Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Поредната простотия на ИАРА
Модератор: sapuna
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Поредната простотия на ИАРА
Ние от Дунава по закон - 3 въдици с по две куки, изключая спинингистите. Но честно казано риболувам от Свищов до Тутракан от 30 и косур години и досега не съм видял някой да спазва закона, освен както казах спинингисти те или някои който лови на директен и то когато не можеш да слугуваш на два. Помисли малко, кой ходи на Дунава за няколко дена и ще лови с една въдица или три. Всичко е илюжън.Всички се правим на моралисти, но всъщност реалноста е съвсем друга.А колко от вас си записват излетите и улова в билета, както казах всичко е илюжън. Просто законите са ни такива, едни ги спазваме, а други си ги прилагат както им е удобно.
Който го може, си го може!
- RiverFisher
- новобранец
Всичко е илюжън - съгласен съм а не е ли по-просто закона да е наистина нормален и да има РАЗУМНИ правила. Или все трябва да се пълни гушата на някакви чиновници?Не им ли стига таксата, която плащаме бвзропотно и до сега за повече от 30 години не съм чул да се зарибява река Марица? Зарибяват се водоеми, които след това от ИАРА /или техни "боклуци"/ източват или мрежарят !?!
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
Зарибяват се водоеми, които след това от ИАРА /или техни "боклуци"/ източват или мрежарят !?![/quote]
Напълно те подкрепям !!!
Напълно те подкрепям !!!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Малко или много , в миналото или сега всеки от нас е прескачал законовите норми, но закон ли е това когато законодателните органи си затварят очите за бракониерите и лодкарите / промишлените риболовци/, които търмъчат всичко. А ние които си плащаме този закон ни съдират кожите. Е ако това е законът благодаря за мечтите.
- RiverFisher
- новобранец
Анкета има смисъл да направим само по темата "Адекватен ли е закона "chapara написа:Размечтахте се ,закона или го спазваме или не ,хайде анкетка............
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Междувпрочем, това наистина са си наши мечтите, колкото и да се дракаме нямя да променим нищо.Всичките ни закони са такива, просто държавата ни е такава и най вече законодатели те ни, както се казва " Където е текло пак ще тече ", не се косете колеги ние сме пионки в шахмата риболов.
- RiverFisher
- новобранец
Можем да променим много неща. Ние риболовците със сигурност сме много повече от чиновниците само трябва да успеем да намерим МОЖЕЩИТЕ да променят нещата хора . Идват избори - да поставим нашите условия. / Става дума за закона за риболова/Stivi написа:Междувпрочем, това наистина са си наши мечтите, колкото и да се дракаме нямя да променим нищо.Всичките ни закони са такива, просто държавата ни е такава и най вече законодатели те ни, както се казва " Където е текло пак ще тече ", не се косете колеги ние сме пионки в шахмата риболов.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега, невзимай толкова на дълбоко нещата.Вярно е, че сме много, но и безработните са многт, пенсионерите са много, както виждаш в тази държава са много нещата който трябва да се оправят, но вече 20г. керванът си върви и нищо ново на хоризонта. Докато всичко е корупция нямя да има оправия, а ние риболовците сме последната грижа на държавниците. Да си чул някой, който спазва законите да е станал богат.
- RiverFisher
- новобранец
Само за протокола - от днес ставам бракониер/ще ловя с повече от една въдица по река Марица/, ИАРА/Хасково/ елате да ми пръднете на к..о.
Последно промяна от RiverFisher на Вто Апр 21, 2009 12:05 am, променено общо 1 път.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хайде лека, но гледай да не е от днес, а от 06.06. след забранато, поне спази това, истинският риболовец не може да бъде бракониер даже и да не спазва измислени те им закони

- RiverFisher
- новобранец
Ами то като нема закон - кой е истински риболовец?
Колега грубо е това от твоя страна ...RiverFisher написа:Ами то като нема закон - кой е истински риболовец?
Все пак сега рибата хвърля хайвеаааа ....
- nninkov
- научил се да хвърля
Даже си нямаш на идея в каква грешка си.И за жалост не само ти.Ново мнениеот shtilio на Пон Апр 20, 2009 10:25 am
Аз винаги съм бил против законите, не сме роботи, че да се кланяме на някакви измислени институции, който си прокарват закони, винаги в техен интерес.Всеки има глава на раменете и сам си избира пътя в живота.Някой хора тука още не могат да разберат, че в цивилизованите държави хората не правят магарии, не защото са слуги на законите или глобите, ами защото хората имат съзнание и държат на собствената си съвест.
Хората "в цивилизованите държави" спазват законите поради една основна причина - ИМА САНКЦИИ.
Когато нарушиш закона има последсвтие.
Това със съзнанието - мит.
В момента живея в САЩ - от около 4 години.Не ми се споменава в колко държави съм бил по работа - поне с няколко-месечен престой.
Хайде сега на рибарска тема.
Тук има реки и езера в които нямаш право да ползваш куки с контра (е какво да правя като не намерих в магазина такава - има пилчки за тази цел - таки ми беше отговорено по времето което ми пишеха акта).
Друг пример ако хванеш "wild salmon"(див салмън) - трябва да го пуснеш.Как да познаеш кой точно е дивия салмън като си приличат и човек без особен опит като мен немпже да ги различи - твой проблем.
Имаш право САМО на 1 въдица.Имаше случай колега с 2 въдици , като само едната се ползваше другата беше непосредствено до него на брега , но готова за употреба - получи си акта, независимо от протестите.
Друг случай - добър мой приятел - при спининг ползваше стандартен воблер с 2 тройки - тук нещата стигнаха до ................ съд.Получи си забраната за 1 сезон.Плати си голба като за 2 шимано стела.При следващо провинение следващите 2-3(не помня точно) години - последвията - много по-сурови и тн.На воблер само една единична кука !
-
- и господ не е толокова добър
Много глупости се изпреказваха.Закона е такъв на тоз етап и органите са в првото си да глобяват.На мен също не ми харесва тоз закон и още доста такива,но така трябва да бъде.Гледката е следната,отивам на Дунава,пътувал съм доста километри за дадено място и какво да видя.Двама "селяни"всместо по 3 въдици хвърлили по 15.Аз къде да застана,ако спазват закона ще има място за 10 човека.На един му пречи билета,на друг броя на въдиците,на трети-брояна куките,нощния риболов,килограмите и още много неща.Само ние се мъчим денонощо да избягваме закона,независимо дали на пътя,язовира или в живота като цяло.Поздравление на хасковската иара

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А как ще се почустваш ,да идеш на любимо място и някой келеш да е завзел брега ,хвърлил 4-5 сопи,да сопи,защото само тия с многото въдици са сопаджии.Актовете трябва да са им като на бракониери,не трябва да се делят и двата случая си нарушител.RiverFisher написа:Всичко е илюжън - съгласен съм а не е ли по-просто закона да е наистина нормален и да има РАЗУМНИ правила. Или все трябва да се пълни гушата на някакви чиновници?Не им ли стига таксата, която плащаме бвзропотно и до сега за повече от 30 години не съм чул да се зарибява река Марица? Зарибяват се водоеми, които след това от ИАРА /или техни "боклуци"/ източват или мрежарят !?!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....