Огромната риба, която не хванах.

Модератори: bobopeli, sapuna

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Огромната риба, която не хванах.

Мнение от mita4eto »

С две ръце подкрепям казаното и съм ЗА :wink:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

Колежке - не ви сравнявам вас с никаква овчица а говоря за общия дух, който витае над родината ни. Трябва да се удари там където е важно. М-у другото мъжът ти знае ли дали има някакво сдружение на рибарите в София и Софийско? Иначе естествено, че и малките неща пак са принос. Поздрави![/quote]

Колега,
1. не желая да бъда сравнявана с мрънкаща овчица, защото повярвай ми, съм допринесла повече за опазването на водоемите, отколкото доста хора в този форум.

П.С. съжалявам ако съм била груба, но не желая темата ми да се превърна в поредното словоизлеяние относно бракониерите и нашето бездействие....[/quote]
Аватар
vynsente
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от vynsente »

ПЪЛНА подкрепа и от мен ! :smt023
<<< RESPECT ANIMAL KINGDOM NATURE >>>
Изображение
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

От мен също пълна подкрепа. :smt023
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

muerter написа:Напьлно сьм сьгласен с казаното от Лина . :smt023 :smt023 :smt023
И все пак не мога да не попитам ,защо язовири като Сопот и Крапец се оставиха свободни през забраната.
Яз.Крапец вече е тотално обезрибен,а как ли ще е догодина когато няма да има прираст,в този прекрасен язовир.
Нима господата които решават искат сьщото да се случи и сьс Сопот :evil: :evil: :evil:
Не мога да си го обясня,това за мен е пьлно малоумие.
Аз пък мога да ти кажа, че точно там това е по-добрия вариант за самия водоем! Нищо лично - въобще не искам да се заяждам.
Тъй като преди време имах един познат, стар риболовец,(сега е в затвора) който рядко ходи за риба с въдици, а по-често с мрежи, та от него зная, че за тях - бракониерите, е рай, когата дойде забраната! Поради факта че няма рибари по бреговете и във водата, за тях е по-лесно да си "вършат" работата необезпокоявани от никой! Иараджиите не могат постоянно да бъдат на всички места, където има вероятност от бракониерски набези, та в тези случаи присъствието на съвестни рибиловци е повече от желателно по водоемите, за да "пречат" на гадовете! А в частност и ти много добре знаеш, че Крапец е студен и там рибата се раздвижва по-късно, следователно по-късно хвърля хайвера. Сега, при различните видове периода е различен - зная, но едва ли 10 рибари ще направят по-голяма беля от (само)1 бракониер с десетки или стотици метри мрежи! Моето лично мнение, че за повечето язовири е така - въпрос на гледна точка! Ееее, ако нямаше гадове, тогава съм с 2 ръце "ЗА" спазване стриктно на забраната, където и да било!

Колкото до излета на Лина - браво! По-успешен от тоя - здраве му кажи :smt023
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Забраната е хубаво нещо за рибите,но е само за нас,съвестните.Цяла България си ходи и изобщо не им дреме :twisted: :twisted: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

Аз да попитам ,., ако хвана каракуда от 1 водоем и я пусна в друг , тя ще си пусне ли хайвера ? :?
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

С дев ръце и 10 пръта подкрепям темата :smt023 :smt023 :smt023
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

lina написа:Благодаря ви за подкрепата, колеги! Може и да сме малко тези, коиито спазваме забраната, но ние ще научим нашите деца, а те техните...

