Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

13-та заплата ?
Модератор: dantho.mihov
- valeri
- разбира нещата
Re: 13-та заплата ?
Нямам 13-та заплата, може премия 1-2 надници.иначе се събират пари от заплатата за ваканцияама са половин заплата.
Друго си беше комунизма - ма го няма и не--искам да си го спомням ,много кофти сравнение с развит капитализъм.

Друго си беше комунизма - ма го няма и не--искам да си го спомням ,много кофти сравнение с развит капитализъм.

-
- ще става разбирач
2/3 заплата отгоре на края на декември . . . . пак е нещо . . капиталистите са мръсна сган . . нямам очи да ги гледам колегите . . някои получиха други не. Изобщо мръсно време настана . . ум да ти зайде .. .
късмет работа . .
-
- сериозен играч
Е комунизъм има,всички нормални фирми,по закон ти дават не13-ами14 заплата,на всеки шест месца,парите ти се превеждат по банков път една заплата лятото,и една заплата зимата.И за да няма съмнения,че е комунизъм,нека добавим ,че всички пенсионери в Испания,получават 2,3,а някои 4 пенсии екстра,за една година .glushaka написа:Никаква 13-та заплата, никаква отпуска и никакви бонуси. Няма комунизъм вече, всичко трябва да се изработва и заслужи. На готово няма.
Незнам дали е заслужено или е наготово,и дали е заработено,но всичко това е факт.
А кога ще стане в България ?

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- valeri
- разбира нещата
angel81 написа:2/3 заплата отгоре на края на декември . . . . пак е нещо . . капиталистите са мръсна сган . . нямам очи да ги гледам колегите . . някои получиха други не. Изобщо мръсно време настана . . ум да ти зайде .. .
Извинявай клега.Ама нещо не съм съгласен с теб за капиталистите.
Аз съм видял комунизъм , война и капитализъм.
Защото в България "работодателите" са си със диктаторско мислене.
И се бъзикат с работника за това Аз бях на държавна работа, но избягах защото ми омръзна да работя цял месец и да не мога да си купя на детето необходимото ако не лиша себе си.
Сега при развития капитализъм съм добре, храня семейство с една заплата и плащам квартира и си посрещам нуждите
подобаващо...

Ивака е напълно прав за вродения мързел на по голямата част от населението ни.Обаче мисля ,че и алкохола ,ракийката де има голямо влияние върху работатра.Една вечер като се напие човек ,после три дена реанимира и става нетрудоспособен,това е мое мнение и не амгажирам никой с него,само констатирам от лични наблюдения.
- krokibg
- учете се от него
Всичко зависи от финансовото състояние на фирмата и дали шефа на същата има сърце или е алчен като кърлеж
В моята фирма преди години,имах 37 човека работници и всеки ден имаха по две коли и три кафета за моя сметка,плюс два сандвича.Два пъти в годината ги обличах,веднъж с зимни дрехи/дънки или черен панталон с яке и фонела/ а на пролет,спортни дрехи и т.н.Да,обаче Ивака е много прав,просто никой,нищо не заслужава,никакви тринайсти заплати и премии за крадци и мързеливци,които само гледат да се скатават и крадат каквото им падне.Тук не визирам коректните и работни хора,които си вършат работата както трябва и заслужават по две тринайсти заплати.Колко са обаче тези хора
отговорни и мислещи за фирмата,която първо трябва да просперира и тогава да дава заплати,било то 13ти или 14ти
Това е за мързеливите и крадците,не заплати

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И в момента съм на работа!И утре вечер... Как да не искам 13-та?!?!?!
Ама немаааааааааа!
Ама немаааааааааа!

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ей за това ставаше въпрос , че там има закон за това.lovo-бай СТОЯН написа: Е комунизъм има,всички нормални фирми,по закон ти дават не13-ами14 заплата,на всеки шест месца,парите ти се превеждат по банков път една заплата лятото,и една заплата зимата.И за да няма съмнения,че е комунизъм,нека добавим ,че всички пенсионери в Испания,получават 2,3,а някои 4 пенсии екстра,за една година .
Незнам дали е заслужено или е наготово,и дали е заработено,но всичко това е факт.
А кога ще стане в България ?само господ знае.
![]()
![]()

