Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

!!!БЯЛ ЧЕРВЕЙ!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: !!!БЯЛ ЧЕРВЕЙ!!!
morskiq написа:Имаше една тема тук във форума с решение - 1 кутия изолирана отватре сас стиропор 1-2 см.

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
За еднодневен излет със жеги,може да ги мяташ в живарника да си плуват с кутията във водата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
Вече може би 8 години имам голяма хладилна чанта , която намерих в един магазин. Но просто е попадение. Вместимостта е - 35 литра. В нея за всеки риболов слагам, като охладители замръзнали 3 литрови пластмасови бутилки от безалкохолно , престояли 2 -3 дена във фризера , докато леда в тях стане снежно бял.Най малко 3 броя. Така карам 3 дена безхаберно и винаги имам потна бира, а мастиката е на кристали.Там слагам и белия червей, като кутията я увивам с нещо за да няма пряк контакт с леда. Никога не ми се е случвало да стане кастър за около 3 - 4 дни.
Христо - наслука на всички
Знам ги, но аз мисля да си направя нещо по-малко като 30Х30Х30, за да е по лесно за пренасяне и защото мястото ми е органичено...Иначе аз имам такава кутия, но за хладилна кутия 

Същото нещо съм решил и аз да си правя, намерих си една пластмасова кофичка от сирене, четвъртита е и е точно с размерите които посочваш. Решил съм да си я облека от вътре с 1 см. фибран (понеже стените са плоски ще е много лесно) и после ще използвам като охладител от онези пакетчета с гел, които продават по магазините - слагаш го в камерата, замразяваш и после в кофата! Опитай се да си намериш такава, оказа се , че са доста срещани, на последния язовир на който ходих имаше двама колеги които ползваха такива.fishera написа:Знам ги, но аз мисля да си направя нещо по-малко като 30Х30Х30, за да е по лесно за пренасяне и защото мястото ми е органичено...Иначе аз имам такава кутия, но за хладилна кутия
Поздрави!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
Стават супер използвах за основа пластмасова кутия 24Х24Х24 и стана 20Х20Х20 - Перфектно!
Благодаря за помоща 

За червея,освен да е охладен......трябва и да диша.Иначе се задушава.Няма проблем да се закара до определен язовир в добро състояние.Държите го в хладилника там където температурата е най-ниска(но не във фризера).Преди да тръгнете на риболов го изсипвате в едно здраво найлоново пликче и го обезвъздушавате.Така той не се движи и от там не се трие и не развива висока температура.Когато пристигнете на язовира го отпечатвате и оставяте за 5мин да се раздвижи.После го поставяте на възможно най-хладното и сенчесто място,ако нямате хладилник.Ако ви се запени много от жегата го подсушете с царевично брашно.Макар,че то спомага за по лесното му какавидириране.На мен ми изкарва седмица в жегите.
За съхранение във вас,рецептата е друга,но е свързана задължително с хладилник.Хубаво е той да може да държи 2 градуса.....Може да изкара и месец.Трябва ви ситна борова трина(стърготина).Червея стои едър и не губи тегло,ако трината се овлажнява.Съда в който държите червея е покрит с плътен плат.Там попадат изпаренията от амоняка и влажната трина.
Другото важно условие е.....Да имате добра жена,която да не ви изхвърли от вкъщи.За целта заглеждайте бомбетата на обувките си.Има ли проблем, винаги сочат на вън.

За съхранение във вас,рецептата е друга,но е свързана задължително с хладилник.Хубаво е той да може да държи 2 градуса.....Може да изкара и месец.Трябва ви ситна борова трина(стърготина).Червея стои едър и не губи тегло,ако трината се овлажнява.Съда в който държите червея е покрит с плътен плат.Там попадат изпаренията от амоняка и влажната трина.
Другото важно условие е.....Да имате добра жена,която да не ви изхвърли от вкъщи.За целта заглеждайте бомбетата на обувките си.Има ли проблем, винаги сочат на вън.

-
- научил се да хвърля
мокър весник
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ай спри са бе,просиш си нещо,tubusa написа:мокър весник
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....