Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

ДИСКУСИЯ-относно новите теми
Модератор: emo vasilev
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ДИСКУСИЯ-относно новите теми
Тази тема е временно тук, защото за подобни дискусии си има място.Кире, когато се вземе окончателно решение, темата отива в "Препоръки и Оплаквания".
Моето мнение - за всеки вид риба да има тема със сезона, за който се отнася.Например "Кефалови 09"...или нещо от сорта.В морския риболов попринцип трябва да се обсъждат не до толкова рибите, колкото методите на риболов.Например теми от сорта "Риболов на бомбарда", "Риболов на дъно", "Риболов на чепаре", "Риболов на плувка".За риболова на спининг в морето може и да няма тема, щото тва е някаква екзотика в последните 3-4 години и който има да казва нещо по въпроса да пише в темите за "Чернокоп и лефер 09" и т.н. Румци е прав за регионите.Да има тема за всеки, като в тези теми да се пише актуална информация.Може също заглавието да бъде придружено от сезона, например "Северно Черноморие 09"...Следя с интерес темата, давайте мнения, за да са доволни всички накрая.
Моето мнение - за всеки вид риба да има тема със сезона, за който се отнася.Например "Кефалови 09"...или нещо от сорта.В морския риболов попринцип трябва да се обсъждат не до толкова рибите, колкото методите на риболов.Например теми от сорта "Риболов на бомбарда", "Риболов на дъно", "Риболов на чепаре", "Риболов на плувка".За риболова на спининг в морето може и да няма тема, щото тва е някаква екзотика в последните 3-4 години и който има да казва нещо по въпроса да пише в темите за "Чернокоп и лефер 09" и т.н. Румци е прав за регионите.Да има тема за всеки, като в тези теми да се пише актуална информация.Може също заглавието да бъде придружено от сезона, например "Северно Черноморие 09"...Следя с интерес темата, давайте мнения, за да са доволни всички накрая.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- 1000n
- разбира нещата
Подкрепям kopoy_92 и КИРО - не е правилно да се дублира информацията за датите на постовете в заглавията на темите. Подкрепям и chipi_ затова, че много повече червеи са необходими при риболов на дъно отколкото при риболов на бомбарда.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Риболов на чепаре или плувка,ама коя риба ?
Сафрид,чернокоп,на тези два начина, много риба се хваща.
Малко назад да се върнем,темите по риби и за годината ли да ги направим ?
А относно начина и стръвта,всеки да си го пише в репортажа.Другите си правят заключенията.
Сами виждате,че се пише за съответната риба,спрямо сезона.
Сафрида след няколко дена отива на почивка,идва ред на заргана,чернокопа и т.н.
Сафрид,чернокоп,на тези два начина, много риба се хваща.
Малко назад да се върнем,темите по риби и за годината ли да ги направим ?
А относно начина и стръвта,всеки да си го пише в репортажа.Другите си правят заключенията.
Сами виждате,че се пише за съответната риба,спрямо сезона.
Сафрида след няколко дена отива на почивка,идва ред на заргана,чернокопа и т.н.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 1000n
- разбира нещата
Аз примерно, понякога, ако и да съм ходил за риба, но резултатите ми от риболова са същите като на други колеги, които вече са писали във форума, то тогава считам, че може и да не пускам пост дублиращ като информация вече написаното.Mi7chell написа:Не е много по темата,но забелязвам,че все по малко хора дават информация за брега(при условие че буните са тъпкани с народ)и все повече хора влизат само да прочетат къде има риба -много от тях без дори да имат регистрация.Това започва да ме възпира да давам информация и ми се струва с право!

