Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Надценките във видракс
Модератор: dantho.mihov
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Надценките във видракс
В София виждам един от любимите ми джапонски воблер .. А да си го взема и като чух цената - кръгом ! Воблера е 6-7$+2.5$ доставка , в магазина беше 32лв ! Е няма начин ! 

Примера с кренвиршите нещо не е как трябва
и не вярвам тука във форума да сме пресметливи скръндзи , но си е факт , че пазара ни далеч не е развит дотам , докъдето трябва ! Оливането е голямо с надценките , а в крайна сметка всеки преценя сам за себе си
! Затварянето на пари в склада си е част от РИск Мениджмънта , а тези , които правят кинти си го знаят и не е нужно да правят пари на наш гръб , като може и от оборот
!

Туй риболова не е за мен 

Бутник,тъй като си бил търговец и защитаваш тях,но ако можеш да смяташ ,кажи тук пред форума на колегите нормални ли са цените в момента в България? Недей да клякаш пред вносителите?
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
LynyrdSkynyrd написа:А защо в чужбина цените на тези стоки са други ,айде кажи ЗАЩО?Защотот складовете са им по евтини ли,защото заплатите на работниците са по-малки ли и кой ти говори за 15% ,между 15-150/200% май има разлика?butnik написа:А защо всички пресметливи скръндзи не си отворите складове и магазини и да затворите в стока по над 100000евра или долари и да продавате с 15% горница,че на някой не му е угодно.А защо купувате кремвирши ,които се правят от копита,човки и пълнежи някакви -лайна,що не си ги поръчате от някъде,че при тях е 200% отгоре.
а ти що си мислиш че цените които дават проиэводителите эа англия примерно са същите эа българия

а я некои да каже в гърция кви са цените или в испания на същите стоки
-
- и господ не е толокова добър
Незнам, но на Суфикс плетеняка за поводи го копувах на 13,5лв. преди кризата, сега е 19лв.Кризата в България действа обратно на цените, спрямо техните колеги навънка 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
кРИЗАта е скъпо нещо,тряба ти я вземат на всяка цена.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
не энам эащо блиэалка кралуэо в испания струва 11 евро тука 10лв
не энам эащо 80% от хората които отиват към гърция си купуват такъми от тука и като им кажа че е по добре от там да си паэаруват и че там наи добре ще им обяснат как и на какво да ловят ми викат ти луд ли си бе энаеш ли кви са цените у гръцко
не энам эащо 80% от хората които отиват към гърция си купуват такъми от тука и като им кажа че е по добре от там да си паэаруват и че там наи добре ще им обяснат как и на какво да ловят ми викат ти луд ли си бе энаеш ли кви са цените у гръцко
- gloupan
- разбира нещата
Въпроса наистина е много интересен.В България сме свикнали да гледаме в "паничката" на другия и почваме да пресмятаме кой колко печели за наша сметка.По скоро трябва да решим сами дали цената на дадения продукт ни допада или не.Като стана въпрос за себестойност ,да ви кажа един пример различен от този с кренвиршите.Цената на един килограм добро кафе е средно около 20 лева.Влагат се максимум 6 грама в една доза ,т.е. себестойност 12 стотинки.Ако прибавим захар,ел.енергия и други, не надскача себестойност от 15 стотинки.Кафето в заведение е минимум 1 лев,което означава надценка от над 600 %.Вие сами нататък може да си направите сметка колко се печели от този продукт,но съм сигурен ,че резултата едва ли ще ви откаже от това да пиете кафе!
Така че на който му изнася цената купува ,а на който не му изнася не купува.Това е простия начин за тълкуването на пазарния принцип.
Така че на който му изнася цената купува ,а на който не му изнася не купува.Това е простия начин за тълкуването на пазарния принцип.

TRS70MLF2
Всеки според възможностите сиЦербер написа:Аз съм спрял отдавна да пазарувам от тук ! Пазаря си всичко от ebay - пръчки , макари , воблери , корди , конци , дрехи и екипировка !
От българия стръв , корди и консумативи ! Поздрав за вносителите и Балъците !

