Водоеми около Пловдив

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

ivelinivanov74
новобранец
новобранец

Re: Водоеми около Пловдив

Мнение от ivelinivanov74 »

hipodil4ooo написа:Здравейте колеги .
Но ме интерисуват водоеми със такса и без рибата да се плаща ,па каквото сабия покаже :lol:

село Труд. Такса 10 лв.Имаш право на една риба от 1 до 5 кг. безплатно. аз бях там в сьбота за прьв и последен пьт :butthead:
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

За изминалите 7 дена бях там три пъти, като се отивах в 07:00 ч. и си тръгвах в 20:00 ч.
Та за водоема, не е никак малък, обраснал много с водорасли и папур, мноооогоо малко вода 1 м. в най-дълбоката си част. Условията са 10 лв. като може да си вземеш 5кг. каракуда /таранка/ и "една голяма риба /шараните по-малки от 1 кг. и по-големи от 4 кг. се връщат обратно". С щуките каквато хванеш, варират от 0,900 кг. до 5 кг., по думите на собственика "Ангел полицая" имало 10 000 бр."колкото и аз съм швед :lol: ", те се хващат само на блесна / въртяща се която гази не повече от 20-30 см/. Пътя до рибарника е на места offroad, но като гледам това ще бъде отстранено понеже дойде един КРАЗ и почна да ги запълва. Водоема към момента се пълни с вода и до 10-12 май собственика каза, че щял да се напълни догоре, което ще рече една прилична дълбочина от 2,5-3 метра.
Първият излет лових с мач, фидер и две дънни за шарко. Резулта е 1 щука 1.5 кг. и 10 кг. каракуда от 300 гр. до 700 гр., основно на фидера.
Втори излет пак с мач, фидер и две дънни за шарко. Резултата е 1 щука 1,2 кг. и 5 кг. каракуда от 200 гр. до 500 гр., две шаранчета 500 и 700 гр. и един който изтървах не знам колко голям беше, но със сигурност на 7 кг. изправи ми куката /аз съм си виновен сложих скапана кука/.
Трети излет мач, фидер, дънна за шарко и две тапи за щука. Та резултата е 1 щука, не на тапите а пак на блесна. Колегата с който отидох ловеше само с блесна и хвана общо 3 щуки и 1 костур за цял ден метане /как не се умори тоя човек/. И за пореден път се обедих, че там само на едно място дава каракуда.
Беше дошъл един серозен шаранджия с род-под и т.н. който изкара 2 и 7 кг. шаран, като монтажа му беше на косъм с повдигач или нещо такова, незнам как се нарича туй дет прилича на царевично зърно и се едно е от стереотор.
Ето малко снимки, слагам ги основно за да се ориентирата как изглежда рибарника тъй като аз го търсих 2 часа. Мама му и Труд то там сигурно има поне 20 рибарника.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Аватар
thecracker
новобранец
новобранец

Мнение от thecracker »

kvkz написа:За изминалите 7 дена бях там три пъти, като се отивах в 07:00 ч. и си тръгвах в 20:00 ч. ....
Колега, ще можеш ли да дадеш малко инфо как се стига до гореспоменатия водоем.
Бил съм на едни клетки в с.Труд, но явно този водоем е друг.
Благодаря. :smt100
Изображение
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

Караш към фирмата ТЕМПОДЕМ, стигаш до 4-те клетки с някаква бяла колибка отпред и питаш пазача.
Другият вариянт е пак стигаш четирите клетки и караш по черният път с тополите и след около 500 - 800 м. стигаш до три фургона един до друг. Пътят е отвратителен да знаеш.
А как да стигнеш до четирите клетки- минаваш през центъра на Труд и караш само направо, минаваш едно малко мостче и караш по асвалта той прави ляв завой и после десен и стигаш.
С питане се стига и до могооооо забутани рибарници (народа го е казал). Дано да хванеш :D
От риба се връщам на риба ми се ходи.
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

на стрелци такса3 шаран5 каракуда1
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”