Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

СПОД ракета на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- и господ не е толокова добър
Re: СПОД ракета на фидер
Относно захранване с ракета, ами използвам го на всякакви водоеми, за фидер,метод,на тежко, даже и на ваглер.А дали имам успех, то се вижда.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Николай Неделков
- учете се от него
НЕ РАЗВАЛЯЙТЕ ХУБАВАТА ТЕМА , ЗА ДА НЯМА 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://zamunda.net/details.php?id=128182&hit=1 еи в тоя филм ловят точно по тоя начин.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

То е ясно,че захранване с ракета при фидера е подходящо когато търсим едра риба.При въпрос към един състезател риболовец относно спода за фидер получих отговор,че не е удачно.Причината е ,че има разлика между вибрациите от плясъка на спода и този на фидер кошницата.Шаранът получава сигнал ,че идва поредната порция храна от вибрациите на плясъка и когато те са различни (на спод и на хранилка) се стресира и спира да се храни.Не зная дали е така на практика,но ако го сравня с риболова на мач няма логика да е вярно.
Above us only sky
- CERRUTI
- сериозен играч
Аз мисля че на мулеколярно ниво консистенцията на захранката спрямо овлажняването и количеството течност създава взаимодействие с със самата ракета,и в зависимос от нейната нетна маса(на ракетата) и градусът който образуват задкрилките на ракетата,се образува акустично изкривяване във въздуха и се получава обертон който въздеиства отрицателно на тъпанчетата на шарана и вследствие на това той се изпуска по голяма нужда(насираса) и от срам не иска да кълве.............................................lfc_boy написа:че има разлика между вибрациите от плясъка на спода и този на фидер кошницата.Шаранът получава сигнал ,че идва поредната порция храна от вибрациите на плясъка и когато те са различни (на спод и на хранилка) се стресира и спира да се храни.Не зная дали е така на практика,но ако го сравня с риболова на мач няма логика да е вярно.
А сега сериозно:
-Колега совалка ли ще истрелваме или ще ходиме за риба?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
AБе я храни с прашката и не се вкарвай във филми.Не знам дали спира да се храни,но шумът-плясъкът от двете е различен.С ракетата се вкарва по-голямо количество ,нали така,тогава шарана знае ,че му пристига порцията,а като чуе падането на хранилката какво става.Защото първо е усетил спода
Аууууу,иде ми да вия.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
Не използувам ракета,а саморъчно направени големи кошнички ,които са без тежест и приблизително отговарят по тегло/запълнени със захранка/ на предварително избраните по размер кошнички с които ще ловя.С маркера отбелязвам избраното място и вместо десетина замятания с малките по обем,но допълнително утежнени с олово хранилки,замятам 2-3 от големите, но леки /когато са без захранка/ самоделки.Така спестявам малко време от определеното за предварително захранване на петното време.Всичко това правя,когато не мога да захраня предварително и да дохранвам с прашка.
Това е добър вариянт.Когато ловя шарани по платените ползвам тез големи кошници,които споменаваш,но с утежнениеСтефан Добрев написа:Не използувам ракета,а саморъчно направени големи кошнички ,които са без тежест и ...
40-45 гр.Правя 3-4 замятания първо и след това слагам и стръвта.Ловя през цялото време с тази кошница,когато рибите са гъсти.Ако няма риби в сектора продължавам да замятам през 10 мин за да поддържам хранителното петно,но с двойно по малка по вместимост кошница със същия грамаж.
Последно промяна от lfc_boy на Чет Окт 29, 2009 11:04 pm, променено общо 1 път.
Above us only sky
-
- вече хвърля и на тежко
И аз четох това списание и от тогава използвам ракета да захранвам и е много по удобно и ефективно.Грамажа на ракетата няма значение,просто трябва маркер и малко повече точност при хвърляне...За мен това е много удобно защото си правиш килим от храна и се събира повече риба.Също така е по удобно ако захранваш със семена(коноп,царевица и др.)
-
- вече хвърля и на тежко
А за хвърляне на ракети си има специялни въдици а не се хвърлят с фидера...Или поне си вземете някоя по здрава дънна и не препълвайте хранилката...
ей тая мини ракета е доста лека и с храната в нея ще тежи не повече от 110-120 гр.ma3xa1993 написа:А за хвърляне на ракети си има специялни въдици а не се хвърлят с фидера...Или поне си вземете някоя по здрава дънна и не препълвайте хранилката...

Above us only sky
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да възродим малко темата.
Въпроса ми дали ще мога да я хвърлям с фидера (акция 100 гр.)?
Купих си горепосочената ракетка. В сайта на Korda пише, че в пълно състояние тежи 3 oz и не е необходима специлана пръчка за нея и с обикновена шаранска пръчка може да се мята на 80 ярда.lfc_boy написа:ma3xa1993 написа:А за хвърляне на ракети си има специялни въдици а не се хвърлят с фидера...Или поне си вземете някоя по здрава дънна и не препълвайте хранилката...
Въпроса ми дали ще мога да я хвърлям с фидера (акция 100 гр.)?
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation