Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Строй на фидера
Модератор: Paublo_Eskobar
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Re: Строй на фидера
Ако може и аз да се включа това <100 значи че фидера не е предназначен за тежест над 100гр,а >100 че пръчката може да се справи и с по-големи тежести!
Колко по-големи,кило-двеsme6ko83 написа:,а >100 че пръчката може да се справи и с по-големи тежести!

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Грамове колега,грамове! Ако сметнеш колко са 3oz ще видиш че са около 84-5 грама,4oz вече стават към 112гр!
1oz=28.349523125 гр
1oz=28.349523125 гр
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, наистина има само два начина да се обозначи акцията:deto_g написа:И пак си помисли кое от двете означения е правилното... Това, което не си го виждал, или това, дето ми го обясняваш
1. От ... До
2. само ... До
Разбери че "От" показва най-малките грамажи които хвърля съответната пръчка, а "До" са максималните грамажи.
Ако липсва параметъра "От" тогава знаеш само "До" колко може да натоварваш пръчката преди да изпръщи, независимо на къде е обърната тъпата стрелка или как е написано. Ако е една цифра, значи е само "До" ако са две цифри, значи е "От ... До"
При фидер пръчките, дори и най-реномираните производители не дават параметъра "От", докато при мачовите пръчки това е закон.
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Китайските йероглифи "<" и ">" означават две коренно различни нещаIDA написа:...Щото не знаят китайски и не могат да си го преведът правилно

нямам живарник
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:57 pm, променено общо 1 път.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
На връхчето пише : Shimano SuperTIP AX 5.00oz carbon LGLD .(5oz= 141.7g)
на основата на пръта пише MAX CW 150g.

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
заебете ги тия озове.темата беше за акцията.аз също предпочитам параболичната акция по ред причини,ама то въпрос на вкус.в една друга тема попитах кой фидер е хубав,одговора беше скъпия.та въпроса ми е колко трябва да е скъп този фидер.ако може в цена.пичове с цената да си навлеча гнева на доста хора ще си позволя да кажа следното:работата не опира до скъпия фидер,а до ръчички и кво имаш в главата.щото на доста хора им служат да брулат орехи с тях.неискам да се изкарвам голям спец,ама горе доло съм в час.и искам да кажа,че фидера е смъртоносно оръжие за рибата особено през зимния период.в този форум има доста хора които му разбират на този риболов,но никой няма да сподели тънкостите и тактиките които е придобил.споделят се единствено общи приказки колкото да си чешим езиците.ако съм убидил някой се извинявам предварително.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шегувах се, явно не ми се получи ...hristotihov написа:Китайските йероглифи "<" и ">" означават две коренно различни неща![]()
нямам живарник
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
. На тези колеги които си траят им пожелавам да са живи и здрвиshekira написа:.в този форум има доста хора които му разбират на този риболов,но никой няма да сподели тънкостите и тактиките които е придобил.споделят се единствено общи приказки колкото да си чешим езиците.ако съм убидил някой се извинявам предварително.

