Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Амурът-стръвта като храна или от любопитство?
Модератор: sapuna
- nikikati
- ще става разбирач
Re: Амурът-стръвта като храна или от любопитство?
Аз те разбрах колега! Мисълта ми беше дали просто не сте уцелили правилната стръв, а дали е от любопитство...божа работа! 

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- и господ не е толокова добър
Ако беше се хванал на някое топче да кажем,че от любопитство,но щом се е хванал на царевица,то тя е основната храна хвърляна от рибарите.От любопитство значи да хвърлиш на нестандартна стръв и да ти удари, да я предпочете пред захранката от царевица.Това разбирам от любопитство.Бях пуснал една снимка как шарана засмуква оловото, а подминава топчетатаma3xa1993 написа:Аз съм с доста малък опит но преди около месец бях на водоем където амура взимаше от любопитство не от глад...Храних с топчета(3 вида),гранули,пелети и по малко кюспе...Бях хвърлил 3 въдици,и трите на топчета...2дни без удър.На третия ден на едната въдица сложих царевица дипната в мед,за около 15 часа хванахме 4 амура,най големия беше около 7 кг...След това веднага сложихме всички въдици на царевица и за 24 часа още 7 амура....Според мен това е доказателство че понякога амура взима от любопитство а не защото е гладен.
Да подчертая че на този язовир бяхме главно за шаран но така и не хванахме...

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
Имено, какво му е любопитното на царевица с мед.Та това е една от най-предпочтаната стръвSecret Carp написа:Сега става дума за амур,а ти сам знаеш,че няма нищо общо със шарана

незнам как може да се говори за любопитство при рибите. при тях според мен всичко си е на късмет а огромните количества захранка спомагат по-лесното намиране. всички знаете приказката рибата дом няма, така че неможе на тези големи язовири точно мириса на вашата царевица да е привлякъл любопитството на рибата. аз така го възприемам - рибата се движи и търси храна, намерили почва да яде без значение дали е с мирис на ванилия, банан или квото и да е.извинете ме за некомпетентното мнение, но така мисля аз.

Незнанието не е извинение.
-
- разбира нещата
Не всички храним само с царевицаbisqo написа:незнам как може да се говори за любопитство при рибите. при тях според мен всичко си е на късмет а огромните количества захранка спомагат по-лесното намиране. всички знаете приказката рибата дом няма, така че неможе на тези големи язовири точно мириса на вашата царевица да е привлякъл любопитството на рибата. аз така го възприемам - рибата се движи и търси храна, намерили почва да яде без значение дали е с мирис на ванилия, банан или квото и да е.извинете ме за некомпетентното мнение, но така мисля аз.

В заключение на моята теза ще кажа-Амура взима стръвта от любопитство(На всякакъв вид монтаж и различни степени на повдигане-НЕУСПОРИМ ФАКТ),Но Амура трябва да го задържите на петното си-там вече е играта според мен!
според мен рибите са доста нисши създания за да имат такова нещо като любопитство при тях

-
Затова рибарите доста често се пребират с увиснали носовеbisqo написа:според мен рибите са доста нисши създания за да имат такова нещо като любопитство при тях

според мен ако беше любопитна нямаше да има значение как и се поднася стръвта. защо ако е любопитна всички го ловите(амура) на косъм? защо не пробвате директно да забиете царевицата на куката и да сравните резултатите?според мен ако е любопитна не би трябвало да има големи разлики в резултатите.разбира се това не е компетентно мнение, просто се опитвам да разсъждавам

-
- разбира нещата
Не знам ама май те мързи да четеш в другите теми за амур.Мечолин ги лови точно така-слага зърната директно на кукатаbisqo написа:според мен ако беше любопитна нямаше да има значение как и се поднася стръвта. защо ако е любопитна всички го ловите(амура) на косъм? защо не пробвате директно да забиете царевицата на куката и да сравните резултатите?според мен ако е любопитна не би трябвало да има големи разлики в резултатите.разбира се това не е компетентно мнение, просто се опитвам да разсъждавам
-
Не съм споменал никъде дали е любопитен или не.Относно стръвта на куката, ами само така го ловихме навремето, но се използва косъм по ред причини.Това дали е любопитен, след като взима напълно непозната стръв за даден водоем, която я няма даже и в захранката, значи е любопитен.bisqo написа:според мен ако беше любопитна нямаше да има значение как и се поднася стръвта. защо ако е любопитна всички го ловите(амура) на косъм? защо не пробвате директно да забиете царевицата на куката и да сравните резултатите?според мен ако е любопитна не би трябвало да има големи разлики в резултатите.разбира се това не е компетентно мнение, просто се опитвам да разсъждавам

пробвай тогава на теца да го хванеш на кюспе например или пък на протеиново топче, и сравни резултатите с царевицата .относно сетивата не съм спорил.

-
- разбира нещата
Тука вече не съм съгласен...И на топче си излизаbisqo написа:или пък на протеиново топче, и сравни резултатите с царевицата ..

-
Имам два амура на продълговато топче с аромат на риба.Захранване с царевица.Това е любопитството.Иначе е ясно,че ще хванеш на царевица и то много повече.Това е основната захранка на рибарите и основна храна на амура след естествените храни във водоема.
за мен всичко са само догадки и ще си останат такива, но повече надделява мисълта за храна а не от любопитсвто. съжалявам за спама

-
Ти наистина или не четеш или се правиш на луд.Напълно естествено е амура а и във всяка друга животинка да наделява желанието за храна.Тука става на въпрос когато амура си е задоволил нуждата от храна, как да го накараме да хапне нашата стръв.Единствения начин е когато му поднесем такава стръв която ще изостри неговите сетива и би го накарал да налапа стръвта от любопитство.Има и друг момент, как да го накараме да хапне нашата стръв преди да се нахрани, ами по-същия начин, (монтаж,друг цвят стръв,друг аромат, а защо не и друга стръв).Няма да се отплесваме за превличане и задържане на рибата, това е друга тема.bisqo написа:за мен всичко са само догадки и ще си останат такива, но повече надделява мисълта за храна а не от любопитсвто. съжалявам за спама

п.п.Да наистина е само догатки, но догатки направени на базата на дългогодишния опит на множеството колеги.