Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да се отърва от досадния уклеи?
Модератор: sapuna
Re: Как да се отърва от досадния уклеи?
За мен линията е неправилна, а не толкова захранката. Моя вариант е : от куката към повърхността, повод 30см., микро-вирбел, дропер, на 15см. цялото утежнение, плувка 1.5гр. "буренце".
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
muso написа:Доста ми е интересно да видя уклей как кълве на царевица.
hristotihov написа:На мен пък ми е интересно що да лови на царевица в реката
Преди два дни,река Янтра,стръв млечна царевица!/шараните не са мои/ribolovecaruse написа:Колеги, те не могат да лапнат царевицата или житото но само го дърпат без значение каква е дълбочината. Само го дърпат на ляво на дясно защото немогат да го налапат и неоставят плувката на мира.

По тази причина на Янтра се лови на царевица!

Два шарана от този размер,седем маломерки и мноооооооооооооооого уклей,морунаж и каракудка!

Събереш ли едрата риба,не ти се налага да се безпокоиш за уклея!
-
- научил се да хвърля
благодаря за саветите колеги утре сутрин сам на янтра ще пробвам с саветите дадени от вас и ще видим какав ще буде резолтата,успешен риболов на всички колеги
-
- ще става разбирач
Същия проблем на Огоста-направо забравихме за захранките.Хвърляме само варено ароматизирано жито,като пристъпят шараните или таранката и уклея се разбягва...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
лятотот на Янтра понякога хвърлянето на захранка води до Капо или улов на 10-тина килограма уклей.
На преднта страница имаше някой странни мнения за риболов на река. Плувки от рода на 0.3-0.5 грама захранки с много добавки които ги разбиват веднага като поаднат на дъното
Та само с жито храня лятото, постоянно и по-малко. Успявал съм да избегна уклейте с едра кука и 5-6-7 червея на нея и изтичане в бързи улей.
Плувка 1,5 грама е минималния грамаж който ползвам за Янтра иначе не се получава правилно изтичане на стръвта
На преднта страница имаше някой странни мнения за риболов на река. Плувки от рода на 0.3-0.5 грама захранки с много добавки които ги разбиват веднага като поаднат на дъното

Та само с жито храня лятото, постоянно и по-малко. Успявал съм да избегна уклейте с едра кука и 5-6-7 червея на нея и изтичане в бързи улей.
Плувка 1,5 грама е минималния грамаж който ползвам за Янтра иначе не се получава правилно изтичане на стръвта

-
- научил се да хвърля
напълно съм съгласен и аз правя така но в някои случаи не деистваSONY написа:Сложи по тежка линия,която ще пропада бързо.Ако ловиш с плувка 0.3 - 0.5 ,докато паднеш на дъното,уклея ще те е подгонил одавна.Използвай по-тежка и стегната храна с по-едри частици.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Привет и от мен. Незнам дали се включвам късно но, един съвет първо оклея се придържа в по-горният слой на водата какво си търсил там, ако си тръгнал за по голяма риба.Второ оклеят се привлича точно от облакът който се е образувал , когато си хвърлял захранката. За да избегнеш това заложи изцяло на твърда захранка царевица,жито,грах та дори ние по Видин исползваме качамак според зависи каде ще ходим ако е на река по твърд ако е на язовир по мек омесен с кюспе и така на татък. За да одбиеш дребосъка захранката ти трябва да е доста плътна та като дойдат малчуганите да си поиграят и да тръгнат ,ще видят че не става за папкане тоест не че не става ами е трудно
и на техен ред идват вече баби дядовци нали ме разбираш и недей да хвърляш на петното дето си захранил а можеби до него на около метър понякога големите риби са единаци иии са предпазливи ,Предпочитат да се хранят около петното не на него надявам се да съм ти бил от полза

-
- новобранец
Прав е!!!stich написа:Епизодично хвърляй по малко лека захранка (трици например) която не потъва.Отвлича уклея по течението.

Това е спасениетоSONY написа:Сложи по тежка линия,която ще пропада бързо.Ако ловиш с плувка 0.3 - 0.5 ,докато паднеш на дъното,уклея ще те е подгонил одавна.Използвай по-тежка и стегната храна с по-едри частици.