kуки за скобар

Модератор: sapuna

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: kуки за скобар

Мнение от ExTaZzY »

Всички показват и хвалят почти един и същи вид куки което е похвално за един добър риболовец,че успява да си останови определен модел куки за даден вид риба :wink: явно аз като най-малък и най безфинансов използвам куки който за всеки джоб :lol: и в същото време вършат добра работа е сега след 1-2 риболова с по7-8 скобара на излет и безброй закачки (знаем за къкво говоря) се позатъпяват ама сега японците и те са хора и те трябва да ядът :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Почистих темата за пореден път!

Пишете за куките за начинът на закачане на рибата,за горната джучка ли е по добре да се ковне или за долната за да не се откачи?

Какви навици има скобара,когато поема стръвта и защо някои куки са по добри именно заради това? :wink:

Идва един силен сезон за скобарите,защо да не научим нещо ново,вместо да спорим. :idea:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Венци,много бързо забравяш някои неща.Модерното да се минават през сито е същото ,което ти взимаш от фурната.И относно захранката и приготвянето и е писано много и то с големи подробности.Тази рецепта си важи по вашия край.На Марица без глина не ходя :wink: И много категорично мнение за куките,няма универсална кука.Извини ме ,ама малко се......... :D Относно номера на куките,да според трохата е,но при нас не винаги отива на голяма троха.А и на различните фирми номерата не са идентични,за голяма троха ловя с Камакатсу 2210-В №12 или 13.Които познават куката се досещат защо с тези номера.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Баце,с тая храна ще има много емигранти от Гръцко бе.То за това хващаш и все нямат свършване.Венци ако я утежниш с пръст,мисля,че ще ти даде пак отличен резултат.По-бавно ще я размива,все имам чувството,че неутежнена ти бяга бързо от точката на захранване,а и количеството ще се намали наполовина.Пробвай го!
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

venci72 написа:тука сичко лови само с с леб ,накиснат леб,зима се една стиска от лебо слага се един камик и се прай като топка и това е ,от това по ефикасно незнам ,

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 И тука тъй. В неделя на реката имаше двама щекари , хранеха със захранка и резултата беше един скобар за цял ден. Рибата наистина не беше активна, но и да беше на Арда с такава тактика нема как да се докарат добичетата. Тука си иска камик + това , че рибата е в течението (силно) и никви глини не могат да задържат манджата.

П.П Бутник, премери Гмакатсу-то нумбер 12 , ако не е колкото Чинта 9 си режа главата.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За това пиша,че номерата се разминават.Камакатсу-то са по широки,за хляба са по-удобни,а не изпускат и външните закачания.А главата не си я режи,може да почерпиш по бира в неделя живот и здраве! :D
Последно промяна от butnik на Сря Окт 14, 2009 11:28 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Още края на месеца ще си изтипосам баш с тие куки за скубита. До сега не съм посмял да слагам толкова големи, ама сега ще пробвам :smt023
Последно промяна от chirusa_bg на Сря Окт 14, 2009 12:05 pm, променено общо 2 пъти.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Tие Gastrol от коя държава са бе Ице, за пръв път ги чувам. :oops:
аууууу моя грешка ,де да ги знам откъде са,то на днешно време за произход не се пита.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Да похваля още една кука за скобар Gamakatsu 1810B...

Изображение

Съпер кукички,почти нямаше откачаня при последният риболов,препоръчително е да се ползват с ластик.
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Paublo_Eskobar написа:Да похваля още една кука за скобар Gamakatsu 1810B...

Изображение

Съпер кукички,почти нямаше откачаня при последният риболов,препоръчително е да се ползват с ластик.
Типично шаранска форма.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

butnik написа: Типично шаранска форма.
Дам с тези си ловя шарани,почти винаги...
Номер 16 от тези същите се оказаха хубави куки за скобар,след като се изпробваха и други(вече доказани).Супер боцкат рибоците.Лошото е че малките номера са доста крехкички и незнам,дали без ластичка няма да се изправят.Но за 8 до 12 номер гаранция здрави,ако говорим за риболов на плувка естесвено...
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Цецо,струва ми се ,че тия куки са специално измислени за шаран,не ,че не можеш да ловиш и други риби,но за скобара иска по-дълго острие,по-сигурно се забива .Може би според форма на устата са ги измислили.Имам такива на Зебко-жълти,по-дебели са от тия,но се закачат да си е..... и т.н.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

За скобари ползвам куки Sensei F107N.Доволен съм от тях.Почти нямам геле
Изображение
Бързай бавно.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

butnik написа:...но за скобара иска по-дълго острие,по-сигурно се забива .
Ице,интересно ми е какво мислиш за долните?
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Идеални,за троха и червей.Заради по-дългото стебло аз бих нанизал единия червей по него.Имам на Миди с такава форма и на Мустад от серията Лонг Пойнт-Kristal chub,но са малко по-дебели от Хаябузата,то и аз друг Мустад не ползвам,освен тая серия.Абе бих заложил на друга Хаябуза,но ме е шубе,че на екипа ми пише only 300km.h
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”