Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Тец 2,(топлото езеро) яз.Овчарица
Модератор: sapuna
Re: Тец 2,(топлото езеро) яз.Овчарица
ами аз не отивам си знам, че за подготовката която ще имам и времето ми там ми намаляват шансовете, но ... никой не знае.аз за това питах къде е по добре да бъда.не ми се ходи много много към селото понеже виждам, че това са добрите места и защо да прецаквам някой който иска да стой 2-3-4 дена като му заема мястото.но пък те плановете се менят в последния моментkaloyan-stz написа:биско,нарамвай смело пръчките и тичай към теца,пък ако имаш късмет може и да направиш работата

Незнанието не е извинение.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Обещай да пуснеш репортаж като се върнеш!bisqo написа:колега модератор на теб вместо наслука и късмет сигурно ти подават една торба царевицатова в кръга на шегата. незабравяй, че наистина си е късмет все пак-добре де 90% късмет 10% от рибаря(мое виждане)

Ако уцелиш ден и храниш и един час ти е достатъчен!Ако не уцелиш ден и храниш влизат в сила процентите,но доста по различни по горе посочените от теб!Дистанцията не е важна-важно е дъното и манджата!Върни страница назад и препрочети мнението на Бончо-ама много е прав специално за този водоем!Постараеш ли се,репортажа ти ще е различен от "Разочарование на теца" или нещо от сорта!
п.п. Една торба царевица понякога свършва за по малко от денонощие!

-
- научил се да хвърля
Сапуна е прав- без подготовка по- добре не отивай на теца. Миналата сряда и четвъртък ходихме , почти един пълен чувал изнесах на шамандурата.Райчев ми е племеник и той е описал на колко метра сме разпъвали затова аз няма да повтарям. Само ще ти кажа че преди нас на това място имаше хора от предния ден и те нищо не бяха хванали. Още докато си събираха багажа извадих първия голям амур( в8часа разпънах въдиците в 9часа извадих амура).През деня до нас имаше колеги от Пловдив които не хранеха и нищо не хванаха. Всеки колега който хранеше и разпъваше имаше успехи. затова че си помисли дали си заслужава излета .sapuna написа:[
Обещай да пуснеш репортаж като се върнеш!
Ако уцелиш ден и храниш и един час ти е достатъчен!Ако не уцелиш ден и храниш влизат в сила процентите,но доста по различни по горе посочените от теб!Дистанцията не е важна-важно е дъното и манджата!Върни страница назад и препрочети мнението на Бончо-ама много е прав специално за този водоем!Постараеш ли се,репортажа ти ще е различен от "Разочарование на теца" или нещо от сорта!
п.п. Една торба царевица понякога свършва за по малко от денонощие!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
След 3 дневно турне по кърджалийските язовири за по направо минахме през теца и застанахме / без никаква подготовка разбира се
/ на просека освободена от едни мои приятели .
,,don4o ,, когото не понавах преди се настани на просеката до мен, аз цял ден се къпах и гледах как той си скубеше амурите
)
Риболова приключих / без захранка дори и с ракета защото духаше силен вятър / с 2 шарана по 2 кг и 2 сома по около 1.5 кг .
На ,, don40 ,, броих амурите докъм 8 след което изтървах бройката
)
Другта седмица ще ида подготвен
)
Наслука на всички !

,,don4o ,, когото не понавах преди се настани на просеката до мен, аз цял ден се къпах и гледах как той си скубеше амурите

Риболова приключих / без захранка дори и с ракета защото духаше силен вятър / с 2 шарана по 2 кг и 2 сома по около 1.5 кг .
На ,, don40 ,, броих амурите докъм 8 след което изтървах бройката

Другта седмица ще ида подготвен

Наслука на всички !
-
- научил се да хвърля
Пожелавам ти да хванеш повече риба отколкото аз оня ден.УСПЕХ и НАСЛУКАalcora написа:След 3 дневно турне по кърджалийските язовири за по направо минахме през теца и застанахме / без никаква подготовка разбира се/ на просека освободена от едни мои приятели .
,,don4o ,, когото не понавах преди се настани на просеката до мен, аз цял ден се къпах и гледах как той си скубеше амурите)
На ,, don40 ,, броих амурите докъм 8 след което изтървах бройката)
Другта седмица ще ида подготвен)
Наслука на всички !

