Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

kуки за скобар
Модератор: sapuna
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: kуки за скобар
Всички показват и хвалят почти един и същи вид куки което е похвално за един добър риболовец,че успява да си останови определен модел куки за даден вид риба
явно аз като най-малък и най безфинансов използвам куки който за всеки джоб
и в същото време вършат добра работа е сега след 1-2 риболова с по7-8 скобара на излет и безброй закачки (знаем за къкво говоря) се позатъпяват ама сега японците и те са хора и те трябва да ядът 

Без риболов няма любов !
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Почистих темата за пореден път!
Пишете за куките за начинът на закачане на рибата,за горната джучка ли е по добре да се ковне или за долната за да не се откачи?
Какви навици има скобара,когато поема стръвта и защо някои куки са по добри именно заради това?
Идва един силен сезон за скобарите,защо да не научим нещо ново,вместо да спорим.
Пишете за куките за начинът на закачане на рибата,за горната джучка ли е по добре да се ковне или за долната за да не се откачи?
Какви навици има скобара,когато поема стръвта и защо някои куки са по добри именно заради това?

Идва един силен сезон за скобарите,защо да не научим нещо ново,вместо да спорим.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Венци,много бързо забравяш някои неща.Модерното да се минават през сито е същото ,което ти взимаш от фурната.И относно захранката и приготвянето и е писано много и то с големи подробности.Тази рецепта си важи по вашия край.На Марица без глина не ходя
И много категорично мнение за куките,няма универсална кука.Извини ме ,ама малко се.........
Относно номера на куките,да според трохата е,но при нас не винаги отива на голяма троха.А и на различните фирми номерата не са идентични,за голяма троха ловя с Камакатсу 2210-В №12 или 13.Които познават куката се досещат защо с тези номера.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Баце,с тая храна ще има много емигранти от Гръцко бе.То за това хващаш и все нямат свършване.Венци ако я утежниш с пръст,мисля,че ще ти даде пак отличен резултат.По-бавно ще я размива,все имам чувството,че неутежнена ти бяга бързо от точката на захранване,а и количеството ще се намали наполовина.Пробвай го!
venci72 написа:тука сичко лови само с с леб ,накиснат леб,зима се една стиска от лебо слага се един камик и се прай като топка и това е ,от това по ефикасно незнам ,

П.П Бутник, премери Гмакатсу-то нумбер 12 , ако не е колкото Чинта 9 си режа главата.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За това пиша,че номерата се разминават.Камакатсу-то са по широки,за хляба са по-удобни,а не изпускат и външните закачания.А главата не си я режи,може да почерпиш по бира в неделя живот и здраве! 

Последно промяна от butnik на Сря Окт 14, 2009 11:28 am, променено общо 2 пъти.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Още края на месеца ще си изтипосам баш с тие куки за скубита. До сега не съм посмял да слагам толкова големи, ама сега ще пробвам 

Последно промяна от chirusa_bg на Сря Окт 14, 2009 12:05 pm, променено общо 2 пъти.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
аууууу моя грешка ,де да ги знам откъде са,то на днешно време за произход не се пита.chirusa_bg написа:Tие Gastrol от коя държава са бе Ице, за пръв път ги чувам.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Да похваля още една кука за скобар Gamakatsu 1810B...

Съпер кукички,почти нямаше откачаня при последният риболов,препоръчително е да се ползват с ластик.

Съпер кукички,почти нямаше откачаня при последният риболов,препоръчително е да се ползват с ластик.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Типично шаранска форма.Paublo_Eskobar написа:Да похваля още една кука за скобар Gamakatsu 1810B...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Дам с тези си ловя шарани,почти винаги...butnik написа: Типично шаранска форма.
Номер 16 от тези същите се оказаха хубави куки за скобар,след като се изпробваха и други(вече доказани).Супер боцкат рибоците.Лошото е че малките номера са доста крехкички и незнам,дали без ластичка няма да се изправят.Но за 8 до 12 номер гаранция здрави,ако говорим за риболов на плувка естесвено...
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Цецо,струва ми се ,че тия куки са специално измислени за шаран,не ,че не можеш да ловиш и други риби,но за скобара иска по-дълго острие,по-сигурно се забива .Може би според форма на устата са ги измислили.Имам такива на Зебко-жълти,по-дебели са от тия,но се закачат да си е..... и т.н.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
За скобари ползвам куки Sensei F107N.Доволен съм от тях.Почти нямам геле

Бързай бавно.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ице,интересно ми е какво мислиш за долните?butnik написа:...но за скобара иска по-дълго острие,по-сигурно се забива .

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Идеални,за троха и червей.Заради по-дългото стебло аз бих нанизал единия червей по него.Имам на Миди с такава форма и на Мустад от серията Лонг Пойнт-Kristal chub,но са малко по-дебели от Хаябузата,то и аз друг Мустад не ползвам,освен тая серия.Абе бих заложил на друга Хаябуза,но ме е шубе,че на екипа ми пише only 300km.h