Монтиране ластик на директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Re: Монтиране ластик на директен

Мнение от Йордан Марков »

gotinbg написа:
1) Първо си избираш ластик ,после втулка за съответния ластик, после кух връх и бънг.
2) Започваш да режеш (намаляваш) върха с много финна ножовка спрямо вътрешния отвор на втулката.След като влезе с малко усилие ( втулката ) я вадиш и с много финна шкурка заглаждаш бавно без натиск ръбовете,много важно е този отвътре за да не наранява ластика.После капваш една капка секундно лепило и вкарваш втулката. Накрая мушкаш ластика , на единия край връзваш конектора,а на другия бънга и си готов.
дали беше така :roll:
Много точно казано
Мерси за точните отговори :prayer: все пак на магазина да ми го сложат ще е по добре
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D
Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:25 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

Ластик 12 номер дебел ли е за 6ца, като рибите ще са до 2 кг и може малко отгоре? По-често срещания улов е в рамките на 1кг. Купих си комплект на престън със ластик 12 номер, имаше само със 12 # и със 6 #. Мисля да го сменя със този по-тънкият. Дайте съвет :smt100
П.С. Моля не ми изтривайте мнението, защото искам да разбера кой номер е подходящ. А относно БУТНИКА, нямаше друг комплект със 10# (1.2мм), така че да не ме упреква че трябвало да купя ластика който той ми е препоръчал. Търсих такъв но не намерих в нашия град! :wink:
:arrow: Take pictures, not throphies.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

s0n3x написа:Ластик 12 номер дебел ли е за 6ца, като рибите ще са до 2 кг и може малко отгоре?
Най добре да смениш и ластика и втулката..Ще питаш сигурно /защо и втулката/ ми за да се отреже по малко от върхъ..
Бутника ти беше писал какви размери ластици те устройват,но нема кой да го послуша..Най удачния вариант за теб е с 1.2мм.ластик и с него ще си вадиш рибите спокойно,а и по малко ще се скъси въдицата. Като навлезеш по навътре в нещата за риболова с директен телескоп,сам ще разбереш какви такъми ще ти трябват за в бъдеще...

П.п. Ако се замислиш малко по задълбочено,може и сам да се досетиш,защо ти предлагам варианта с 1.2мм. ластик.
Пожелавам ти късмет и много риби..
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

Дам ама има само 6ти и 12ти номер тва е гадното. Аз съм си взел 12ти номер и мисля днес да отида да го сменя за 6ти. Жалко че няма 1.2 мм. Иначе със радост бих си купил. Ама 1мм също ме устройва, е поне така мисля. Кво ще кажеш 1мм удачен вариант ли е Бай Гого ?
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

s0n3x написа:Дам ама има само 6ти и 12ти номер тва е гадното. Аз съм си взел 12ти номер и мисля днес да отида да го сменя за 6ти. Жалко че няма 1.2 мм. Иначе със радост бих си купил. Ама 1мм също ме устройва, е поне така мисля. Кво ще кажеш 1мм удачен вариант ли е Бай Гого ?
Виж са пич...Много бързо възприемаш,ма мноо требе да ти се обяснява..Знаш си само твоето и тва сие..Сто пъти написа каво си купил и сто пъти пита за едно и също..Като няма във вашия град,поръчай си от някой онлайн магазин и нещата се подреждат..Като си поръча въдицата от Видракс,защо не си поръча и другите неща..

Значи,ако сложиш ластик 1.0мм. и не знаеш как да боравиш при закачена по голямя риба,ти заминава цялата линия на кино. Ако сложиш ластик 1.2мм. има вероятност да издържи линиятя и въдицата евентуално /при късмет/. Ако сложиш ластик 1.4мм. или по дебел..вече няма да имаш въдица,ако ти издържи линията..Затова трябва да боравиш с по финни такъми,докато се научиш,да контролираш рибата с въдицата,хем да не ти скъса,хем да не се счупи. Другото което ти трябва е задължително кеп с телескопична дръжка минимум 3.00м. и глава за него с диаметър поне 50см.

П.п. По въпроса ти за 1мм. ластик..Ми най добре почни с него докато се научиш /поне ще си запазиш въдицата здрава/
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

Благодаря ти за изчерпателния отговор отивам да си зема 1мм :). А при този ластик трябва да използвам доста тънки влакна. Май основното трябва да ми е 0.12 а повода 0.10 , 0.08. Дали ще издържи на напъните на таранката :wink:
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Ти как мислиш :lol: ако кордата е купена преди 5 години може би няма да издържи...
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

Щя издържи ако се съхранява правилно :wink:
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

А би ли ме посъветвал как да си съхранявам правилно влакното ? :lol:
Последно промяна от sonax на Пон Авг 10, 2009 11:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

sonax написа:А би ли ме посъветвал как да си съхранявал правилно влакното ? :lol:
Ако някой ми отговори на този въпрос ще се самосъхранявам и аз по този начин да не старея :lol: по-скоро ги сменяйте най много на един сезон защото прогниват и прегарят от атмосферните влиания и стават по-слаби :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Моля да не се спамка!
s0n3x написа: Дали ще издържи на напъните на таранката

Ще издържи и на шаран.
Бих те посъветвал да направиш един опит,пък после да задаваш многото въпроси!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”