!!!БЯЛ ЧЕРВЕЙ!!!

Модератор: Paublo_Eskobar

Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Re: !!!БЯЛ ЧЕРВЕЙ!!!

Мнение от Tеди »

morskiq написа:Имаше една тема тук във форума с решение - 1 кутия изолирана отватре сас стиропор 1-2 см.
:smt023 :smt023 :smt023 Четири дена ми изкараха а можеше поне още два!Всичкия бял в една голяма кутия и си вадиш по малко колкото за деня,купи си 2-3 броя охладители за хладилна чанта замразяваш и вътре :wink: :!:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

За еднодневен излет със жеги,може да ги мяташ в живарника да си плуват с кутията във водата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Вече може би 8 години имам голяма хладилна чанта , която намерих в един магазин. Но просто е попадение. Вместимостта е - 35 литра. В нея за всеки риболов слагам, като охладители замръзнали 3 литрови пластмасови бутилки от безалкохолно , престояли 2 -3 дена във фризера , докато леда в тях стане снежно бял.Най малко 3 броя. Така карам 3 дена безхаберно и винаги имам потна бира, а мастиката е на кристали.Там слагам и белия червей, като кутията я увивам с нещо за да няма пряк контакт с леда. Никога не ми се е случвало да стане кастър за около 3 - 4 дни.
Христо - наслука на всички
fishera
новобранец
новобранец

Мнение от fishera »

Знам ги, но аз мисля да си направя нещо по-малко като 30Х30Х30, за да е по лесно за пренасяне и защото мястото ми е органичено...Иначе аз имам такава кутия, но за хладилна кутия :mrgreen:
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

fishera написа:Знам ги, но аз мисля да си направя нещо по-малко като 30Х30Х30, за да е по лесно за пренасяне и защото мястото ми е органичено...Иначе аз имам такава кутия, но за хладилна кутия :mrgreen:
Същото нещо съм решил и аз да си правя, намерих си една пластмасова кофичка от сирене, четвъртита е и е точно с размерите които посочваш. Решил съм да си я облека от вътре с 1 см. фибран (понеже стените са плоски ще е много лесно) и после ще използвам като охладител от онези пакетчета с гел, които продават по магазините - слагаш го в камерата, замразяваш и после в кофата! Опитай се да си намериш такава, оказа се , че са доста срещани, на последния язовир на който ходих имаше двама колеги които ползваха такива.
Поздрави!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
fishera
новобранец
новобранец

Мнение от fishera »

Стават супер използвах за основа пластмасова кутия 24Х24Х24 и стана 20Х20Х20 - Перфектно! :!: Благодаря за помоща :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За червея,освен да е охладен......трябва и да диша.Иначе се задушава.Няма проблем да се закара до определен язовир в добро състояние.Държите го в хладилника там където температурата е най-ниска(но не във фризера).Преди да тръгнете на риболов го изсипвате в едно здраво найлоново пликче и го обезвъздушавате.Така той не се движи и от там не се трие и не развива висока температура.Когато пристигнете на язовира го отпечатвате и оставяте за 5мин да се раздвижи.После го поставяте на възможно най-хладното и сенчесто място,ако нямате хладилник.Ако ви се запени много от жегата го подсушете с царевично брашно.Макар,че то спомага за по лесното му какавидириране.На мен ми изкарва седмица в жегите.
За съхранение във вас,рецептата е друга,но е свързана задължително с хладилник.Хубаво е той да може да държи 2 градуса.....Може да изкара и месец.Трябва ви ситна борова трина(стърготина).Червея стои едър и не губи тегло,ако трината се овлажнява.Съда в който държите червея е покрит с плътен плат.Там попадат изпаренията от амоняка и влажната трина.
Другото важно условие е.....Да имате добра жена,която да не ви изхвърли от вкъщи.За целта заглеждайте бомбетата на обувките си.Има ли проблем, винаги сочат на вън. :wink: :lol: :P :lol:
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tubusa »

мокър весник
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

tubusa написа:мокър весник
ай спри са бе,просиш си нещо,
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”