Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

оборудване на нова лодка
Модератор: emo vasilev
Re: оборудване на нова лодка
здравеи цената е около 240-260 лв. много съм доволен от тентата има различни размере месля че може да се поръча и по размер не съм сигурен ако те интересува ще потърся телефона на производителя. а моят тел е на лс.
- pachosz
- сериозен играч
Здравейте, колеги!
m_nanchev, откога се каня ако знаеш да си изразя възхищението от чудесата, които си сътворил с Лагуната
Преди около месец и аз се сдобих със същата Лагуна-3, още не съм я пускал на вода поради нямане на време, а и колесар нямам, и теглич... За това обаче си направих сериозен багажник за тавана на вана, надявам се там да я возя.
За сега си е както каза в началото е била твоята - чисто голичка, и двигател нямам даже, ама докато наберра финансово сили, ще ползвам на приятел една СЕЛВА 5 к.с., дано я бута
Ти направи ли дюшемето, и как стана? Щото аз се каня преди водата да скова някаква скара, ама нещо не ми идват идеи, та ако и за скарата постнеш снимки в помощ, трябва лично аз да те
Кадемлия да ти е лодчицата и дай Боже повече големи риби да хващаш с нея!
Поздрави!
m_nanchev, откога се каня ако знаеш да си изразя възхищението от чудесата, които си сътворил с Лагуната

Преди около месец и аз се сдобих със същата Лагуна-3, още не съм я пускал на вода поради нямане на време, а и колесар нямам, и теглич... За това обаче си направих сериозен багажник за тавана на вана, надявам се там да я возя.
За сега си е както каза в началото е била твоята - чисто голичка, и двигател нямам даже, ама докато наберра финансово сили, ще ползвам на приятел една СЕЛВА 5 к.с., дано я бута

Ти направи ли дюшемето, и как стана? Щото аз се каня преди водата да скова някаква скара, ама нещо не ми идват идеи, та ако и за скарата постнеш снимки в помощ, трябва лично аз да те

Кадемлия да ти е лодчицата и дай Боже повече големи риби да хващаш с нея!
Поздрави!
Здравеи и да ти е честита придовивката.
Скарата е нож с няколко остриета особено когато лодката се ползва за риболов.
1.Вдига теглото на лодката и то не с малко, което не е некак маловажно ако гониш така нареченият глисаж или движение с над 25 км в час.
2.Скарата трябва да е плътна защото ако не е, при изпускане на каквото и да е под нея трябва да се излиза на брега за да го вадиш.
Скарата е нож с няколко остриета особено когато лодката се ползва за риболов.
1.Вдига теглото на лодката и то не с малко, което не е некак маловажно ако гониш така нареченият глисаж или движение с над 25 км в час.
2.Скарата трябва да е плътна защото ако не е, при изпускане на каквото и да е под нея трябва да се излиза на брега за да го вадиш.
Последно промяна от m_nanchev на Сря Авг 05, 2009 7:28 pm, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Благодаря и на двама ви! За теглото съм напълно съгласен, също и за плътното нареждане на дъските. Пък и при мойте 190 см. със скара май ми става плитка лодката. Май ще пльосна някаква изкуствена трева, скоро по Хоби ТВ мернах такова изпълнение, идеята разбира се е само да не се хлъзга.
- pachosz
- сериозен играч
При твоят опит с Лагуната, вече нямам никакви притесненияMarco Polo написа:Я по-добре си вземи от тези шляпанки за сърф или нещо такова - хем няма да се пързаляш, хем няма да мислиш за почистването на това покритие...
Никога не съм се хлъзвал в моята, не знам защо имаш притеснения...?

марко е прав ваи добри ништо или ако слагаш по добре да е гума ,постелки от сорта на мукет трева и др се слагат на големи лодки къдито качването и слизането е от кеи.Не мота да мисля какво ще стане единпът ако се качиш на някои по кален бряг.
аз в момента съм със скара но мисля да я изхвърлям скарата съм си я правил аз като се оправи времето ще я снимам и ще кача снимки.
ако вобще решиш да правиш нищо такова мисли за много тънко двоино дъно
аз в момента съм със скара но мисля да я изхвърлям скарата съм си я правил аз като се оправи времето ще я снимам и ще кача снимки.
ако вобще решиш да правиш нищо такова мисли за много тънко двоино дъно
- pachosz
- сериозен играч
Добре, че се допитах, докато не я пробвам без скари и всякакви антихлъзгалки, няма да слагам нищо.
m_nanchev, тентата иначе има ли ефект, или само по обяд, когато слънцето е горе по средата на небето? Щото верно си е благинка, ама на такава цена ако не върши работата си през по-голямата част от деня, няма да прежаля паричките
И друго- като я гледам, сгъва се много бързо при дай Боже някой голям рибок, ама като си ловиш докато е разпъната, не пречи ли?
m_nanchev, тентата иначе има ли ефект, или само по обяд, когато слънцето е горе по средата на небето? Щото верно си е благинка, ама на такава цена ако не върши работата си през по-голямата част от деня, няма да прежаля паричките

- pachosz
- сериозен играч
Тия евтините чадъри ги знам, на тях с малки букви пише: да не се ползват при слънчево време
А и като няма мъни за тента, продават чадър-шапка

А и като няма мъни за тента, продават чадър-шапка

Ако е монтирана правилно се сгъва за секунди, ако караш срещу слънцето и по слънцито тентата е перфектна, ако ти гре от страни - лошо . Аз моята не бих я махнал, но ако не е монтирана на подходящо място може да ти създава проблеми. Аз откачам само един карабинер и тентата е сгъната на носа без да правя каквото и да било, като извадя причината за свалянето оправям тентата. Но да те успокоя - сом до 10кг се вади без сваляне. Чадъра върши работа за един човек, ако сте двама или повече не става, а и плата трябва да е бързо съхнещ шушляк с УВ защита, иначе ставаш като скарида.
- pachosz
- сериозен играч
Дано по-често се случва да имаш причина да сваляш гюрука
В понеделник заминаваме с верни другари на Ивайловград за 5 дни, там ще правя сефте на моята.

В понеделник заминаваме с верни другари на Ивайловград за 5 дни, там ще правя сефте на моята.