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:58 pm, променено общо 1 път.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Обяснявам за цената на карбона:
Отива Иванчо в магазина да си купи първия фидер и гледа три фидера на еднаква дължина, с еднаква акция, на една и съща марка. Иска да е с параболичен строй, ама на тях не пише какви са. Зглобява ги, размахва ги, изпълняват теста на продавача, но не знае кой от трите да вземе, щото единия е 100 лева, другия 150, а третия 200. Според мен има три начина да се ориентира към пръчката с най-добър строй.
1. Най-високата цена
2. Най-малката дебелина на бланката
3. Най-ниското тегло
Производителите имат различни марки и различни проби карбон, с различна пропорция между карбон и други материали. Както златото има карати които показват колко е чистото злато и колко са примесите и както има марки цемент и марки брашно (тип 500) така има видове и марки карбон. Tica са кръстили тенхите марки карбон TC2, TC3, TC4, колкото е по-висока марка карбона толкова е по-скъп, но и по-качествен, еластичен, здрав и лек. Шимано са кръстили техните XT30, XT40, XT60 и тн. до XT300 карбон с биофибри при щеките. Държал съм фидери от XT30, 40 и 60 на еднаква дължина - 3,96 и еднаква акция - 110 грама, разликата в сторя е голяма и много точно съответства на цената!
Ето я гамата фидери на Шимано, цената е за дължина 3,96 и е приблизителна.
Alivio - XT30 - 160 лв.
Catana - XT40 - 205 лв.
Beast Master - XT60 - 334 лв.
Speed Master - XT100 - 435 лв.
Aerocast - XT200 - ??? лв.
Antares - XT250 - ??? лв.
Високата цена означава висок клас карбон, следователно добър строй, тънка бланка и ниско тегло. Убедил съм се че случайни цени няма и съм се отказал да търся под вола теле. Ако вземем едно Garbolino Squad Power 390 за 180 лева и сравним строя му със Шимано то ще застане някъде между Аливиото и Катаната и ако вземем един Colmic Feeder WR9 за 364 лева той ще е с по-добър строй дори от Биист Мастъра. Освен Tica не съм видял друг производител да пише на пръчката от коя марка карбон е направена, както и не пише какъв е строя. Купувача трябва да има известан опит за да разбере от едно разклащане за какво става дума. Нашия Иванчо обаче няма никакъв опит, така че за ориентир спокойно може да вземе цената, от там на татък колкото му позволи бюджета. Аливиото има добър строй, но строя на Катаната е с 40 лева по-добър
В една друга тема казах че Garbolino Squad Power и Shimano Beast Master са едни от най-добрите фидери на нашия пазар и продължавам да го твърдя. Друг е въпроса че хората които ги притежават явно все още не знаят за какво служат върховете, но рано или късно ще разберат. До колкото си спомням само два-три пъти на форума са се появявали по-добри фидери - една Daiwa HF на 4,20 и еднo-двe Shimano Speed Master, което искренно ме е радвало.
Разбра се има и изключения от тази ценова зависимост. Много ми хареса един Maver на 3,60 с акция до 60 грама !!!, който след всичките му отстъпки излизаше към 80-90 лева. Фидер с хубав строй, но заради малката акция. Ако трябва да го направят със същия строй но с хеви акция, вече ще трябва да минат на по-скъп карбон и цената ще се вдигне с 20-30%. После ако го направят на 3,90 или 4,20 ще вложат повече "матриал" и цената ще се вдигне с още 20% и тн.
При макарите съм съгласен че цените не са реални и че често се плаща скъпо за буклуци, само защото са "маркови", но при пръчките мисля че случайни цени няма. И аз искам да си взема хубав фидер за без пари, ама още не съм го намерил, а доста съм търсил ...
Отива Иванчо в магазина да си купи първия фидер и гледа три фидера на еднаква дължина, с еднаква акция, на една и съща марка. Иска да е с параболичен строй, ама на тях не пише какви са. Зглобява ги, размахва ги, изпълняват теста на продавача, но не знае кой от трите да вземе, щото единия е 100 лева, другия 150, а третия 200. Според мен има три начина да се ориентира към пръчката с най-добър строй.
1. Най-високата цена
2. Най-малката дебелина на бланката
3. Най-ниското тегло
Производителите имат различни марки и различни проби карбон, с различна пропорция между карбон и други материали. Както златото има карати които показват колко е чистото злато и колко са примесите и както има марки цемент и марки брашно (тип 500) така има видове и марки карбон. Tica са кръстили тенхите марки карбон TC2, TC3, TC4, колкото е по-висока марка карбона толкова е по-скъп, но и по-качествен, еластичен, здрав и лек. Шимано са кръстили техните XT30, XT40, XT60 и тн. до XT300 карбон с биофибри при щеките. Държал съм фидери от XT30, 40 и 60 на еднаква дължина - 3,96 и еднаква акция - 110 грама, разликата в сторя е голяма и много точно съответства на цената!
Ето я гамата фидери на Шимано, цената е за дължина 3,96 и е приблизителна.
Alivio - XT30 - 160 лв.
Catana - XT40 - 205 лв.
Beast Master - XT60 - 334 лв.
Speed Master - XT100 - 435 лв.
Aerocast - XT200 - ??? лв.
Antares - XT250 - ??? лв.
Високата цена означава висок клас карбон, следователно добър строй, тънка бланка и ниско тегло. Убедил съм се че случайни цени няма и съм се отказал да търся под вола теле. Ако вземем едно Garbolino Squad Power 390 за 180 лева и сравним строя му със Шимано то ще застане някъде между Аливиото и Катаната и ако вземем един Colmic Feeder WR9 за 364 лева той ще е с по-добър строй дори от Биист Мастъра. Освен Tica не съм видял друг производител да пише на пръчката от коя марка карбон е направена, както и не пише какъв е строя. Купувача трябва да има известан опит за да разбере от едно разклащане за какво става дума. Нашия Иванчо обаче няма никакъв опит, така че за ориентир спокойно може да вземе цената, от там на татък колкото му позволи бюджета. Аливиото има добър строй, но строя на Катаната е с 40 лева по-добър

В една друга тема казах че Garbolino Squad Power и Shimano Beast Master са едни от най-добрите фидери на нашия пазар и продължавам да го твърдя. Друг е въпроса че хората които ги притежават явно все още не знаят за какво служат върховете, но рано или късно ще разберат. До колкото си спомням само два-три пъти на форума са се появявали по-добри фидери - една Daiwa HF на 4,20 и еднo-двe Shimano Speed Master, което искренно ме е радвало.
Разбра се има и изключения от тази ценова зависимост. Много ми хареса един Maver на 3,60 с акция до 60 грама !!!, който след всичките му отстъпки излизаше към 80-90 лева. Фидер с хубав строй, но заради малката акция. Ако трябва да го направят със същия строй но с хеви акция, вече ще трябва да минат на по-скъп карбон и цената ще се вдигне с 20-30%. После ако го направят на 3,90 или 4,20 ще вложат повече "матриал" и цената ще се вдигне с още 20% и тн.
При макарите съм съгласен че цените не са реални и че често се плаща скъпо за буклуци, само защото са "маркови", но при пръчките мисля че случайни цени няма. И аз искам да си взема хубав фидер за без пари, ама още не съм го намерил, а доста съм търсил ...
нямам живарник
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Малко са колегите които за 1ва въдица дават маса пари.Аз лично смених моя фидер поради следните причини: Неможе да изхвърля повече от 80 г. Пукна се в най неподходящия момент(при засичане )И така .Това ме накара да погледна в по горния клас .А цената на Антарес 110г е 480лв
.На скоро подарих на моий приятел Vidrax Prince Feeder 3.60м 120g. Е за парите си е перфектна 23лв.Има само един проблем .Много тесни водачи
.Иначе много здраво мята 40 грамови хранилки 

-
- вече хвърля и на тежко
Тъй като единия от хората съм аз, искам да кажа, че тук явно показваш някакво тенденциозно отношение, без според мен да съм го заслужил.hristotihov написа:...В една друга тема казах че Garbolino Squad Power и Shimano Beast Master са едни от най-добрите фидери на нашия пазар и продължавам да го твърдя. Друг е въпроса че хората които ги притежават явно все още не знаят за какво служат върховете, но рано или късно ще разберат...

Поздрави!

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:58 pm, променено общо 1 път.