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами и в чужбина съм работил.И там не 4-5 ,ами по малко от 3 часа на ден работят.Друг е въпроса ,че и за това време нищо не свършват.Първо ,защото нямат тертип.Второ защото нищо не ги учат в училище. И трето ,защото скатават повече от нас.Ivak написа:личното ми мнение е, че повечето хора не заслужават и мизерните пари, които получават.
Много мързелива и завистлива нация сме.
Айде да не се лъжем а![]()
Как да дадеш 13-та заплата на човек, които не иска да работи и скатава по цял ден. Колко хора остават по ЖЕЛАНИЕ 20-30 минути или час след работното време за да си свършат работата. Колко хора се замислят как д върви работата (каквато и да е ) и правят нещо по въпроса. Колко се работи в офисите, 4-5 часа на ден. Колко хора се вземат на работа само защото са познати на някой. Колко хора крадът от работодателите си и ги лъжат дори и за съвсем дребни работи. Колко хора гледат да им е лека работата, а не да се развиват и да вземат повече пари и да живеят по-добре.
ТЪРТЕЙ, МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕЙ това са много голям процент от работещите в България. Хората, които имат желание да се развиват избягаха в чужбина.
Никаква 13-та заплата, никаква отпуска и никакви бонуси. Няма комунизъм вече, всичко трябва да се изработва и заслужи. На готово няма.![]()
![]()
Има и друго как да уважаваш работодателя и фирмата ,като той не уважава теб.
Създал ли ти е нормални условия за труд и почивка ?
Мисли ли за теб или семейството ти ?
Работодателя не краде ли труда ти ,когато не заплаща достойно труда ти ?
Не искам да повдигам отново темата "Работодател-работник" , за да не стават пак спорове.
Все пак има доста колеги и от двете страни в форума.
Но резултатите от анкетата са малко изненадващи за мен.
Оказа се ,че има доста колеги ,които получават по нещо.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всеки си гледа от неговата камбанария.
Както шефовете са хора така и работниците са. Няма фирма в която да има голямо текучество и нещата да вървят както трябва. Всеки работодател би се опитал да задържи лоялните работници за да има някаква сигурност в работата си и да се развива иначе просто пазара ще го изплюе
По горе колега е написал за алкохола. Да има го този проблем и то на не малко места.
Друг е писал, че работниците му са лоялни с него и идват на работа след като са неплатена. А като дойде момента в който им свършат спестяванията и им ревнат жените.
Та колеги смятам, че един свястен работодател има хиляда начина да стимулира хората си. Не е нужно всички да знаят, че на еди коя си дата ще получат еди каква си сума.
Пак някой беше написал, че той получил бонус, а колегите не. Да не би да е случайно това. Защо да те е срам да погледнеш колегите си. Ти си работил повече от тях и си си заслужил парите.
Твърдо си стоя зад мнението.
Никаква 13-та заплата, никакви отпуски по 1 месец. Има достатъчно лостове за да се стимулират заслужилите
Болшинството хора не искат да работят и да живеят по добре просто им е добре да мързелуват и да живеят в лайна и все мрънкат, че някой им е длъжен. МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕИ
Както шефовете са хора така и работниците са. Няма фирма в която да има голямо текучество и нещата да вървят както трябва. Всеки работодател би се опитал да задържи лоялните работници за да има някаква сигурност в работата си и да се развива иначе просто пазара ще го изплюе

По горе колега е написал за алкохола. Да има го този проблем и то на не малко места.
Друг е писал, че работниците му са лоялни с него и идват на работа след като са неплатена. А като дойде момента в който им свършат спестяванията и им ревнат жените.

Та колеги смятам, че един свястен работодател има хиляда начина да стимулира хората си. Не е нужно всички да знаят, че на еди коя си дата ще получат еди каква си сума.
Пак някой беше написал, че той получил бонус, а колегите не. Да не би да е случайно това. Защо да те е срам да погледнеш колегите си. Ти си работил повече от тях и си си заслужил парите.
Твърдо си стоя зад мнението.
Никаква 13-та заплата, никакви отпуски по 1 месец. Има достатъчно лостове за да се стимулират заслужилите

Болшинството хора не искат да работят и да живеят по добре просто им е добре да мързелуват и да живеят в лайна и все мрънкат, че някой им е длъжен. МЪРЗЕЛИВИ ТЪРТЕИ

