Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

вадене на червен калифорнийски червей?
Модератор: Paublo_Eskobar
- fisherman72
- новобранец
Re: вадене на червен калифорнийски червей?
в наилона няма нищо вълшебно, просто червейте не понасят слънчевата светлина и ниската влажност и инстинктивно се насочват надолу и се концентрират върху найлона. важно е слоят да е такъв, че да ги накараш да се концентрират най-отдолу.
Вземи едно сито горе-долу 3-4мм.
Ако не можеш да се справиш със ситото вземи една ламарина и с пирона и чука става супер.
Остави леглото леко да му се изпари влагата,че ще ти е по-лесно.
Останалото е кръгови движения от китките.
За 10 мин вадя 1 кило.
Ако не можеш да се справиш със ситото вземи една ламарина и с пирона и чука става супер.
Остави леглото леко да му се изпари влагата,че ще ти е по-лесно.
Останалото е кръгови движения от китките.
За 10 мин вадя 1 кило.

Колега, ето ти прост и лесен начин да ги събереш - метни една черга на гнездото и я поддържай постоянно влажна - при висока влажност тези добитъци реагират като изплуват над тора. Успех !
-
- научил се да хвърля
Вземаш едно желязо, арматура примерно, забиваш го в земята около 20-30см,обуваш гумени ботуши и стъпваш на една дъска,после включваш един кабел в фазата 220в и започваш да го допираш за 1-2сек в желязото.Червеите започват да излизат сами, ти само обираш. Като свършат на това място местиш желязото.Трябва много да внимаваш все пак е Фаза на 220в напрежение.
Това съм го пробвал 100 процента работи.Може да пробваш и със по слабо напрежение, примерно ако имаш някой трансформатор на 90 -110в.Успех и ВНИМАВАЙ !!!
Това съм го пробвал 100 процента работи.Може да пробваш и със по слабо напрежение, примерно ако имаш някой трансформатор на 90 -110в.Успех и ВНИМАВАЙ !!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Предварително благодаря, ако някой ми каже от къде да си купувам тези червеи в София. Миналата година разпитвах продавачи от магазините за стръв, но досега нито един не ми отговори нищо смислено, някои даже и не знаеха за какво става дума.