Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет за макара Sasame
Модератор: sapuna
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Съвет за макара Sasame
В Десятката както винагиЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:![]()
![]()
Павле,имаш късмет че имам важни гости от форума и неща да се излагаме пред ората
![]()
![]()
Иначе,веднага ставаме на кълбета,ама айде от мен да мине.И само да вметна,казах го преди,казвам го и сега !!! Сложете макарите на Шимано,Дайва,Сасаме и още некой модели и ще видите че единственната разлика е в боята,дръжките и много малко разминавания тук-таме
![]()
![]()
Всички фирми,които произвеждат разни рибарски такъми си поръчат макаретата с името на фирмата от едно и също място и са като близнаци,като че ли един х...й ги е правил.Айде че ракията се стопли а салатата увехна
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кроки , в случаят говориме за макарета в определен ценови клас а там Дайва и Шимано не играят
Жоро-малкият е найдел сайта в който се предлагат Сасамето с Видракс обявен като официален дистрибутор за България за тях . Явно ги няма в най-Сасаме сайта по простата причина че не се произвеждат за Японският пазар а както е видно по разпределение на дистрибуторите за Руският , Европейският и част от Африканският пазар . Ако сложиме да съпоставиме споменатите до тук в темата модели какво ще откриеме че споменатото от теб е далече от истината ! Примерно - Шимано SOLSTACE FI , една от най-нискобюсжетните макари на Шимано , само един лагер и то не от на Шимано , зъбни колела и пр. вътрешни чарколяци от мека и доста кофти пластмаса + малко ЦАМ . Баракуда , Тебен и др. имат много по-надеждна конструкция от него докато то струва нещо само заради името си ! Съществуват вариантите Shimano Solstace FB и FH като вторият е топ модела на серията ( е има и RH ама е мулти ) и тях поне не ги водят макари за чилдрен обучаване а ги слагат на една нога с shimano alivio и то не това което се предлага тука къде е кат SOLSTACE FI а alivio направено за японският и американския пазар . Shimano Exage SFB общо взето същото как при предишното с тая разлика че вече лагерите са 4 + 1 и меката пластваса е в намалено съответно ЦАМа е в повече а освен това има и малце месинг . Сасамето са му натресли прекалено много лагери което пък от своя страна говори за съответното им качество при тази цена . За сметка на това в карантията му има доста повече метали и то не ЦАМ . Риоби Заубер е точно макарата за която споменаваш ти ! Модела и служи за база на топ моделите на минимум 60% от "производителите" на макари в световен мащаб . При нея недостатъците са - пак много лагери което не говори добре за тях при съответната цена , доста луфтове , стар модел като визия . За сметка на това предимствата и са доста - много здрава макара , наистина алуминиева шпула и алуминиево тяло , ще изкара много повече и като време и като риби от упоменатите Шимана ( на Сасамето съм правил само тест драйв ) , с две думи - макарата е джелезна отсекъде !!! Демек от целото ми ръсене се надявам да съм просветлил що не съм изцяло съгласен с теб в случаят , а именно щото говориме за различен клас макари ! Пак повтарям , Сасамето е много прилична според мен макара !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Павка предлагам Диспута да продължи на Езерово ,има шанс и Муня да дойде 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Божо сорри ама тоя път ще пропусна , то и Муня тъй де
В случаят не бих го представил като диспут а по-скоро като раздумка и тъй 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Благодаря за отговорите след два дни ще съм собственик на Сасамето 

Май не си погледнал добреПавел Иванов написа:... Ако и да ги няма в официалното производство на Сасаме ( тука само Ганди може да уметне що тъй)...

http://www.sasame.co.jp/english/reels/gr-model.html
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Аз съм напълно съгласен с Адаша. Както е видно и от сайта, който е посочил Ганди, хората си казват че само продават, а други фирми произвеждат макари им. По причина, че са нова марка за пазара - времето ще покаже дали са добри.Vidrax написа:Май не си погледнал добреПавел Иванов написа:... Ако и да ги няма в официалното производство на Сасаме ( тука само Ганди може да уметне що тъй)...
:
http://www.sasame.co.jp/english/reels/gr-model.html
We began reel sales in 2008. With the wide range of brands currently available all over the world, establishing a new brand is no easy task. We remain dedicated, however, to the development of original, high-quality reels, continuously working with manufacturers to refine our products