Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
предпочитам на плувка заради удовлствието, но вчера имаше много тежка вълна и затова с пръта скубех пвече зеленчуци, тук таме някое рибе.
отивам да гласувам и после пак за попове, че днес го дават да е жежко.
-
- ще става разбирач
Ще чакам информация,аз днеска съм "под чехъл"(жената почива)hvdragon написа:предпочитам на плувка заради удовлствието, но вчера имаше много тежка вълна и затова с пръта скубех пвече зеленчуци, тук таме някое рибе.

За да поискаш, трябва да дадеш
-
- научил се да хвърля
приятелю , и днес същото - мазна вълна, зеленчуци на килограм , от 7.00 до 10.00 - къде килце средна и дребна, но с много мъка. аз лично не съм доволен този уикенд, гледам, че е почнала да изхвърля хайвера, дано другата седмица да е тихо времето. ,м.у другото - пълно е с барбун и гюмюш - -изглежда на тях салантията не им пречи.bat`venci написа:Ще чакам информация,аз днеска съм "под чехъл"(жената почива)hvdragon написа:предпочитам на плувка заради удовлствието, но вчера имаше много тежка вълна и затова с пръта скубех пвече зеленчуци, тук таме някое рибе.

Преди да гласувам си начесах крастата и изгорях здраво, пред Галата, ама си струваше!

- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Здравейте!Днес от 6.оо до около 13.00 тирма души в залива между карантината и галата малко преди фара на галата около 20 кг едра кая.Рибата взема като обезумяла...за стръв ползвахме скарида и осолен гюмюш,като равномерно вземаше и на двете.Имаше моменти ,в които рибата спираше от раз да яде
за около 10-20 мин.М-у другото рибата беше буквално в брега на не повече от 100 м от брега.Сега искам да попитам....на няколко пъти вадейки рибата(каята) ,до повархноста я гонеше риба която по преценката ми във водата беше над 1кг ако не и по-голяма.........като своевременно баща ми изкара половин кая-отхапана.........Та въпроса ми към по знаещите е имайки предвид сезона какъв е този хищник?
за около 10-20 мин.М-у другото рибата беше буквално в брега на не повече от 100 м от брега.Сега искам да попитам....на няколко пъти вадейки рибата(каята) ,до повархноста я гонеше риба която по преценката ми във водата беше над 1кг ако не и по-голяма.........като своевременно баща ми изкара половин кая-отхапана.........Та въпроса ми към по знаещите е имайки предвид сезона какъв е този хищник?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лефер, такава като на аватара ми. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
И аз така мислех.Не му ли е рано ?Камбата написа:Лефер, такава като на аватара ми.
Не му е рано
. В момента леферите се отправят към северната част на Черно море където са мръстилищата.

Ако беше лефер каята надали щеше да яде като луда,по скоро щеше да е набутана в дупките.......нещо не ми се вързва....
За да поискаш, трябва да дадеш
- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
to6e 69 каята не дава да падне ....знам че ме разбираш какво искам да кажаto6eto69 написа:Ако беше лефер каята надали щеше да яде като луда,по скоро щеше да е набутана в дупките.......нещо не ми се вързва....

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Хем му казах на шурито да направим и на нея градинка проверка,ама не се нави.
Лефер ще да е било,време му е.
Май скоро някой ще се похвали.
Лефер ще да е било,време му е.
Май скоро някой ще се похвали.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аз лично не вярвам да е лефер или чернокоп,по-вероятно е платерина или кефал-те така обичат да гонят каквото им попадне.Но това с отхапаната рибка не си го обяснявам освен ако не е стояла поне 15 минути хваната на въдицата и така да е изкарана половинка.Аз днес мятах за илария на дъно,но имаше само барбуни.Заебах дънните и помятах на бомбарда.След около час изкарах едната дънна и на куката имаше само глава на едър барбун.Съмнява ме да е лефер..мисля си че са раци макар,че и преди това вадех нахапани барбуни,но на тях им липсваха предимно очите и откъм хрилете до началото на коремчето.Нека да се изкажат още мнения да стигнем до най-вероятната причина за полвинките рибки
.

Зарганолог
Морски въшкиMi7chell написа:,че и преди това вадех нахапани барбуни,но на тях им липсваха предимно очите и откъм хрилете до началото на коремчето.Нека да се изкажат още мнения да стигнем до най-вероятната причина за полвинките рибки.

- Моряка
- кандидат преподавател
Ако е статичен риболов на дъно да чакаш има вероятност да са раци и то нагризват и очите и тялото ,ако е динамичен риболов,за сафрид,за кая да засичаш,и държиш пръчката на ръка и е отхапана рибата,си е лефчо!Mi7chell написа:Аз лично не вярвам да е лефер или чернокоп,по-вероятно е платерина или кефал-те така обичат да гонят каквото им попадне.Но това с отхапаната рибка не си го обяснявам освен ако не е стояла поне 15 минути хваната на въдицата и така да е изкарана половинка.Аз днес мятах за илария на дъно,но имаше само барбуни.Заебах дънните и помятах на бомбарда.След около час изкарах едната дънна и на куката имаше само глава на едър барбун.Съмнява ме да е лефер..мисля си че са раци макар,че и преди това вадех нахапани барбуни,но на тях им липсваха предимно очите и откъм хрилете до началото на коремчето.Нека да се изкажат още мнения да стигнем до най-вероятната причина за полвинките рибки.
А сега де?