kamasan или owner?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
MIhaYLOV
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: kamasan или owner?

Мнение от MIhaYLOV »

А ако говорим за риболов по Дунав и по-конретно за риболов на тежко. Кои са по-добри, или най-добри ? Аз лично съм доволен от owner (по-голямата номерация, малка не съм ползвал), но гледам че колегите подкрепят и др. марки кои са те, какви са им предимствата и кои бихте ми препоръчали? Интересуват ме куки с големина 2/0, 1/0, 1, 2 номер
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Камасан не знам дали имат такива чудовищни номера,поне у нас не съм срещал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

От доста време насам ползвам единствено Оунър и Гамакацу! И при двете марки има много добри попадения, има и големи боклуци! Просто трябва да знаеш какво да избереш за конкретния риболов.. От малките Оунери съм доволен от chika, funa...а от по-големите с успех съм ползвал iseama - черна и жълта, шаранджийските модели също са много читави! Изобщо съм забелязал, че куките Оунър запазват остротата си много дълго време!
От Гамакацу също съм доволен (не от всички). Куки на Камасан не са ми попадали, но ако видя, непременно ще ги пробвам!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

+1 за камасан :) дебелина 511 за много малки куки(18-20); 611 за малки куки(12-16) ,711 за по големи(9-10)...
Изображение
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Още един глас за Камасана.......
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

С две ръце за Камасана.Особено зо В 511
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
amgpkp
новобранец
новобранец

Мнение от amgpkp »

Малката номерация на owner се чупят невероятно лесно ползвал съм 14-ти номер, защото горещо ми ги препоръчаха...
Вързах една, хванах една мряна при откачането на рибата половината кука и остана в устата на рибата - другата половина в ръката ми!
Вързах втора веднага хванах един скобар... куката отново се счупи и изхвърлих цялото пакерче в реката :evil:
Много доволен от Gamakatsu, Seimuro, Audoria(не съм сигурен как се пише) и добрия стар Mustad(били ги правили вече в китай, ако ще и на луната да ги правят не са ми изневерявали)
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Аэ основно полэвам Kamasan и Drennan нямам никакви забележки по тях !! :) п.п. Взех си 2 пакета не Owner и ще ги тествам неска
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

amgpkp написа:Малката номерация на owner се чупят невероятно лесно ползвал съм 14-ти номер, защото горещо ми ги препоръчаха...
Несериозно изказване! За кой модел говориш? Не, че съм привърженик на Оунер, но с Каппа-2 14 номер съм дърпал амури над 2 кг.
amgpkp написа:... и изхвърлих цялото пакерче в реката...
Браво, за пример си! :evil:
Изображение
maniakmafaka
новобранец
новобранец

Мнение от maniakmafaka »

много съм доволен от Камасана,оунъра имах от 14 номер много често ми се чупят забрявам ги за тях :) :drinkers:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Оунър не ползвам колега, за да бъда в играта си взех двата прословути модела на Камасан, но и с тях съм до тук. Не мисля, че куките на тубертини са по-слаби/като качество/ от камасана, а са чувствително по-евтини.
п.п.Колеги с какви въдици ползвате тези куки - мач;щека;фидер? За какви риби иде реч, на какви водоеми? Ако е за лафчето, ползвам Гамакатцу, Мустад, Тубертини, Бъркли, Сасаме :drinkers:
А ей тези ги тача най-много Изображение
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
c.a.r.p
новобранец
новобранец

Мнение от c.a.r.p »

Определено зависи за какъв риболов, за тежко определено ОWNER ! :D
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Това ми звучи малко като - Мерцедес или БМВ,тая тема може да я раздуваме до безкрай.Камасана е безбожно, неоправдано скъпа кука,сигурен съм че на нормалните пазари където е валидна истинската пазарна икономика цените им са приблизително еднакви.Кой камасан е тънък като owner sirahae,??? еми ще се чупят за всеки риболов си има куки.Ако можеше с един модел или марка да се лови всякаква риба нямаше да има нужда от иноваций.Всяка марка си има плюсове и минуси затова се избира според случая и нуждата.Коя шаранска кука беше първа по системата cut point ? И така нататък..........
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
tvt555
новобранец
новобранец

Мнение от tvt555 »

boki speca написа:Това ми звучи малко като - Мерцедес или БМВ,тая тема може да я раздуваме до безкрай.Камасана е безбожно, неоправдано скъпа кука,сигурен съм че на нормалните пазари където е валидна истинската пазарна икономика цените им са приблизително еднакви.Кой камасан е тънък като owner sirahae,??? еми ще се чупят за всеки риболов си има куки.Ако можеше с един модел или марка да се лови всякаква риба нямаше да има нужда от иноваций.Всяка марка си има плюсове и минуси затова се избира според случая и нуждата.Коя шаранска кука беше първа по системата cut point ? И така нататък..........
Мисля, че твоето мнение е най-доброто от всички. Аман от фенове на маркови кофи и шапки...))) :lol:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

За мен Оунъра става горе долу/фуната/, Камасан Б 511 е уникално слаба кука, не само че ми се криви при откачане, а и след 7-8 рибки се изтъпява . Дренаните са в пъти за предпочитане, а напоследно съм адски доволен от Хаябуса.Е тая.
Изображение

Уникална кука. Може би най доброто имайки предвит здравина, цена, качество.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”