:smt038 :smt038 :smt023
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Аз смятам че когато определен водоем ( от по-големите язовири) е разрешен по време на забраната, то това само ще допринесе за ограничаване на бракониерството с мрежи и ток :idea: Постоянното рибарско присъствие на язовира, включително и с лагеруване по 2-3 или повече дни, разпъването на дънни въдици с лодки, троленето и т.н. в много голяма степен ограничават мащабните бракониерски набези. Бракониерите са най-необезпокоявани по време на забраната- разпъват мрежите нощем и после ги прибират пак нощем. В тази връзка и насока и до колкото аз знам, Карловското СЛРБ изрично настоява и от две години насам яз. Домлян е разрешен целогодишно, без никакви ограничения. Понеже често го посещавам, мога да кажа че има много голямо подобрение в количеството и размера на рибите, съпоставено с миналата година ( бабушка, кефал и костур). Шарана още не е тръгнал масово заради студената вода, но по единичните удари тук-там... също става дума за съвсем прилични и доста над нормата, шарани. По-добрия вариант според мен е да се забраняват определени участъци от язовирите ( втичала, ръкави и т.н. ) от колкото тотална забрана . Има ли тотална забрана, следва да има и тотален контрол( денем и най-вече нощем)- то в момента няма почти никакъв контрол :idea: :wink:
Изображение
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

lina написа: .... но ние ще научим нашите деца, а те техните...
... е това е най - важното !!! Подкрепям те с двете ръце !!!
ХОРА , тази природа сме я взели назаем от децата си , затова нека да мислим как ще им я върнем :!:

П.П. Къде е тая тема на мъжа ти /с имейлите до големите медии/ ,да е възродим наново ....
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

IDA написа:Аз смятам че когато определен водоем ( от по-големите язовири) е разрешен по време на забраната, то това само ще допринесе за ограничаване на бракониерството с мрежи и ток :idea: Постоянното рибарско присъствие на язовира, включително и с лагеруване по 2-3 или повече дни, разпъването на дънни въдици с лодки, троленето и т.н. в много голяма степен ограничават мащабните бракониерски набези. Бракониерите са най-необезпокоявани по време на забраната- разпъват мрежите нощем и после ги прибират пак нощем. В тази връзка и насока и до колкото аз знам, Карловското СЛРБ изрично настоява и от две години насам яз. Домлян е разрешен целогодишно, без никакви ограничения. Понеже често го посещавам, мога да кажа че има много голямо подобрение в количеството и размера на рибите, съпоставено с миналата година ( бабушка, кефал и костур). Шарана още не е тръгнал масово заради студената вода, но по единичните удари тук-там... също става дума за съвсем прилични и доста над нормата, шарани. По-добрия вариант според мен е да се забраняват определени участъци от язовирите ( втичала, ръкави и т.н. ) от колкото тотална забрана . Има ли тотална забрана, следва да има и тотален контрол( денем и най-вече нощем)- то в момента няма почти никакъв контрол :idea: :wink:
Това имах предвид, но от уважение към колежката не исках да използвам дума като бракониери и т.н.Истината е че риболовците с въдици сме единствения контрол по водоемите макар и "пасивен".
и рибата има душа-бракониера не
lambo3
новобранец
новобранец

Мнение от lambo3 »

Пълна подкрепа !!!
Аватар
rosenm
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rosenm »

:smt023
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

zurnacia написа:Колежке - не ви сравнявам вас с никаква овчица а говоря за общия дух, който витае над родината ни. Трябва да се удари там където е важно. М-у другото мъжът ти знае ли дали има някакво сдружение на рибарите в София и Софийско? Иначе естествено, че и малките неща пак са принос. Поздрави!
Колега, отговарям на въпроса ви. Ето сдруженията в София:
София
НЛРС-СЛРБ, бул. “Витоша” 31-33
Сдружение “София-Север”, ул. “Веслец” 72,
“София-Юг”, “София-Запад”, “София-Изток” – Площад “Славейков” 1-Б
“Моселла” – ул. “Сердика” 21
“Острието” – риболовен магазин на “Окръжна болница”
“Никулден” – риболовен магазин “Никулден”, кв. “Младост 1”, до бл. 43
“Фишери” – кв. “Надежда”
“Стари видри” – бул. “Патриарх Евтимий” 26

На тези адреси можете и да подновите риболовните си билети :) . Поздрави и наслука!
Никога не пия карал!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”