Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Връзка между положението на въдицата и дълбочината на газене
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Re: Връзка между положението на въдицата и дълбочината на газене
Уважавам японците,като хора които са исключително точни и си испипват нещата докрай.Да,обаче съм виждал и къде си правят пробите,разни фирми по рекламните им филмчета.И като гледам,все си мисля че едно е да тестваш нещата в искуственни вани,съвсем друго е да си на вода в реална обстановка.Винаги,дори и производитерите на семки на етикета си пишат + – толкова грама.Така че,да не взимаме всичко написавно за истина и да гледаме нещата по начина по който ние сме ги видяли в реално време по нашите водоеми.Не че оспорвам техния технически ум,но винаги има разминавания и при определени дълбочини на които гази боблера,минавам на по-дълбоко и той започва да оре по дънотТака че,разминавания има и всичко написано не винаги отговаря на истината на 100%

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно съгласен. От скромния ми опит и аз съм забелязал, че при тролинг воблера ми гази повече от това което е показал производителя, и в зависимост от воблерите варира до 1 метър отклонение.
Все си мисля, че показаните дълбочини на газене, са по-скоро ориентировачни.
Всичкото е въпрос на проби и часове прекарани във водата, както казва Кроки.
Все си мисля, че показаните дълбочини на газене, са по-скоро ориентировачни.
Всичкото е въпрос на проби и часове прекарани във водата, както казва Кроки.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От опит съм установил следното: височината на пръта отклонява примамката минимално от зададената и дълбочина на газене. От къде съм сигурен?
Направете прост тест. Когато воблера ви започне да дере дъното станете прави и вдигнете пръта максимално високо. Ще установите , че го отклонявате с не повече от едно 50 см.
Направете прост тест. Когато воблера ви започне да дере дъното станете прави и вдигнете пръта максимално високо. Ще установите , че го отклонявате с не повече от едно 50 см.
Ми винаги като задере по дъното намаляме скороста и вдигаме пръчката нагоре зада не загубим примамката, без значение плуващ или потъващ е воблера, аз също смятам, че най-важна е дистанцията и дебелината на влакното, защото колкото е по-дълго и дебело оказва по-голямо съпротивление, тоест на къса дистанция /30м/ шадрап гази примерно 3.5м на средна/50-60/ гази 4.5м и оттам до към 70-80м пак си гази на толкова, а после почва да намаля газенето. Също съм правил опити с фатрап около 7-8 санта, не помня точно и ползвайки я с различен такъм поставен в една и съща стойка гази от 4.5 до 6м. и с телденсър 9см, гази от 7 до 9м., като са влачени с еднаи съща скорост около 4 км/ч, аз съм привърженик на малко по-високи скорости на влачене, под 4км/ч влача воблери от рода на ристорап дт и други тумбести.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- чпс
- ще става разбирач
Тук http://www.precisionangling.com/ има отговори на тези въпроси за над 150 популярни примамки.
Проблемът е в това, че оригиналът Bomber A (made in US) и ментето Bomber A (made in Mexico) наглед са еднакви, продават ги в еднакви опаковки, на които пише едно и също, но на практика имат различни качества.
Проблемът е в това, че оригиналът Bomber A (made in US) и ментето Bomber A (made in Mexico) наглед са еднакви, продават ги в еднакви опаковки, на които пише едно и също, но на практика имат различни качества.