- carpsliven2
- сериозен играч
При такава голяма конкуренция от сайтове и магазини .. и да се оплаквате си е направо смешно

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Колеги не се включвам за да се оправдавам ,а за да подкрепя колегата gloupan . Неговия пример е много показателен , но никой не се замисля за това . А то не винаги нещата са така прости както изглеждат. А защо никой не попита колко са разходите на един склад , на един магазин и т.н. Да ви кажа честно колегата явно си мисли ,че е открил америка като е поствал стоковата разписка . Няма от какво да се срамувам . Лошото е ,че се започва с догадките и сметките . Е само ще ви кажа ,че истината изобщо не е такава . И това чудо да си губим времето да правим сметката на другите е най-тъпото нещо на света. Освен това тълкуваме фактите както ни са угодни , без това да ни помага и опитвайки се да се направим на ограбени и мъченици и колкото може кал да хвърлим върху хората , които нито познаваме нито сме виждали. Така е по-лесно . В Търговията приятели си има правила и никой не може да е търговец и да не се съобразява с тях. Ако погледним обективно , ще видите че реално няма кой знае каква разлика в крайната цена която ще заплатите ако си поръчате от чужбина . Но тъй като повечето хора са доста лъгани , постоянно виждат лъжата и отрицателното около себе си . Погледнете малко по-положително на нещата колеги. Тази въдица ако сте я поръчали с желание - наслаждавайте и се и нека ви носи само слука и приятни приживвания. Не знам защо колегата не спомена , че въдицата в Англииския сайт е на промоция . защо не спомена , че и при нас може да получи отстъпка до 10 % и нещата са съвсем други . И последно ако беше истина това което колегата се опитва да внуши на всички колеги риболовци -Че сме най-кръвожадните алчни хора на света - синоним на ВНОСИТЕЛ , то щеше да е много по-лесно да се съберат пари за националния отбор по риболов - за да отиде на световно. Това е от алчните вносители ,всеки е свободен да си направи магазин , а защо не и да не стане вносител. Поздрави.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Я споко, колеги !
Всеки сам си прави ценовата политика. Включително и Видракс.
Свободен пазар, конкуренция ... както искаш тъй го наречи. Скъпа пръчка. Не се продава всеки ден... Много ясно, че наценката ще е по големичка, а не 10лева.
А колко е надценката при стоматолога, който за да ти погледне в устата и да ти каже, че нищо ти няма, ти взима 20лева ? Ама си плащаш нали ? Като поп. Не ходиш на преглед в EBAY.
Ама той е чел дебелите книги...
На който не му харесва цената в даден магазин, да си купи от друго място. Аз поне така правя и никога не гледам "в канчето на старшината", а само в собствения си джоб.
И нека си останем с добри чувства един към друг.
П.П. Колегата Vidrax ме е изпреварил докато съм писал, но все пак заставам зад думите си.
Всеки сам си прави ценовата политика. Включително и Видракс.
Свободен пазар, конкуренция ... както искаш тъй го наречи. Скъпа пръчка. Не се продава всеки ден... Много ясно, че наценката ще е по големичка, а не 10лева.
А колко е надценката при стоматолога, който за да ти погледне в устата и да ти каже, че нищо ти няма, ти взима 20лева ? Ама си плащаш нали ? Като поп. Не ходиш на преглед в EBAY.
Ама той е чел дебелите книги...

На който не му харесва цената в даден магазин, да си купи от друго място. Аз поне така правя и никога не гледам "в канчето на старшината", а само в собствения си джоб.

И нека си останем с добри чувства един към друг.
П.П. Колегата Vidrax ме е изпреварил докато съм писал, но все пак заставам зад думите си.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
monilom споко и при нас ще стане 1000 евро пенсията и няма да има значение дали пазаруваме от България или от чужбина 

Последно промяна от сомчо на Пон Авг 10, 2009 11:55 pm, променено общо 2 пъти.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Включи се Ганди и се разсополивихте! 
Момчета,не всичко е брой необмислени мнения!

Момчета,не всичко е брой необмислени мнения!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е на 100% такаЦербер написа: Идете да си напазирите примерно в румъния ще ви дойде доста по евтино от тук !