яз. "40-те извора"

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

SONY
учете се от него
учете се от него

Re: яз. "40-те извора"

Мнение от SONY »

Най-големия костур,който съм виждал през риболовната си кариера,беше изкаран от един дядка на 40-те извора пред очите ми.Беше ... огромен.Не съм го мерил в килограми или сантиметри,но никога не бях виждал такъв екземпляр по нашите водоеми даже и на снимка.Това беше преди около 11-12 години.От тогава насам съм ходил няколко пъти и често от случаите си хващам най-малкото поне бабушки и по-някой костур.Язовира наистина е подценяван и винаги си е държал риба,независимо,че е обект на мрежи.Още ли е с билетче от Сокола или такса? :roll:
TICA FAN
hi88
новобранец
новобранец

Мнение от hi88 »

В продължение на темата колеги,бих споделил моя опит с този водоем.Последните 3-4г. го посещавах редовно.Риби има-и голями и малки.Верно е че дребосъка се вади доста по-лесно,да не кажа безотказно.Направи ми лошо впечатление факта,че никой не се грижи за стопанисването на язовира.Имам пред вид факта,че за 50-60 излета,които имам там през последните 2-3г. нито един път не бях проверен за билет,нито веднъж не забелязах някои да почиства(с изкл. на мен самия-винаги отнасям по 1 голям чувал в града с боклуци на ..айде да не казвам кви "хора"..).Не съм видял,нито чул някои да зарибява.
Миналата година язовира беше почти нацяло източен,поради ремонти на шлюзовете.Сега наистина отново е пълен,но подозирам,че рибата вече е доста "разредена". :wink:

Поради тези причини т.г. не поднових билета си от ЛРД "Сокол".Без ни най-малък намек за обида към някой,бих си позволил да кажа,че субектите в това сдружение са едни пияници и непрокопсаници и не желая повече да спонсорирам банкетите им с таксата от моя билет.

На всичкото отгоре,т.г. таксата е увеличена от 17 на 20лф.-къде отиват,може би ?!ПРи положение,че от "стопанисваните" само 3 обекта(Оризаре,40-те изв.,гребна база),базата отпадна.

Язък за хубавото язовирче и отлично място за почивка...
..и пускайте обратно по някоя рибка от време на време..
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

Да разбирам ли че с обикновен риболовен билет неможе да се ходи там???
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Не, трябва ти членска карта.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Оризари го "стопанисват" други-собствениците на бунгалата и на ски -влека,те и харпунджиите допринесаха и за оредяването на рибата там,а и сега на половината даже не дават да се лови,ебати скапаната държава,или дайте всички водоеми на частници с определени условия-така ще намалеят и токаджиите и мрежарите или отровете рибата поне да няма за всички.Това последното е само за размисъл и да наблегна на предложението.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

Миналата неделя (28.06) бях следобяда за окло 3 часа на устието. Изкарах доста дребни костурчета и 3 перки. Вляво от мен към помпената джеритата дърпаха каракуди и по едно време се развикаха, че са хванали шаранче. Похвалиха се на колегата отдясно на мен, като му поискаха жито и същевременно му обясниха, че шаранчето е било голо. От там където бях ми изглеждаше към 300-400 гр. шаранче :evil: Естествено, че не се върна обратно :axe:

п.п. Има ли изобщо някои в този форум, който е бил обект на проверка на "40-те извора" било то от ИАРА или "Сокол"? Защото аз от малък ходя поне 2-3 пъти в месеца и НИКОГА не са ме проверявали и не съм виждал проверяващи :evil:
:fishing6:
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

ми те от "Сокол" имат друга "работа" бе колега...ще се занимават да проверяват... :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Куриозното е ,че за толкова години един път ни провериха и сега е момента,ми казаха,че от Пловдивския Сокол не били валидни и ни накараха трима души с платформи с щеки без разпънати живарници,защото рибите ги пускахме веднага,да си съберем чаршията и да си ходиме,като им поисках да видя как ще проверят на мангалите недалеч от нас билетите,ми казаха да си гледам работата,при което настана един скандал и без да се впускам в подробности,но от две години не плащам на тях билет.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

butnik написа:Куриозното е .......................като им поисках да видя как ще проверят на мангалите недалеч от нас билетите,ми казаха да си гледам работата
Аз съм чувал, че мангалите могат да си правят каквото си поискат на язовира, след като са им обяснили за кого да гласуват.
Винаги са търмъчели с нагло спокойствие, но някои вече ме познават и ...........другото не е за тук :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Днес на 40-те извора се проведе "състезание" по риболов. Защо са кавичките? Ами защото това което се организира от дружество Сокол беше една голяма пародия на състезание!
Първо ще споделя, че това което се случи го очаквах, но все пак таях някакви надежди за по-добра организация.

След като се посъбра народа и организаторите, докато започне записването и тегленето на жребея, станах свидетел на "прекрасни" сценки. Един ром заплаши да хвърли един човек във водата, защото нямало добро отношение към него. Друг ром заяви, че от първи започва да лови риба и никой не може 2 да му каже, закон и актове не го ловяли, заяви: "Ела да ми кажеш да не хващам, пък ще видиш...само ела!"
"Секторите"(отново ползвам кавички) бяха посочени с пръст от един от организаторите, като се опита да настани колеги на места, невъзможни за риболов. След като ми беше посочено мястото за риболов, в рамките на 2 минути донесох сака и калъфа от колата и точно в този момент се оказа, че е настанен и последния състезател. Пистолета гръмна и някой викна да започваме. Останах с пръст в уста, въдица не разпъната, храна не разбъркана, абе...........
След финалния изтрел, приятелят ром с по-малко улов от мен реши скорострелно да изсипе рибата си в моя живарник, за да имам повече(това май беше практика и по другите сектори). Естествено риба не теглих. В повече подробности няма да се впускам. :lol:
Като завършек ще кажа, че слабата организация и ромската му работа допринесоха за това да се получи "Циганска работа"!

С този пост не целя да оплювам или виня някой за нещо. Просто реших да споделя своите впечатления от проведеното мероприятие.

Надявам се децата, които участваха да са останали доволни и да продължават с това прекрасно хоби!

ПП: Радвам се че се запознах с колегата Invader!
Последно промяна от CrossFire на Съб Май 29, 2010 7:28 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Мите, я кажи някакви подробности за улова . Имаше ли от едрите караконжули? Че в тая криза май там ще откривам тая година.
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

CrossFire написа:...ПП: Радвам се че се запознах с колегата Invader!
И аз :) Вече следва съвместен излет :wink:
Красимир Кюрпеков написа:Мите, я кажи някакви подробности за улова . Имаше ли от едрите караконжули? Че в тая криза май там ще откривам тая година.
Не видях някои около мен да хваща каракуда. Има едър чаушан (рядко), червеноперките и костурите са си същите, а слънчаците и раците са пораснали :lol:

Сутринта пристигнах рано-рано към 8 без 10 и видях един римлянин да се приготвя с ясната цел да риболовства. Като ме видя спря и си седна до колелото. След малко пристигнаха и 3 лапета, които се очудиха че има състзание, но се зарадваха че ще участват. Как ли е през седмицата според вас?

п.п. Да не говорим за този образ:
CrossFire написа:Друг ром заяви, че от първи започва да лови риба и никой не може 2 да му каже, закон и актове не го ловяли, заяви: "Ела да ми кажеш да не хващам, пък ще видиш...само ела!"
Цяло лято, да не кажа и есента тоя буквално живее на язовира :shock: Не ми се мисли какви ги върши :evil:
:fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”