Искам само да изясня моето мнение изобщо за форума. Ако изказвам мнение което е различно, то не е защото искам да се заяждам с някой , а защото наблюденията , опита и логиката ми са различни и не бих искала модераторите да го приемат като конфликт, а като различен начин на мислене и не мисля ,че в това има нещо лошо , а вие?
Относно новите актуални теми : ще дам още малко инфо за себе си .Професията ми е свързана с компютрите и като един компютърен човек за да се ориентирам по лесно и бързо в обема информация с която разполагам , аз кръщавам файловете си с име подсказващо какво мога да намеря там и дата.Не че немога да проверя кога съм модифицирала някои файл,но "Must be easy". Времето е ценно за всички.
Относно новите актуални теми : ще дам още малко инфо за себе си .Професията ми е свързана с компютрите и като един компютърен човек за да се ориентирам по лесно и бързо в обема информация с която разполагам , аз кръщавам файловете си с име подсказващо какво мога да намеря там и дата.Не че немога да проверя кога съм модифицирала някои файл,но "Must be easy". Времето е ценно за всички.
- КИРО
- Обратна връзка:
Абе никой с никого не се заяжда.
Дайте да видим как по добре да го направим.
Дайте да видим как по добре да го направим.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте,
подкрепям идеята за разделянето на риболова на морските риби по видове, ако е технически възможно за модераторите.
Така за потребителите ще е лесно намирането на информация - дали за това кога/къде, дали за стръв, дали за методи на риболов ...
Цитирам друг колега:
"Риболов на кефалови риби(кефал, платерина и илария) и Зарган отделно. Не виждам как темите ще се разделят по мнения, но може да се започне на чисто с новите теми. Смятам, че е редно да си има и отделно подтеми за "граца и сафрид", "чернокоп и лефер", "циганка и паламуд", "карагьоз" "попчета", "калкан", "ватус, морска котка и писия", "дракон и скорпид", както и тема за рибите по-рядко срещани в черно море."
Написаното в темите до голяма степен определя дали и къде и за каква риба да се правят планове.
За актуалността на темата според мен е достатъчно всеки да проверява деня и часа на съответната публикация.
Поздрави!
подкрепям идеята за разделянето на риболова на морските риби по видове, ако е технически възможно за модераторите.
Така за потребителите ще е лесно намирането на информация - дали за това кога/къде, дали за стръв, дали за методи на риболов ...
Цитирам друг колега:
"Риболов на кефалови риби(кефал, платерина и илария) и Зарган отделно. Не виждам как темите ще се разделят по мнения, но може да се започне на чисто с новите теми. Смятам, че е редно да си има и отделно подтеми за "граца и сафрид", "чернокоп и лефер", "циганка и паламуд", "карагьоз" "попчета", "калкан", "ватус, морска котка и писия", "дракон и скорпид", както и тема за рибите по-рядко срещани в черно море."
Написаното в темите до голяма степен определя дали и къде и за каква риба да се правят планове.
За актуалността на темата според мен е достатъчно всеки да проверява деня и часа на съответната публикация.
Поздрави!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Така и не разбрах , какво толкова не ви харесва сегашната организация на темите? Естествено ,че темата ще е "Зарган и илария"! Дали като тръгне заргана , а съм хванал и илария ще трябва да пускам в единия раздел заргана , а в другия иларията.Всички знаете,че двете риби в повечето случаи вървят в комплект. Дайте да не объркваме нещата. И без това всеки намира достатъчно лесно необходимите теми,да не говорим , че все пак пишем само една шепа хора /свикнали с тази организация/, а повечето са си чисти консуматори. Подозирам,че нещата ще станат като с новите автомобили-15 мин. настройка на компютъра за преход от 2км./'щото инак всичко свети и пищи ,че има проблеми/

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- Обратна връзка:
Тая работа е лесна.
Набутваме теми за рибите и годината,другите ги заключваме и
почваме наново,като след изтичането на годината,пак заключване на темата и пускане на нова за съответната година.
Иначе някой малоумник,ще почне да вади теми от нафталина,и пак става мазало.
Така става ли ?
почваме наново,като след изтичането на годината,пак заключване на темата и пускане на нова за съответната година.
Така става ли ?
- КИРО
- Обратна връзка:
А Чурулик,здрасти,
А ти кажи де.
Някой се ядосва че му трият темите,защото нашите са със стара дата.
А ти кажи де.
Някой се ядосва че му трият темите,защото нашите са със стара дата.

- Моряка
- кандидат преподавател
Аз лично за 5 минути се орентирам в Морски риболов сега(което ме интересува)дори и 2 дена да не съм чел.Не ми пречи ,каквото и да е решението 

А сега де? 

Лично за мен това е перфектния вариант. Говоря само за теми за които има някаква давност. Общите и принципни теми могат да се дискутират с години.
-
- вече хвърля и на тежко
Подкрепям колегата Чуролик. Като заключите темите бате Киро, как ще се образоват колегите които сега започват да се интересуват от дадената тема. Те и без това задават първо разискван въпрос, и последващият отговор най-често е: по темата има доста писано колега, направи си труда да четеш. Тъй ама ако темата е заключена
... Не оспорвам обаче, че така ще си облекчите работата като модератори. В крайна сметка ще стане това което ришите, но на мен нещата си ми харесват и така!

-
- научил се да хвърля
Тая работа е лесна.
Така става ли
аз съм за
Така става ли
аз съм за
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Обикновено,всяка година ,първата тема посветена на дадена риба става основна за нея ,а оттам нататък всички пишат в нея.Дали ще се появи още една подобна не е важно,защото в повечето случаи си остава само с един-два поста.Дори да се профилират отделни подтеми за различните видове риби,пак ще се стигне до разводняване поради края на стария и началото на новия сезон,което е добре.Няма смисъл от теми с по 200 страници обхващащи няколко сезона.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".