Оплаквания от ИАРА

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
shoplandeca
новобранец
новобранец

Re: Оплаквания от ИАРА

Мнение от shoplandeca »

Самите те си я ловят или тяхните приятели и в тоя случай проверяващите съвсем случайно са някъде на друго място,далееееч,далеч.Малко съм по навътре в нещата,щото ми е такава работата,ама май...та му,аз съм рибар и милея за България.Когато ще има масирана СМЕСЕНА акция за нея се знае 1-2 седмици преди това.Знае се в колко ще се тръгне,къде ще се ходи,до кога ще се обикаля,а бе всичко,ама всичко е предначартано предварително само остава някой да каже на някой друг и ходи гони дивото,щото при смесената акция не могат да си правят далаверките,там направо прангите и в кауша.Миналата година ходих 2-3 пъти на един водоем,където не хранеха рибата,не зарибяван,не платен,а бе един свободен гьол,ама излизаше каракудка доволно за да си начешеш крастата.В близост има сепарация(на 400-500 метра) с частна охрана вечерта и та ония са си сложили табела "риболова забранен" за водоема.Та същия ден бяхме решили да останем по до късничко на светещи пера.Обаче какво става.През деня се мяркат хора и си ловят без проблеми,никой няма,никой не те гони.Наближи свечеряване и по едно време ми се измъква един смотан частен охранител и ни вика да сме си ходели ,щото риболова бил забранен на тоя гьол,ей къде там била табелата.Завързва се спор между нас и него и докато спорим идва един,поздравява се с охранителя и му казва че ще разпъва мрежата.Крайния ефект беше,оня не пусна мрежата,а охранителя си отиде понаакан след като разбра за какво иде реч от моя страна и че може да му изстине работното място.Мисълта до тука ми е,че държавата не я интересува кво става в държавата и доста голяма част от хората се възползват от това за собствена облага без да мислят за последствията.Остава ние самите ,където можем да пресичаме нарушенията като това по-горе.И аз когато имам възможност го правя.
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Малко ме е срам,но ето какво се случи.Седмица преди откриването,бях на язовир Цонево.Има бази в село Аспарухово и там се събрахме приятели.То не е точно за риба,а по-скоро се събрахме приятели за ядене и пиене.Цяла нощ не спряха да влизат и излизат мрежарите.Даже още в късния след обяд започнаха.На другия ден,пияни заляни,аз и още един авер(най-малко пилите)излязохме с по една клечка на язовира.Спестявам подробностите,в резултат се сдобих с тлъст акт.Виновен съм,но бях хванал 2 платички,хвърлих 2 кг. захранка.Не знам колко ощетих природата,че ме наказаха като рецидивист едва ли не.На другата вечер нарочно гледах и снимак бебройните лодки които здраво отърмъчиха язовира,обаче никой не ги закачи.За кокошка няма прошка ,за милиони,няма закони.
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Относно нехайството на проверяващите искам и аз да вметна няколко неща. Първо от много години ходя на язовир Цонево от страната на селото и на Елешница /досега на разходка и пикник, а от тази година вече и за риба,с билет естествено/ и нито веднъж да сега проверка не е идвала.Това много добре се знае от местните жители който спокойно си бракониерстват, защото 99% от хората които ловят там са от селото и билети нямат и никога няма да имат. Самоделни лодки кръстосват и необезпокоявани от никой си опъват мрежичките.Човали с риба се прибират всеки ден и се дават като храна на прасетата/това съм го виждал лично/.Забраната-какво е това биха ви попитали местните риболовци там - че това е най хубавото време да пълниш чувалите - големи риби в плитчините, слагат гумените ботуши и само мушкат с вилите и прибират и пак на прасетата/това варварство също съм го виждал лично/, а къде са ИАРА по това време - естествено ги няма.Добрите места за риболов на тези язовири са малко и са добре известни на всички, и бих казал на господата от ИАРА да вземат да ги проверят в събота и неделя сигурно един кочан с актове няма да им стигне.Този геноцид на рибоците трябва да се спре иначе скоро и малкото което е останало в язовирите ни, незарибявани от Татово време насам няма да го има, а като няма риба и рибари то няма да има и ИАРА.
И Второ пълно нехайство в шуменски регион. По време на забраната имах често служебни пътувания нататък и забелязах преминавайки, че на язовирчето към Дибич, на язовира в града зад СБА магазина и Лифтком/ май го водят Дивдядовски язовир/ необезпокоавани от никого и то през целия делничен ден си ловяха хорицата.
И ако ИАРА продължава да нехае работите ще стават все по зле, защото бракониерите се чувстват недосегаеми и стават все по нагли, безскрупулни и алчни.
Господа от ИАРА умоляваме Ви вземете мерки, Проверявайте.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Ъ,кво е тва ИАРА,да не би да са породи овце :D ?Качете някоя снимчица някъде за да видим и знаем какво представляват щото явно са голяма рядкост или все се крият из шубраците :shock: :shock: .Хммм...,а има ли такова нещо въобще :wink: :wink: ?
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Бях а Тича за три дни тази седмица.още с пристигането ни станахме свидетели как в ръкава пред село,ей забравих му името... и без тва там живеят само "пингвини" дето не могат да говорят Български и три пъти хванахме грешен път за язовира поради тази причина-не моем ги разбра,а и те нас.А един местен ловеше на канала докато коня му пасеше с две дънни а на въпроса какво излиза отговори "сомче" по негови думи а там излизат сомчета по 300 грама...Та още със пристигането ни на язовира станахме свидетели на сюблимна гледка как двам а си опъват мрежите още по светло с гумена лодка.Съответно звъннахме на ИАРА и точно за пет минути дойдоха с катера и ги разпердушиниха,но онези успяха да излязат на брега и да избягат в гората.Абсурда е,че за да има акт трябва да ги гепят на мястото докато са мрежите в ръцете за не се измъкнат че не са техни,че и двама свидетели тярбва да има...Което прави закона неприложим,докато за една кука повече прошка няма-всичко е на лице-и престъпление и нарушител.Такъв е закона.Не са виновни тези от ИАРА-вършат си работата като могат!
Полсе като е мръкна само чувахме как ни псуват местните мрежари :finga: а на сутрина още си търсиха мрежите... :finga:
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Браво на вас,колега,браво и на служителите от ИАРА.Само да бяхте повече хора да ги пипнете тия мрежари за ушите още преди да дойдат от ИАРА.Ама те са се наиграли :butthead: .Сега трябва да купуват или плетат нови,което не е лесна работа.

