Кошничкостроене...

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Кошничкостроене...

Мнение от snegk »

Спор няма, докарва ги :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Що се бъзикате бре :D Една кошничка се прави по-бързо от колкото един монтаж "на косъм" :D :D 8)
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

IDA написа:Що се бъзикате бре :D Една кошничка се прави по-бързо от колкото един монтаж "на косъм" :D :D 8)
Никой не се бъзика :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Арни са Бачо!Дай некоя бройка да ги ТЕСТВУВАМ :mrgreen:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Започнал съм преговори по правенето на матрица за оловата с вградени вирбели и уши за захващане; тогава ще отпаднат ред подробности като пластинки, запоявания, безопасни игли и подобни :D 8) Мисля да се установя на 15, 25 и 35 грама. :wink: :?:

п.п.
петко стоянов написа:Арни са Бачо!Дай некоя бройка да ги ТЕСТВУВАМ :mrgreen:
Мога да ти пратя две бройки по ЕКОНТ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

IDA написа:Започнал съм преговори по правенето на матрица за оловата с вградени вирбели и уши за захващане; тогава ще отпаднат ред подробности като пластинки, запоявания, безопасни игли и подобни :D 8) Мисля да се установя на 15, 25 и 35 грама. :wink: :?:
Баче ИЛИЯ ако почнеш да ги правиш от 60 до 200 гр. бих ти станал редовен клиент,понеже ми трябват такива за Дунава,а такъв грамаж не може да се намери никъде,поне аз не сум виждал по големи от 100гр.
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ей тъй се очертава да станат:

Изображение

Тия са многократно тествани зимата на Домлян- гаранция 70-75 метра с фидери 3.90 и влакна 0.17/0.18 :idea: 8) Никакъв проблем с натягането на линиите на такива дистанции и 11-12 метра дълбочина; връхчета 1/2, 3/4 и 1.0 унции :idea:

п.п. Сарафов, при тия цени на оловото, по-хубаво връзвай за кошничката по една стара свещ от камион бре :D :mrgreen:

п.п.п. аз много рядко ползвам грамажи над 40гр. :wink:
Изображение
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

IDA написа:Ей тъй се очертава да станат:
...
Батенце аз за това казвам, че ми трябват за Дунава,а ако слагам допълнително олово стават оплитания.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Че какъв е проблема да си отлееш 200-грамови олова с вграден вирбел и да си напляскаш кошничките както на картинките по-горе; те големите олова се правят много по-лесно от тези с малките грамажи; даже още по-лесно е да сложиш хранилката и вирбела във формата и тогава да отливаш :wink:
Изображение
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

IDA написа:Че какъв е проблема да си отлееш 200-грамови олова с вграден вирбел и да си напляскаш кошничките както на картинките по-горе; те големите олова се правят много по-лесно от тези с малките грамажи; даже още по-лесно е да сложиш хранилката и вирбела във формата и тогава да отливаш :wink:
Аз рекох ако ти ги правиш бих ти станал редовен клиент :D аз ако имах врема нямаше да те занимавам приятелю :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Че аз да нямам леярна у нас бре... за 200 грамови олова :D :D :mrgreen:
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Бачо, една идея за тунинг да ти дам :idea: :
При отливането на оловото може да положиш къса, метална, противооплитаща тръбичка. Или по друг начин противооплитаща да се закрепи към кошницата, така че да бъдат нераздела част.
нямам живарник
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

hristotihov написа:Бачо, една идея за тунинг да ти дам :idea: :
При отливането на оловото може да положиш къса, метална, противооплитаща тръбичка. Или по друг начин противооплитаща да се закрепи към кошницата, така че да бъдат нераздела част.
Е как ще стане този номер; задължително на кошничката трябва да има качествен, голям и здрав вирбел, а тя противоуплитащата тръбичка; ето тази "7,62"-сантиметровата, сама за себе си не е никаква противоуплитаща а "сработва" комплексно с монтажа от тежеста на кошничката в точката на окачване; дет викал оня: "..дайте ми една опорна точка и ще повдигна и земята..."

Изображение

Тези кошнички са от същия модел- 18 и 25 гр. Аз въобще не съм фен на металните тръбички; най-малкото щото поне отгоре трябва да им се слага тефлонов или някакъв друг мек накрайник, е тези на картинката се заоблят перфектно в двата края със запалка и няма нужда и от манисто. Те пак си седят сглобени в кутиите ми, даже и вирбела за повода си седи закачен за карабинката при транспортирането, че да не ровя после и за вирбел :idea:
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

IDA написа:Е как ще стане този номер ...
Ето "чертеж" :lol: 8)

Изображение

Тръбичката метална, не за друго, а за да не са разтопи от оловото. Мисля че някой ден кошниците и противооплитащите ще еволюират в тази посока.

Имам и друга идея :idea: :
Оловото да бъде с "крачета, бодли, зъбчета ... " подобно на оловата за течение на река.
Такива:

Изображение

Това ще подпомогне изпъването на линията, особено при малките грамажи в комбинация с твърди върхове. Оловото по-трудно ще се пързаля по дъното, ... предполагам.
нямам живарник
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

hristotihov написа:
IDA написа:Е как ще стане този номер ...
Ето "чертеж".... :lol: 8)

.
Е от какво и как ще се получи този ъгъл в малкото кръгче на чертеж 1 , между влакното и оста на кошничката; тя във всички случаи ще виси като на чертеж 2, щото има земно притегляне :!: :!: :!:

Изображение

Иначе, тежеста "грипа"(тази с дупката) и така може да се ползва за фидер с разни теста и протеинови пасти, абсолютно за всеки един от монтажите, вместо кошничка с вирбел. Може да се захранва с голяма кошничка и след това на нейно място да се изплющи грипата с тесто от микс за протеинови топчета, например; или с тесто от качествени пелети и т.н. То има готови такива тежести със зъбчета(пъпки) има и храники на които оловото е също с такива пъпки, няма и никакъв проблем да се направят при отливките.... :wink:
Тръбичката трябва да е отделно от кошничката и оптималния и размер и монтаж е точно както на картинката в предишния ми пост :idea: :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”