Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Lead core за Фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Lead core за Фидер
IDA написа:При късане на основното, не виждам как ще се изниже хранилката "метод" от лийдкора![]()
![]()
а според тебе как при късане ин лаин оловото пада от лиидкора
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А защо мисля,че не е много уместен за фидер този лийдкор.И какъв монтаж би се използвал при негово учатие.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
уместен е само при риболов на шаран на фидер эа бабушки дедушки и други такива е малоумно да сложиш лиидкор
-
- учете се от него
И аз не виждам особен смисъл да се ползва лийдкор при риболов с фидер. Противоуплитащи монтажи колкото щеш
Иначе ако се лови с "метод" и свързването и диаметрите на тръбички и конуси са както трябва, лийдкора също ще се изниже при късане на основното. По- скоро би имало полза от ползване на шокабсорбери при риболов на едри риби пред шавари и закачки, от колкото на лийдкор

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
При монтаж инлайн , с гумен стопер и вирбел много често повода се овива в основното.Мяташ известно време и после зе накъдря повода.(Това се случва само на големи дистанции) с хранилки по 50г.Мисля да пробвам с двоен вирбел или дори 4рен , като за бомбарда. Ivak мисля да го ползвам при риболов на шаранIvak написа:Има предвид безопасността на монтажа при късане да може да се освободи от него рибата.
А какъв проблем срещнахте при риболова на фидер, че смятате за удачно негово решение използването на лидкор
П.П Взех много да експериментирам с тия монтажи на фидер и нещо спрях да вадя риба

П.П Мерси колега IDA сега вече те разбрах
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Митко,при ин-лайн,не слагай двоен или троен вирбел,гумената перла която се слага между хранилката и вирбела служи освен за амортизатор и аз не знам дали е точната дума -патер ностер,или избутва навън повода от основната линия,когато е двоен или троен вирбела,няма ефект от гумените перли които служат само като амортизатори.Провисва повода надолу,поради гъвкавостта на многото вирбели и от там и оплитането ,а къдренето на повода не ти е от монтажа ,а от некачествена корда.При този монтаж аз слагам две гумени перли ,не е правилно стопер,за мен това са амортизатори,предпазващи от удари вирбел във вирбел,голяма и малка перла,пробвай сам и ще чакаме резултати.Ако ловиш шарани ,повода не е нужно да е винаги по-дълъг от 50см.трябва да се съобразиш с монтажа с който ловиш.Куката при риболов на шаран заедно със стръвта са си една обемна маса ,с която трябва да се съобразим при избора на монтаж.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....