вчера едни приятели са били на овчарица ама само каракуда много слабо и околко тях колегите нищо небили хвана ли нещо неварвяла рибата
един въпрос понеже неуспях да видя никъде отговора му - колко ви е дължината на косъма като ловите на тец-а? на места срещнах, че за всеки язовир било специфично, аз не съм на това мнение, но да попитам все пак.въпроса може би не е много подходящ за темата и раздела, но го правя за да пускам нова тема.мисля днес да замина на там като най-вероятно ще нощувам, но не е крайно решението
благодаря предварително

благодаря предварително

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
bisqo написа:един въпрос понеже неуспях да видя никъде отговора му - колко ви е дължината на косъма като ловите на тец-а? на места срещнах, че за всеки язовир било специфично, аз не съм на това мнение, но да попитам все пак.въпроса може би не е много подходящ за темата и раздела, но го правя за да пускам нова тема.мисля днес да замина на там като най-вероятно ще нощувам, но не е крайно решението![]()
благодаря предварително
Рибите са от кило та до 50 килограма !
Големи усти различни захапки

Косъма може да бъде нулева дължина, което значи стръвта долепена до самата кука така и до 2- 3 см от куката !
Косъм с една царевица, косъм с 5 царевици та даже и повдигачи към тях

Наслука !
-
- научил се да хвърля
Освен косъм пробвай една въдица с директно нанизана царевица на куката. За целта ти трябва малко по голяма кука - примерно 1нула . нищо не ти пречи да пробваш- първият голям амур го хванах точно по този начин( 12,200кг.). Трябва да пробваш всякакви начини и да видиш на кое ще ти удари. Аз оня ден пробвах дори и на фидер с царевичка и имах успех. За косъма купувам от магазина силиконови и пробвам -1цар.и повдигач; 2цар.и повд. ; 3цар. без повд.( също цар.с различен аромат" ванилиа,мед,вкисната и тн.").bisqo написа:един въпрос понеже неуспях да видя никъде отговора му - колко ви е дължината на косъма като ловите на тец-а? на места срещнах, че за всеки язовир било специфично, аз не съм на това мнение, но да попитам все пак.въпроса може би не е много подходящ за темата и раздела, но го правя за да пускам нова тема.мисля днес да замина на там като най-вероятно ще нощувам, но не е крайно решението![]()
благодаря предварително
дъжда ми отложи ходенето за сряда или четвъртък
не ми се рискува.мисля с една от въдиците да мъча толстолобите поне половин ден, пък ако няма резултат да потърся и бялата.благодаря за инофото на всички 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
sapuna написа:Обещай да пуснеш репортаж като се върнеш!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е аз тръгвам тази сутрин в 3 часа така , че обещавам репортажа да е вторник или сряда лош добър ще го има
))

- ivelin_1976
- разбира нещата
Вчера, бях за два дни на теца и резултатите са следните:
Два удара на рибка /слънчевка/ и два удара на косъм /с пет царевици,варена, без повдигач/ и нито една извадена риба
Само на едната рибка почувствах риба на въдицата,която се откачи, а при другите удари нямаше никой при засечката!?? Направих към три килограма каракуда на фидера, но и тя взимаше слабо. Бях до пожарната, на около 200м. от садките, а колеги в края на моста извадиха един добър амур. Разпъвах с лодка на около 250м. и изхвърлих към 10кг. царевица.
Два удара на рибка /слънчевка/ и два удара на косъм /с пет царевици,варена, без повдигач/ и нито една извадена риба

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

На топлото дават ли да се вкарва с лодка защото преди беше забранено.