Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на Тича
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Re: Бракониери на Тича
Отговор на ИАРА от предишно запитване от месец юни.
[img]Известно ни е,че язовир"Тича" е обект на бракониерски набези и то най вече от организирани групи хора, оборудвани с най-модерна техника и автомобили, включително и уреди за нощно виждане. Правим всичко каквото е по силите ни и правомощията, даващи ни закона да се противопоставим. Но мрежи и незаконни уреди за риболов, поставени в работно положение и хора, намиращи се в близост до тях по никакъв начин немогат да бъдат свързвани, респективно доказане на закононарушение с цел съставяне на акт.
Ако желаете да ни съдействате поне ни подайте регистрационните номера и марка на посочените от Вас автомобили.
Многократно са съставяни актове на лица, чийто постоянен адрес е в близост до язовир"Тича". Към момента нямаме правомощия да спираме автомобили с цел проверка на багажа на пътниците. В българското законодателство съществува термина, че презумцията да извършиш нарушение не е нарушение.[/img]
[img]Известно ни е,че язовир"Тича" е обект на бракониерски набези и то най вече от организирани групи хора, оборудвани с най-модерна техника и автомобили, включително и уреди за нощно виждане. Правим всичко каквото е по силите ни и правомощията, даващи ни закона да се противопоставим. Но мрежи и незаконни уреди за риболов, поставени в работно положение и хора, намиращи се в близост до тях по никакъв начин немогат да бъдат свързвани, респективно доказане на закононарушение с цел съставяне на акт.
Ако желаете да ни съдействате поне ни подайте регистрационните номера и марка на посочените от Вас автомобили.
Многократно са съставяни актове на лица, чийто постоянен адрес е в близост до язовир"Тича". Към момента нямаме правомощия да спираме автомобили с цел проверка на багажа на пътниците. В българското законодателство съществува термина, че презумцията да извършиш нарушение не е нарушение.[/img]
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Прави са за конкретни ситуации органите от ИАРА.Обаче снимките са на местни ,които за неколкодневния ни излет се появяваха всяка вечер!!!Нещо повече-бяха невъзмутими и не се притесняваха от нищо-нито да пускат мрежи през уикенда,когато има най много риболовци на язовира,ното да секат дървета с моторна резачка на всеослушание.Не вярвам,че това се случва без "благословията" на охраната на язовира.djokoriboloveca написа:Отговор на ИАРА от предишно запитване от месец юни.
На този язовир има денонощно охрана ,понеже е вододаен.Проверяваха ми билета и то с катер с мисля 40 коня ямаха,което ми се случва за пръв път в България!!!
А в същото време снимките говорят сами за себе си...Местните не бяха никак модерно оборудвани-кон с каруца,няклко чувала с мрежи,моторна резачака...

Поне разбрах къде се крие уж неуловимия шаран на язовира-точно там където пускат мрежи местните,до недостъпен бряг с много подводни драки,толкова е изгладнял там,че удари на воблер

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Не оправдавам тези отИАРА,но при добра организация и добра воля всичко става.Те имали(бракониерите) уреди за нощно виждане,абе таран коолу,а къде са нашите пари от членски внос,че купете и вие такива.И не спете до дебелите гъзове на жените си а ги ловете гадовете.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
вчера бяхме с един приятел на тича.мрежи се хвърлят и то постояно.и ма си хора които не се закачат на този язовир.дажи и този дето го бяха хванали с мрежи на язовира и го даваха по бтв пак продължава да си пуска километрични мрежи.тези работи с нощният бинокел ала бала.когато и отида на язовира постояно виждам браконери даже и лодките им запомних.те даже не се крият.е накрая някои от местните ще го намери големият сом.охраната на язовира са същите лищепери.секи гледа парите.на тича хващат мрежари които не се отчитат на правелните хора...на мрежите постояно излизат сулки и шарани между 3-5 кг.това го знам от местни те .и ма мрежи на язовира от към сушина които вопще на се вадят от водата само се проверяват да ли ма риба и стят там през цялата година...ама теса невидимки на иарата.нали се сещате че сага тепърва ще стават смените на шефове и проверяващите от ирата и тогава какво ще правят