Може и да си прав за закона и прилагането му,щото кво ни е наред в законите,та камо ли за една мрежа за риба да е лесна работата писането на акт.Ама поне да обикалят редовно и навсякъде.Щото ако си ти и знаеш,че днеска почти със сигурност ще минат от ИАРА и не знаеш кога,ще се позамислиш дали да опъваш мрежата или да вършиш някакви други глупости.
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

monilom написа:
Николай Неделков написа:Нека всеки , който по някакъв начин се чувства ощетен или има проблем с териториялните звена на ИАРА , пише в тази тема и си излее мъката , за да не се пускат постоянно нови теми за идентични проблими в различнити области на страната.
Супер!Браво Ники че пусна тази тема утре очаквайте ропортаж от поречието на р.Дунав. :idea:
И к`во ша постигнеш с това!? Никой в тая скапана държава не го е еня.държавните служители си барат меча и гледат от къде да скубнат по-нещо.лично по дунава в район от 3 села знам ,че има 15 бригади токаджии,които ежедневно бърникат с жиците.никой не ги спира,а прословутата "и`ра" си взима дажбата от тях на всяка проверка.дори през забраната бях свидетел как и пълнеха багажника с риба.то с писане по форуми и др. такива ,най-много да си навлечеш някоя беля -я от органите на реда ,я от техните ток_колеги.
Помощ може да дойде само от европата,дето има правосъдие,ама кой да ги стресне!?
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

Re: бракониерски произвол на душанци
от Тедо на Вто Ное 18, 2008 1:06 pm

проблемът е, че местните "играчи" са като дупе и гащи с ИАРА, полиция и т.н.

