Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

на Дунав около Свищов и околноста
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: на Дунав около Свищов и околноста
Присъединявам се към shefa най- удобното място е на стената защото по посока на града има залята трева която е поне 15-20 метра от брега
Така е ,съгласен съм,но след като закона не го позволява -веднага те прехвърля от другата страна-БРАКОНИЕР.Това са реалностите ,а дали ни изнася или не ,това е друг въпрос.Вместо да си сипем пепел по главата ,по -добре да концентрираме тази енергия за залавянето/или поне съдействие за залавяне/ на "нашите капронови приятели"риболовеца написа:Колега bkd(Боби),това за нощния риболов е ясно,но май е забранен само за редовия рибар,упражняващ риболов със спортна въдица.Много рибари са на мнение,че ако е разрешен,бракониерите ще са по-малко.В момента няма кой да им досажда да обезрибяват на воля(не,че съм фен на нощния риболов).

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
някой да е ходил тези дни,че ми се очертава ходене събота неделя. Някаква по прясна информация ако е възможно 

Бе то точно ,,риболовеца,, си е бракониер,и не е фен на риболова ,ама на никъкъв риболов с въдица ИЗВЪОБЩЕ(изобщо).bkd написа:Така е ,съгласен съм,но след като закона не го позволява -веднага те прехвърля от другата страна-БРАКОНИЕР.Това са реалностите ,а дали ни изнася или не ,това е друг въпрос.Вместо да си сипем пепел по главата ,по -добре да концентрираме тази енергия за залавянето/или поне съдействие за залавяне/ на "нашите капронови приятели"риболовеца написа:Колега bkd(Боби),това за нощния риболов е ясно,но май е забранен само за редовия рибар,упражняващ риболов със спортна въдица.Много рибари са на мнение,че ако е разрешен,бракониерите ще са по-малко.В момента няма кой да им досажда да обезрибяват на воля(не,че съм фен на нощния риболов).
Темата е за риболов по Дунава,той земал да обяснява кое,как и за кого е забранено и какво да упражнява със ,,спортна въдица,,.
Аре ся, да е спортна, да е спортна колко да е спортна.Моята като не е спортна не мой ли лови риба???
Аман от мозъци.

Здравейте колеги,приключи моя излет на Дунава но за съжаление не се оправдаха очакванията ми. Много силна вода, много клони носи абе въобще не останах доволен. Ходих на паметниците 2 дена 11 и 12.07 и освен няколко червеноперки и едно попче друго не можах да хвана. Жалко че не се възползвах от съвета на колегата (shefa) за което искренно му благодаря, но бях решил да пробвам за хищници и съответно се разделих с 2 хубави воблера и 3-4 блесни. Пробвах и на дъно на торен и бял червей - съответно късания нонстоп - ужас. Каръка ми не свърши и дотук на 13.07 реших да търся друга дестинация и отидох до Бяла да ловя на р.Янтра. Красота голяма но само уклеи хващах. Точно когато захранката ми почна да върши работа и се изсипа един хубав дъжд не е истина
и така приключи моя риболов по Дунава и околностите. Още един път благодарско колеги за съветите 

Ами и аз се върнах общо взето с празни ръце ако не се броят няколко дребни платики и скобарчета!Хищник нема видях няколко распера да скачат но не им харесаха явно примамките ми.Е няма какво да се прави ще чакаме да падне нивото.Успех на тези които ще ходят скоро 

-
- ще става разбирач
АЗ АЗlastik написа:Ами и аз се върнах общо взето с празни ръце ако не се броят няколко дребни платики и скобарчета!Хищник нема видях няколко распера да скачат но не им харесаха явно примамките ми.Е няма какво да се прави ще чакаме да падне нивото.Успех на тези които ще ходят скоро

Рибата общо взето се е активирала!за 2 дена 2распера 1 ,,щука,, а на дъно мъздруга и платика попчетата няма да ги споменаваме. На янтра до село Новград ми казаха че се дава шаран и каракуда но нямах възможност да проверя сам!Дунава продължава да пада като се образуват прагове пак ще се ходи за хищници!Надвечер излизат мутирали комари вземайте мерки навреме 

някаква прясна информация да имате колеги,че ще се ходи да знам какво да глася!Интерсуваме дали мряната е започнала да дърпа както и за хищниците естествено