-
- и господ не е толокова добър
Каквото почукало такова се обадило.Те лъжат, че плащат, хората лъжат, че работят.Да обобщим.Млади хора почват работа, работят като луди, месец, два, три и нищо не се случва, заплатата същата.Продължават, година, две и никакво финансово развитие.Как да го накараш после тоз човек да работи.В белите държави, колкото повече и по-дълго работиш на едно място, толкова повече получаваш и имаш повече привилегии.При нас в строителството, работя с една фирма от доста време, бачкаме бавно и качествено, но идват разни некъдърници които не знаят как се казват плочките.Цената на квадрат е една и съща, за мен и тях.Само, че те топуркат на бързо и правят повече пари от мен.Нямам възможност да се развивам, даже и се пренуждавам да работя по-некачествено и бързо за да взимам колкото умрелия циганин.Тука те мислят за сигурен работник и ти го хакат както си поискат. Ето пример с кризата, само докато чуха, че ще има криза и намалиха заплатите, уволниха маса народ.Българските бизнесмени искат да взимат десетки пъти по-големи печалби от западните си колеги,същевремно да плащат в пъти по-малки заплати.Затова трябва баланс, хората даса по-съвестни и работодателите по-дащни.Затова, че българите са мързеливи, не съм съгласен.Работят по цял ден и после в къщи до посреднощ.Това навънка няма да го видиш. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- valeri
- разбира нещата
Пичове Аз няма да ви оборвам но ще споделя констатирано от мен .
Близо две години работя в фирмата и какво се случва...
Компанията има близо 45-50 камиона с 2- резервоара по 600л нафта и около 70 хладилни ремаркета по 200л, на нито и един от тези резорварите не се заключват.
Но какво се получава механиците получават по 30$ в час и пак крадът (ама са руски възпитаници)
С тези 30 $ може да си плати нафтата за цяла седмица, ама не му се дава..Така че всичко е до възпитание и реалност .
На всеки кафето му е безплатно и му се полага облеко по 10 комплекта като им се и перат от фирма и пак му е малко .
А кажете ми сега това каквое-Аз не мога да си го обесня..
Близо две години работя в фирмата и какво се случва...
Компанията има близо 45-50 камиона с 2- резервоара по 600л нафта и около 70 хладилни ремаркета по 200л, на нито и един от тези резорварите не се заключват.
Но какво се получава механиците получават по 30$ в час и пак крадът (ама са руски възпитаници)
С тези 30 $ може да си плати нафтата за цяла седмица, ама не му се дава..Така че всичко е до възпитание и реалност .
На всеки кафето му е безплатно и му се полага облеко по 10 комплекта като им се и перат от фирма и пак му е малко .
А кажете ми сега това каквое-Аз не мога да си го обесня..
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Аз съм във финансовия сектор, във френска компания. Взимаме 13 и 14 заплата (Великденска и Коледна) + ваучери за храна по 60 кинта на месец. Според мен има две ниши - компании с мениджмънт чужденци и компании с мениджмънт нашенци. Българските шефове ще се опитат да те изстискат дато парцал, да изтискат максимума от тебе, пък кат дойде Коледа ще се оправдаят с неубедителни финансови резултати и се прощаваш с бонуса.
От една година и половина съм в тази френска компания, екипа е ОК, шефовете французи са ОК, работиме си, няма напрежение, никой на никого не повдига тон, няма крещене, няма викане, няма държене на сметка. Обаче какво ми направи впечатление - в главния офис във Франция отделите са огромни. По 10-15 човека е един отдел, който няма кой знае каква работа. Като се чуя по работа с френския офис и какво ми казват - "Заеби, от една седмица мъдря дали логото на фирмата в някакъв документ да е отляво или отдясно и няма какво друго да правя." Та както каза д_божков, в белите страни дори не работят колкото ние, и получават десеторно.
Общо взето не се съгласявам с Ивака - работодателите не могат да очакват да плащат по 400-500 лева заплата, пък работниците да дават всичко от себе си и да се стараят. Паричният фактор е най-силният. Снегк много правилно си го каза - той се праи, че ми плаща, аз се праим, че работя.
От друга страна не удобрявам персоналните бонуси - смисъл - ти си заслужил и ще получиш, Пешо не е заслужил и го режеме. Не че това не е вариант, но ще отрови атмосферата във фирмата и отношенията между служителите. Ще почнат игричките на дребно, скандалчетата, интрижките и т.н.
От една година и половина съм в тази френска компания, екипа е ОК, шефовете французи са ОК, работиме си, няма напрежение, никой на никого не повдига тон, няма крещене, няма викане, няма държене на сметка. Обаче какво ми направи впечатление - в главния офис във Франция отделите са огромни. По 10-15 човека е един отдел, който няма кой знае каква работа. Като се чуя по работа с френския офис и какво ми казват - "Заеби, от една седмица мъдря дали логото на фирмата в някакъв документ да е отляво или отдясно и няма какво друго да правя." Та както каза д_божков, в белите страни дори не работят колкото ние, и получават десеторно.
Общо взето не се съгласявам с Ивака - работодателите не могат да очакват да плащат по 400-500 лева заплата, пък работниците да дават всичко от себе си и да се стараят. Паричният фактор е най-силният. Снегк много правилно си го каза - той се праи, че ми плаща, аз се праим, че работя.
От друга страна не удобрявам персоналните бонуси - смисъл - ти си заслужил и ще получиш, Пешо не е заслужил и го режеме. Не че това не е вариант, но ще отрови атмосферата във фирмата и отношенията между служителите. Ще почнат игричките на дребно, скандалчетата, интрижките и т.н.
Последно промяна от dunedanetz на Вто Авг 11, 2009 9:07 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
d_bozhkov написа:Що бе,нали в вашият сектор,колкото е по-силна кризата ,толкова повече постъпления има ?TRANSKI RIBAR написа:Aз миналата година зех 13та+бонуси ама нещо сега се затега работата
Tъй де ама спекулата е голема работа

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- научил се да хвърля
13-та заплата аз до сега не съм видяла....сигурно скоро няма и да видя....
Само ще си мечтая за такава....
Само ще си мечтая за такава....