На Пясъка например има едни бунгала на военните - домакинът набляга на мрежарството, хванатата "расова" риба се прехвърля в малкия платен язовир под стената... А през свободното време вари ракия в промишлени количества... ще трябва май да се оплакваме на арменския поп
izo_73
новобранец
новобранец

Мнение от izo_73 »

ако не се организираме като рибари и не вземим нещата в наши ръце те ще загрубяват все повече. в този форум сме от цяла БГ и всички сме с едни и същи интереси. добре ще е да измислим отличителни белези когато сме за риба за да се знае, че може да разчитаме едни на други при проблем с бракониери или господата от прословутата ИАРА да си помагаме.
друго предложение снимайте с камери звънете на господата от ИАРА записваите на високоговорител разговорите с тях , после филма на диск и пращайте в БТВ , НОВА телевизия , има предавания който само това им трябва
Не вземай живота на сериозно защото няма да излезниш жив от него
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

снимах и показах лодките,мрежите...ама днес аз получих акта от 500 лв.Това за 32г, плащане на билет и после 2 платики в забранено време.Да ти еба и държавата и ИАРА-та
Дърпай и не му отпускай!
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Е,оня ден на Марица пак трима с парашути(зад басейна на 9-ти километър,при багерите) и си хвърлят спокойно хората. Даже единия го чух,защото викаше като цигани когато се карат какво казва на колегата му приятел "Е оня ден срещу оная върба(и посочва)им скъсах задниците".Аз една риба на мога да хвана с въдицата и се настървявам все повече да ходя и да опитвам на какво ли не и къде ли не и се чудя що не ще,те нашите спокойни,все едно са седнали на маса и цъкат мухабетче и няма никой какво да им каже си мятат парашутчетата.
Няма грам съвест в тия хора,ей.Не знам накъде сме тръгнали ама не е към хубаво.Май трябва вече като се види някъде бракониер,да му се върже един камък на врътъ и да го пратиш при ония дето им къса задниците.И след 5,6-ия такъв може и да вземат да се поогледат малко,да помислят ако могат и да си кажат на тъпия акъл"Ей,аз това дето го правя май не е редно,не съм по тарикат от другите,не съм по умен.Щом другите могат и аз мога с една въдица да пробвам.Пък като не хвана,здраве да е,другия път".
Не е надобре работата.
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Днес се видях с едно приятелче, чух го по тел. преди 20 дена, каза че е в северна България и на връщане ще се отбие на Искъра , покрай Черепишкия манастир, да види какво ще излезе на спининг . На въпроса ми какво хва а ми отговори : Тамън разпънах и 2 БОМБИ ГРЪМНАХА ПРЕД МЕН :!: ПОД МОСТА :!: :!: Видял е и хората , които са събирали рибата,и нищо не е могъл да направи - сам сред вълци!
niko0004
новобранец
новобранец

Мнение от niko0004 »

Ето какво потдочух когато бях на струма минлата седмица.Та ловя си аз в района на железница и пристигат проверяващите,провериха билетите на всички дето бях ме там(само един беше без билет и разбирасе си го отнесе)и на тръгване се заговориха с някакъв техен познат, който ги попита:Абе зарибихте ли еди коя си река с пастърва(понеже незнам за коя става на въпрос)?А проверяващите му викат:Абе кой ти зарибява,всичко се зарибява само по документи.Е в тоя момент направо испушех, :twisted: идеше ми направо да го удара с карбонката по главата,ама тя е много по-скъпа от неговата глава.Е питам аз така ли ще я караме господа от ИАРА?
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Колеги,всичко казано от вас е вярно,но не е достатъчно като действие!Всичко,което пишем и споделяме във нашия форум/раздел"Бракониерство"/за действията на ТЗ на ИАРА,трябва да бъдат изпращани и на следния сайтhttp://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php.Нужна е по-голяма активност и настоятелност от наша страна към ТЗ с надеждата,че новото ръководство на ИАРА ще вземе нужните мерки ! :roll:
Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Яну 23, 2010 7:28 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

Телескоп написа:Колеги,всичко казано от вас е вярно,но не е достатъчно като действие!Всичко,което пишем и споделяме във нашия форум/раздел"Бракониерство"/за действията на ТЗ на ИАРА,трябва да бъдат изпращани и на следния сайтhttp://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php.Нужна е по-голяма активност и настоятелност от наша страна към ТЗ,с надеждата,че новото ръководство на ИАРА ще вземе нужните мерки :!: :?: Дерзайте! :smt023
нищо не се отваря коригирай се колега
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”