Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

50 000 пастърви пуснаха в реките в района на Велико Търново
Модератор: sapuna
- maranzika
- сериозен играч
Re: 50 000 пастърви пуснаха в реките в района на Велико Търново
Добре де,аз пък да попитам вие как разбрахте в кои реки е зарибено?Че то може и да са разрешени реките в които е зарибявано.Примерно аз тази година ходих на една река за пъстърва ,която е зарибявана преди години от държавата и не е забранена,а си има риби.Така че всяко зарибяване е добре дошло.И 1 % от рибите да оживеят е нещо.Вярно че и на мене ми изглежда предизборна цялата работа,но пак казвам -Поне някой зарибява.bat.galin написа: както пише тук, преди зарибяването е наложена целогодишна забрана за улов на риба в тези реки (област Велико Търново) и така е редно.

-
- новобранец
некои знае ли дали от изброените видове риба са пуснати в рИскър 

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
50 000 пастърви пуснаха в реките в района на Велико Търново

география ура !garbolino94 написа:некои знае ли дали от изброените видове риба са пуснати в рИскър

- ivan_yo
- разбира нещата
Някой ще ми каже ли кави,АМЕРИКАНКА или наша си БАЛКАНКА са тези 50 000пъстръвкиMonsTer_EnerGy написа:50 хиляди малки речни пастърви са пуснати в осем реки в района на В. Търново, Елена и Буйновци, съобщи Вилиян Флоров от Изпълнителната агенция по рибовъдство и аквакултури.Зарибяването е част от националната програма, по която до ноември в реките от нашата област ще бъдат пуснати десетки хиляди бройки от пет вида риба.Основната цел на Националната програма е да осигури устойчиво развитие на рибните ресурси, възстановяване и опазване на биологичното равновесие и обогатяване на разнообразието на риба във водните екосистеми.Програмата предвижда във водоемите да влязат още 40 000 шаранчета с големина 30- 50 грама, както и 1000 шарани от 300 до 700 грама, 2 500 бройки бял амур, 5000 моруни и 10 000 руски есетри.Глобите за улов на маломерни екземпляри са 20 лева на бройка, предупреди Вилиян Флоров и призова риболовците да дадат шанс на по- големите шаранчета да свикнат с живота извън развъдниците и да дадат поколение.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