С фидер на Пясъчник - прелъстен и изоставен.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: С фидер на Пясъчник - прелъстен и изоставен.

Мнение от dekata »

Много добро представяне.Фидера е класика в жанра :D
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Фидер ЕКШЪН!Еваларака от секъде! :smt041 :smt041 :smt041
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Браво за риболова и за блестящото чувство за хумор :D
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Че си направил риболов,направил си...Че си се накефил на фидеро,накефил си се...Ма кажи верно ли само с двете банички помина на язовиро...Изображение
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Доста каракуда излиза на Пясъка сега :]
късмет работа . .
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

IDA написа:Браво колега :D :!: :!: Радвам се че в твое лице се заформя един сериозен симпатизант на риболова с фидер 8)

п.п. по въпросите по които питаш, ще ти пратя Л.С.,аз как практикувам :idea:
Все повече ще ставаме симпатизантите на фидера,добър излет колега.ИДА ,дай отговори на въпросите и тук,тези проблеми ги има и при други колеги. :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Хубав излет колега,поздравления!
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

:smt041 :smt041 :smt041
LONG LIVE ROCK AND ROLL
absent
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от absent »

:smt041 :smt041 :smt041
Изображение
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt038 :smt038 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

Благодаря на всички, които писаха в темата и на ЛС.Накарахте ме да се почувствам сред приятели :prayer: :prayer: :prayer: .Относно поставените въпроси - риба не взимам, с редки изключение :D .За щастие в момента мога да си го позволя, но в предвид икономическото състояние на изстрадалото братство не упреквам никого, стига рибоците да отговарят на изискванията и да са се възпроизвели.
Кошничкат наистина е пълна, поради честите удари, т.е. времето от 2 до 5 минути не стигаше за пълен разпад :D :smt023 .
За двете банички - верно си беше :( .

Много ценни съвети получих от колегата IDA, за което благодаря :prayer: .

Наслука!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

А колега сподели и с мен тез тайни за да улучиш една и съща дистанция че пробвах с клипс ластик и т.н и ефекта беше разплитане на омотаното влакно.А за излета перфектен.
Тоз, който падне в бой той не умира.
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

ded написа:А колега сподели и с мен тез тайни за да улучиш една и съща дистанция че пробвах с клипс ластик и т.н и ефекта беше разплитане на омотаното влакно.А за излета перфектен.
Няма да е коректно от моя страна да постна това, което колегата IDA ми писа.Опитай на ЛС до него, ако ли пък не нека той да сподели публично. Успех!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

ded написа:А колега сподели и с мен тез тайни за да улучиш една и съща дистанция че пробвах с клипс ластик и т.н и ефекта беше разплитане на омотаното влакно.А за излета перфектен.
прочети тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=9&t=25542

Успех!
jorkatamk
новобранец
новобранец

Мнение от jorkatamk »

vo kolega dobar reportaj

С малко закъснение реших да сложа няколоко редчета за последния ми излет на Пясъчник на 21 /неделя/.
Излет е неправилно определение за пребиваването ми на язовира по следните „уважителни „ причини:

1. Организацията по това богоугодно риболовно дело започна още на 20 /събота/ с обиколка за стръв и захранка и последвало зареждане с провизии на зеленчуковия пазар и в близкия супермаркет.
2. Обсъждането на техниките и тактиките започна с блага раздумка на салатка, мезенца и хладна ракийца, продължи през барбекюто ми в двора и ледени бироции.В късна доба, час и половина след полунощ единственното което се уточни беше мястото и шофьора – моя милост.
3.В 5.30 тръгнах да събирам бандата, но в 6.30 след обиколката по домовете им останах сам със „топлите пожелания към близки мои роднини” от нежните и не чак толкова нежни половинки на дружината.

И така в 7.00, „прелъстен и изоставен” с кафе в пластмасова бутилка и две мазни банички потеглих с мътен поглед.
Както се очакваше на язовира беше митинг.След хиляди отбивки стигнах до Беловица, където дозаредих кафе и се пуснах към ръкава.Там същия митинг от колеги, някои от които бяха пренощували.Намерих си едно полуостровче, което до скоро е било залято, тъй като при стъпване около мен излизаше вода.На петнадесет метра от брега нивото беше не повече от метър.След кратко колебание реших да си тренирам Фидера на по-голяма дистанция.
Последва бъркане на манджа /този път послушах съвета на Дидо-Сенсас и се изръсих яко ..../, добавки, шарени червейчета, царевички и кълцан торен.Докато опъне малко захранката – сглобяване на такъм и проверка за подходящо място.Тук вече видях „зор” – колкото и да бях чел, гледал и слушал на дистанция от около 50 метра ми беше адски трудно да опипам дъното.След 20-тина замятания и придърпвания усетих, че ме гледат странно околните и тъкмо да се откажа тежеста започна да слиза по бавно към дъното.Реших, че там е моето място, защипах на клипса и вкарах 5 кошнички захранка преди да я доовлажня.
Изображение
Няма да се спирам на модел куки, монтаж, тежест на кошницата, ако някой иска мога на ЛС да му драсна.Доовлажних, заредих, боднах царевичка, последвана от бял, пинки и пак бял, старателен поглед в ориентира замах и ..... не доразвих влакното.Бързо събиране и нов опит – този път на място.
Сложих си тоягата на стойките и реших да си допия кафето за да прогледна изцяло.
Изображение
След две минути най-нежното връхче от комплекта палаво завибрира и първата каракуда беше при мен.
Изображение
И се почна .... .
Изображение
Изображение
За пръв път изпита тръпката от интензивен риболов на фидер.До скоро не можех да повярвам, че нещо може да се сравни с интензивен риболов на плувка.Явно човек цял живот се учи....
Лошото се случи малко по-късно, когато язовира беше огласен от луд бас на техноритъм /от някакъв палатков лагер/, който премина през няколко стила, установявайки се на дива чалга, подкрепена с опити за пеене на микрофон от странни създания.Цялата ми емоция се помрачи, подводните обитатели, които имат по-добри естетически виждания от сухоземната твар събрана по брега моментално се затри някъде.Това ми даде възможност да установа, че стройното ми 100 килограмово тяло е добило цвят на домат, а очилата ми се бяха фиксирали трайно с бял оттенък върху правилното ми аристократично лице.
Водна баня, охлаждане, чадър ... дойде ред на баничките ... няколко телефонни разговора в които понапсувах дребните душици дето ме зарязаха и пак .... .
Май се поулисах в писанието.Равносметката беше три шаранчета окло 500 гр. И каракуди които излизаха като джапанки без никаква съпротива.
Изображение
Рибата по родните си места, а аз в колата изгорял и приятно уморен към Пловдив.
Макар, че не се насладих докрай на досега си с природата, поради посочените вече причини си направих доста изводи и поуки за грешки, които съм допускал и много въпроси на които не мога да си отговоря.Примерно:
Като ползвам клипса, как ще използвам аванса?
Ако ползвам маркер как ще стопирам ако изобщо успея да видя маркирания участък при лов на далечна дистанция, така че храната да пада на едно и също място?
Опита ми с ластиче на шпулата не бяха успешни, защото или изпуска и стръвта не пада в захранения участък или пък от нарушеното редене на влакното не замятам достатъчно и ред други въпроси които трябва да си изясня.
Ако някои все пак е стигнал до края .... наслука![/quote]
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”