Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Една (не)добра новина!
Модератор: sapuna
Re: Една (не)добра новина!
новината е супер няма само да давам пари за билет и като ида на някои голям язовир пак да давам пари
-
- ще става разбирач
Незнам ама ... За мене това е добра новина ! Те ако вземат и големите язовири какво ще остане ?

-
- и господ не е толокова добър
Трябва да се прави ралика за отдаване на водоем на концисионери и отдаване на здружения.Твърдо съм против отдаването под аренда на големите водоеми,понеже си пускат мрежите,източват всичката риба и после го оставят.Обаче отдаването на здужения е друга бира не,че там неможе да се злоопотреби,но не и законно.Там водоема се дава само за стопанисване,събиране на членска такса която отива за водоема и разходи по него,лови се само за спортен риболов а не за промишлен като е при арендатора.Това е мойто виждане по въпроса. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аз мисля, че е време за сериозна държавна политика по отношение на водоемите. Отдаването на концесии, определено не е в полза на държавата, а в полза на концесионера. Всички знаят как става спечелването на търг. Най-лошото е, че държавата не се грижи по никакъв начин за популацията на рибата. ИАРРА е поредния орган, създаден на хартия и лапащ пари от данъците ни.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз не сам съгласен,например как да разделиш жребчево на секториSaxon написа:Правителството иска да забрани даването на концесия на големите язовири!
http://money.ibox.bg/news/id_309962890
Според мен това не е добра новина. Държавата може, и трябва да запази под свой контрол използването на водите от големите язовири, но самите те, рибата в тях, както и бреговите ивици трябва да бъдат раздадени чрез търгове на частни лица, разбира се, под строг контрол при селектирането им. Това е възможност да се запазят рибните популации, както и да се въведе частна охрана на язовирите, което определено ще ограничи до минимум бракониерите, и техните престъпления!
Също така смятам, че този закон трябва да включи и малките язовири, баластриери и други, които все още не са дадени на частни лица!

А ИРАта работат само по-време на забраната да заковат някои бракониер с въдица, понежи тези с мрежите са им на надник, тях не ги барат.
Тази година имаме в нашия край 3 изоставени язовира който си дават риба,Ирата не са се вяскали от 10 години там та камо ли да заребят нещо в тях.Но

Ако дадат големите водоеми на концесионери означава че ще трябва и да си плащаме като ходим на риба. Тогава за чий ми е да си вадя билет
Из форума четох писания на колеги, които се оплакват, че им били съставени актове. Ами пичове, ако спазваме закона и почистваме след себе си няма да има нужда от концесионери а хората от ИАРА ще си гонят баш бракониерите и риба ще има.