в ситуациите в които съм риболувал). Дропера плътно долепен до микро-вирбел 24-ти номер. и късо поводче, ако платиката иска някой път да лежа на дъното пускам малко по дълъг повод за да легна от 5 до 10 см на дъното. Мисля, че така като е долепен дропера до голяма степен се елиминират фитките. Плувките които ползвам са по източени.
Едни серии от универсални бойци, които като им се разместят сачмите могат да свършат работа във всякакви ситуации, различни грамажи, за да може ако се променят атмосферните условия на водоема да имам под ръка и веднага да сменя с по лек или по тежък такъм.

Винаги ползвайте силиконов шлаух, това мисля няма какво да се коментира

Една от най-важните бръмки в такъма за мен е куката, но за нея подробно довечера, засега само снимков материал, пък коментирайте и вие, питайте...

Такъми на пропадане:

Понеже винаги ходим ли на Жребчево или най-честно на Цонево за платика и бабушки, основно такъмите там си ги правя размерене по топ5-цата на щеката. 50см над куката групирам основното утежение със сачми 9 или 10 номер зависи от големината на плувката, ако е до 1 грам 10 номер, ако е над 1 грам 9 номер или някой път 8. Слагам само 1 допер, така просто ми се струва че такъма най-добре работи (поне в ситуациите в които съм риболувал). Дропера плътно долепен до микро-вирбел 24-ти номер. и късо поводче, ако платиката иска някой път да лежа на дъното пускам малко по дълъг повод за да легна от 5 до 10 см на дъното. Мисля, че така като е долепен дропера до голяма степен се елиминират фитките. Плувките които ползвам са по източени.
Едни серии от универсални бойци, които като им се разместят сачмите могат да свършат работа във всякакви ситуации, различни грамажи, за да може ако се променят атмосферните условия на водоема да имам под ръка и веднага да сменя с по лек или по тежък такъм.

Винаги ползвайте силиконов шлаух, това мисля няма какво да се коментира

Една от най-важните бръмки в такъма за мен е куката, но за нея подробно довечера, засега само снимков материал, пък коментирайте и вие, питайте...