Ох....колеги,колеги-ние с вас само си"чешем езиците"в този форум!!!Нито има кой да ни чуе/тоест прочете написаното/нито има кой да вземе мерки!?!?!?!Това което е показал колегата за яз.Тича за съжаление е масова практика и по останалите водоеми!Вижте сайта на ИАРА-влезте в него и ще разберете защо нищо не се прави във връзка с бракониерството!В този сайт не е влизано и писано от години!Ето защо мисля,че всеки материал от наш колега, във връзка с бракониерството, трябва да се изпраща с копие до ТЗ на съответната Агенция по рибарство.Мисля,че трябва да "атакуваме "този сайт с мнения и въпроси и по този начин да се опитаме да привлечем вниманието на новото ръководство на ИАРА!Ако идеята ви хареса,подкрепете я и се опитайте да бъдете по-активни и настоятелни!
Всички заедно може би ще успеем
http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php-влезте в сайта и се убедете за какво става въпрос

http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php-влезте в сайта и се убедете за какво става въпрос

Последно промяна от Ачо ♣ на Пон Авг 31, 2009 1:01 pm, променено общо 2 пъти.
-
- вече хвърля и на тежко
Ох, и аз да си излея яда.Кой ще ти лови тези...Отиваме с колегата на залива под Маломир и тъкмо си захранихме и хвърлихме и идва една патрулка.Слизат 4 полицаи, аз си мисля проверяват за браконери.А то...извадиха бомби, и като замятаха, ама точно върху нашите въдици.Това в 11 часа педи обяд!Ние гледаме и не вярваме на очите си.Нахвърляха 10-ина бомби, какви бяха не знам, но след малко изплува сума ти риба.Тези вкараха някаква малка гуменетка и прибраха 5-6 по-едри парчета, качиха се на патрулката и си заминаха.Вятъра отнесе сума ти риба към отсрещния бряг.Ние си събрахме кротко пръчките и отидохме на друг язовир.Аз не мога да разбера нещо в манталитета на нашенеца.В хипермаркетите рибата е толкова евтина вече.Какво печели някой да отиде и да избие сума ти риба и да прибере няколко.То самото слугуване за правене на бомби, за бензин, за размотаване на лодка и т.н. е повече от натоварващо.Имам само едно обяснение и то се заключва в следните 2 израза - "Шамар да е, аванта да е" или "На това нямане и градушката е берекет".Българина е болен мозък и това си е....отврат

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Кофти колега,но където и да иде човек все тая-простотията си я има,нали по хората ходи...
А тези полицаи униформени ли бяха

А тези полицаи униформени ли бяха

-
- вече хвърля и на тежко
Униформени бяха, аз не им познавам униформите много, но от онези тъмносините дето с кубинки ги носят и меки шапки.Ама си бяха с една бяла "Астра", патрулка, шуменска регистрация.Имаха си и пагони.Не вярвам да са били маскирани, ама знае ли човек.Аз съжалявам че не си взех фотоапарата него ден.Но не е въпроса в това какво работят, просто отвратително се отнасяме с природата си и трябва да го променим това някой ден.

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
браконерите на тича продължават .всяка вечер идваха и си пускаха мрежите не им пука дали някои ги вижда .единият път отидохме при тях да видим какво са хванали . на едната мрежа само качествена таранка на другата сулки между 2кг до към 5кг няколко сомчета между 1,5кг до 3кг на другата мрежа много платика между 1,5кг-2кг и няколко шаранчета около 2-3кг.
не съм очаквал че толкова много риба може да се хване на мрежите .разбрахме се със тях че докато сме на това място да не идват .някои сега ще ме саветва защо не се обадихте на иарата или защо не ги хвърлихте в водата.те горките бяха на три секунди живот единият даже не беше пълнолетен,но смятам че това не е моя работа при положение че иарата просто не иска да ги хване ,защото работа там е навързана като свински черва.от мен каквото зависи съм направил

между друго за 6 дена нито единпът ирата не мина разходака.тя когато мине само плаши рибата с лодката и пречи на риболова на хората ,защо ли прави така незнам
а на предният ми риболов бяха толкова нагли че доидоха през ноща и ми скъсаха шамандурата на която съм хранил. 

между друго за 6 дена нито единпът ирата не мина разходака.тя когато мине само плаши рибата с лодката и пречи на риболова на хората ,защо ли прави така незнам