Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пречи ли цвета
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Пречи ли цвета
За Голдитата (Вибромакс) и аз мога да кажа от тази седмица. Вързах го директно (без вирбел) на осново влакно 0,18 и нямаше никаква игра.QvorDelchev написа:Аз пък си хващам кефалите по Марица на монофил(светло зелен).Също така използвам възможно най-малкия вирбел който имам.Но съм забелязал нещо относно Голдитата
![]()
.Като ги варжа направо за кордатата без вирбел и като стегна възела силно,някак им се губи играта.Според мен е защото нямат хълкичка отпред.Ловя с 0.20 малко дебеличка за клендаци , но нали знаете всеки се надява да му удари някой мутант
![]()
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Айде ся го въжете посредством някой от възлите който се ползват за воблери (такъв който прави клупче) примерно Rapala knot и др. и пак ще говорим.dobrikk написа: За Голдитата (Вибромакс) и аз мога да кажа от тази седмица. Вързах го директно (без вирбел) на осново влакно 0,18 и нямаше никаква игра.
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Вальо, а не ти ли пречи възела с основното ... щот ако възела трябва да минава през водачите кофти, ако пък не 80см ми се види бая, особено ако си заобиколен от дракиmaznislav написа:Аз от 4 риболова ползвам с малките примамки ЛИДЕР около 80 см от Флурокарбон
Резултатите надминават очакванията ми за ефективност

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Павка,jdbc написа:Вальо, а не ти ли пречи възела с основното ... щот ако възела трябва да минава през водачите кофти, ако пък не 80см ми се види бая, особено ако си заобиколен от дракиmaznislav написа:Аз от 4 риболова ползвам с малките примамки ЛИДЕР около 80 см от Флурокарбон
Резултатите надминават очакванията ми за ефективност
никви грижи нямаш с възела ако изпълнението е добро

Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
http://www.animatedknots.com/albright/index.php
Ето това е възела който използвам и няма никакви проблеми с водачите и хвърлянето
Ето това е възела който използвам и няма никакви проблеми с водачите и хвърлянето

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Валка има още един по фин и коносовиден, който ползвам аз.
Запазва 99% здравината на влакното.
Запазва 99% здравината на влакното.
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нямам представа къде може да се види, но ще се поразровя.
-
- ще става разбирач
Хм, ще го пробвам, ама тва се наложи щот нямах вирбел. Иначе предпочитам с вирбелче.jdbc написа:Айде ся го въжете посредством някой от възлите който се ползват за воблери (такъв който прави клупче) примерно Rapala knot и др. и пак ще говорим.dobrikk написа: За Голдитата (Вибромакс) и аз мога да кажа от тази седмица. Вързах го директно (без вирбел) на осново влакно 0,18 и нямаше никаква игра.
-
- вече хвърля и на тежко
В много подобни случаи се получава така, при директното вързване с "твърд" възел към влакното.dobrikk написа:За Голдитата (Вибромакс) и аз мога да кажа от тази седмица. Вързах го директно (без вирбел) на осново влакно 0,18 и нямаше никаква игра.
Причината да се лиши воблера от игра обаче, се крие не толкова във връзката, колкото в самото влакно или по-точно в диаметъра му.
Казваш влакно 0,18, но в същност едва ли това е реалният му диаметър.
Същия този Вибромакс вързан директно но с по-тънко влакно 0,16 или 0,14 мм., би се държал нормално и не би загубил играта си.
.........!
-
- сериозен играч
Искам да те попитам какъв е диаметъра и вида на основното влакно и диаметъра на лидера,които ползваш?maznislav написа:Аз от 4 риболова ползвам с малките примамки ЛИДЕР около 80 см от Флурокарбон