Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

kamasan или owner?
Модератор: sapuna
- MIhaYLOV
- научил се да хвърля
Re: kamasan или owner?
А ако говорим за риболов по Дунав и по-конретно за риболов на тежко. Кои са по-добри, или най-добри ? Аз лично съм доволен от owner (по-голямата номерация, малка не съм ползвал), но гледам че колегите подкрепят и др. марки кои са те, какви са им предимствата и кои бихте ми препоръчали? Интересуват ме куки с големина 2/0, 1/0, 1, 2 номер
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Камасан не знам дали имат такива чудовищни номера,поне у нас не съм срещал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
От доста време насам ползвам единствено Оунър и Гамакацу! И при двете марки има много добри попадения, има и големи боклуци! Просто трябва да знаеш какво да избереш за конкретния риболов.. От малките Оунери съм доволен от chika, funa...а от по-големите с успех съм ползвал iseama - черна и жълта, шаранджийските модели също са много читави! Изобщо съм забелязал, че куките Оунър запазват остротата си много дълго време!
От Гамакацу също съм доволен (не от всички). Куки на Камасан не са ми попадали, но ако видя, непременно ще ги пробвам!
От Гамакацу също съм доволен (не от всички). Куки на Камасан не са ми попадали, но ако видя, непременно ще ги пробвам!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
+1 за камасан
дебелина 511 за много малки куки(18-20); 611 за малки куки(12-16) ,711 за по големи(9-10)...

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Още един глас за Камасана.......
Малката номерация на owner се чупят невероятно лесно ползвал съм 14-ти номер, защото горещо ми ги препоръчаха...
Вързах една, хванах една мряна при откачането на рибата половината кука и остана в устата на рибата - другата половина в ръката ми!
Вързах втора веднага хванах един скобар... куката отново се счупи и изхвърлих цялото пакерче в реката
Много доволен от Gamakatsu, Seimuro, Audoria(не съм сигурен как се пише) и добрия стар Mustad(били ги правили вече в китай, ако ще и на луната да ги правят не са ми изневерявали)
Вързах една, хванах една мряна при откачането на рибата половината кука и остана в устата на рибата - другата половина в ръката ми!
Вързах втора веднага хванах един скобар... куката отново се счупи и изхвърлих цялото пакерче в реката

Много доволен от Gamakatsu, Seimuro, Audoria(не съм сигурен как се пише) и добрия стар Mustad(били ги правили вече в китай, ако ще и на луната да ги правят не са ми изневерявали)
Аэ основно полэвам Kamasan и Drennan нямам никакви забележки по тях !!
п.п. Взех си 2 пакета не Owner и ще ги тествам неска

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- CrossFire
- разбира нещата
Несериозно изказване! За кой модел говориш? Не, че съм привърженик на Оунер, но с Каппа-2 14 номер съм дърпал амури над 2 кг.amgpkp написа:Малката номерация на owner се чупят невероятно лесно ползвал съм 14-ти номер, защото горещо ми ги препоръчаха...
Браво, за пример си!amgpkp написа:... и изхвърлих цялото пакерче в реката...

-
- новобранец
много съм доволен от Камасана,оунъра имах от 14 номер много често ми се чупят забрявам ги за тях

- ivelin_1976
- разбира нещата
Оунър не ползвам колега, за да бъда в играта си взех двата прословути модела на Камасан, но и с тях съм до тук. Не мисля, че куките на тубертини са по-слаби/като качество/ от камасана, а са чувствително по-евтини.
п.п.Колеги с какви въдици ползвате тези куки - мач;щека;фидер? За какви риби иде реч, на какви водоеми? Ако е за лафчето, ползвам Гамакатцу, Мустад, Тубертини, Бъркли, Сасаме
А ей тези ги тача най-много
п.п.Колеги с какви въдици ползвате тези куки - мач;щека;фидер? За какви риби иде реч, на какви водоеми? Ако е за лафчето, ползвам Гамакатцу, Мустад, Тубертини, Бъркли, Сасаме

А ей тези ги тача най-много

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Определено зависи за какъв риболов, за тежко определено ОWNER ! 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това ми звучи малко като - Мерцедес или БМВ,тая тема може да я раздуваме до безкрай.Камасана е безбожно, неоправдано скъпа кука,сигурен съм че на нормалните пазари където е валидна истинската пазарна икономика цените им са приблизително еднакви.Кой камасан е тънък като owner sirahae,??? еми ще се чупят за всеки риболов си има куки.Ако можеше с един модел или марка да се лови всякаква риба нямаше да има нужда от иноваций.Всяка марка си има плюсове и минуси затова се избира според случая и нуждата.Коя шаранска кука беше първа по системата cut point ? И така нататък..........
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Мисля, че твоето мнение е най-доброто от всички. Аман от фенове на маркови кофи и шапки...)))boki speca написа:Това ми звучи малко като - Мерцедес или БМВ,тая тема може да я раздуваме до безкрай.Камасана е безбожно, неоправдано скъпа кука,сигурен съм че на нормалните пазари където е валидна истинската пазарна икономика цените им са приблизително еднакви.Кой камасан е тънък като owner sirahae,??? еми ще се чупят за всеки риболов си има куки.Ако можеше с един модел или марка да се лови всякаква риба нямаше да има нужда от иноваций.Всяка марка си има плюсове и минуси затова се избира според случая и нуждата.Коя шаранска кука беше първа по системата cut point ? И така нататък..........

- indalo
- фен клуб-скобар
За мен Оунъра става горе долу/фуната/, Камасан Б 511 е уникално слаба кука, не само че ми се криви при откачане, а и след 7-8 рибки се изтъпява . Дренаните са в пъти за предпочитане, а напоследно съм адски доволен от Хаябуса.Е тая.

Уникална кука. Може би най доброто имайки предвит здравина, цена, качество.
Уникална кука. Може би най доброто имайки предвит здравина, цена, качество.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;