Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Кошничкостроене...
Модератор: emo vasilev
-
- и господ не е толокова добър
Re: Кошничкостроене...
Спор няма, докарва ги 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
Що се бъзикате бре
Една кошничка се прави по-бързо от колкото един монтаж "на косъм"

-
- и господ не е толокова добър
Никой не се бъзикаIDA написа:Що се бъзикате бреЕдна кошничка се прави по-бързо от колкото един монтаж "на косъм"
![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Арни са Бачо!Дай некоя бройка да ги ТЕСТВУВАМ 

-
- учете се от него
Започнал съм преговори по правенето на матрица за оловата с вградени вирбели и уши за захващане; тогава ще отпаднат ред подробности като пластинки, запоявания, безопасни игли и подобни
Мисля да се установя на 15, 25 и 35 грама.

п.п.

п.п.
Мога да ти пратя две бройки по ЕКОНТпетко стоянов написа:Арни са Бачо!Дай некоя бройка да ги ТЕСТВУВАМ

Баче ИЛИЯ ако почнеш да ги правиш от 60 до 200 гр. бих ти станал редовен клиент,понеже ми трябват такива за Дунава,а такъв грамаж не може да се намери никъде,поне аз не сум виждал по големи от 100гр.IDA написа:Започнал съм преговори по правенето на матрица за оловата с вградени вирбели и уши за захващане; тогава ще отпаднат ред подробности като пластинки, запоявания, безопасни игли и подобни![]()
Мисля да се установя на 15, 25 и 35 грама.
![]()
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
-
- учете се от него
Ей тъй се очертава да станат:

Тия са многократно тествани зимата на Домлян- гаранция 70-75 метра с фидери 3.90 и влакна 0.17/0.18
Никакъв проблем с натягането на линиите на такива дистанции и 11-12 метра дълбочина; връхчета 1/2, 3/4 и 1.0 унции
п.п. Сарафов, при тия цени на оловото, по-хубаво връзвай за кошничката по една стара свещ от камион бре
п.п.п. аз много рядко ползвам грамажи над 40гр.
Тия са многократно тествани зимата на Домлян- гаранция 70-75 метра с фидери 3.90 и влакна 0.17/0.18

п.п. Сарафов, при тия цени на оловото, по-хубаво връзвай за кошничката по една стара свещ от камион бре

п.п.п. аз много рядко ползвам грамажи над 40гр.

Батенце аз за това казвам, че ми трябват за Дунава,а ако слагам допълнително олово стават оплитания.IDA написа:Ей тъй се очертава да станат:
...
-
- учете се от него
Че какъв е проблема да си отлееш 200-грамови олова с вграден вирбел и да си напляскаш кошничките както на картинките по-горе; те големите олова се правят много по-лесно от тези с малките грамажи; даже още по-лесно е да сложиш хранилката и вирбела във формата и тогава да отливаш 

Аз рекох ако ти ги правиш бих ти станал редовен клиентIDA написа:Че какъв е проблема да си отлееш 200-грамови олова с вграден вирбел и да си напляскаш кошничките както на картинките по-горе; те големите олова се правят много по-лесно от тези с малките грамажи; даже още по-лесно е да сложиш хранилката и вирбела във формата и тогава да отливаш

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бачо, една идея за тунинг да ти дам
:
При отливането на оловото може да положиш къса, метална, противооплитаща тръбичка. Или по друг начин противооплитаща да се закрепи към кошницата, така че да бъдат нераздела част.

При отливането на оловото може да положиш къса, метална, противооплитаща тръбичка. Или по друг начин противооплитаща да се закрепи към кошницата, така че да бъдат нераздела част.
нямам живарник
-
- учете се от него
Е как ще стане този номер; задължително на кошничката трябва да има качествен, голям и здрав вирбел, а тя противоуплитащата тръбичка; ето тази "7,62"-сантиметровата, сама за себе си не е никаква противоуплитаща а "сработва" комплексно с монтажа от тежеста на кошничката в точката на окачване; дет викал оня: "..дайте ми една опорна точка и ще повдигна и земята..."hristotihov написа:Бачо, една идея за тунинг да ти дам:

Тези кошнички са от същия модел- 18 и 25 гр. Аз въобще не съм фен на металните тръбички; най-малкото щото поне отгоре трябва да им се слага тефлонов или някакъв друг мек накрайник, е тези на картинката се заоблят перфектно в двата края със запалка и няма нужда и от манисто. Те пак си седят сглобени в кутиите ми, даже и вирбела за повода си седи закачен за карабинката при транспортирането, че да не ровя после и за вирбел

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето "чертеж"IDA написа:Е как ще стане този номер ...

Тръбичката метална, не за друго, а за да не са разтопи от оловото. Мисля че някой ден кошниците и противооплитащите ще еволюират в тази посока.
Имам и друга идея

Оловото да бъде с "крачета, бодли, зъбчета ... " подобно на оловата за течение на река.
Такива:

Това ще подпомогне изпъването на линията, особено при малките грамажи в комбинация с твърди върхове. Оловото по-трудно ще се пързаля по дъното, ... предполагам.
нямам живарник
-
- учете се от него
Е от какво и как ще се получи този ъгъл в малкото кръгче на чертеж 1 , между влакното и оста на кошничката; тя във всички случаи ще виси като на чертеж 2, щото има земно притеглянеhristotihov написа:Ето "чертеж"....IDA написа:Е как ще стане този номер ...![]()
![]()
.

Иначе, тежеста "грипа"(тази с дупката) и така може да се ползва за фидер с разни теста и протеинови пасти, абсолютно за всеки един от монтажите, вместо кошничка с вирбел. Може да се захранва с голяма кошничка и след това на нейно място да се изплющи грипата с тесто от микс за протеинови топчета, например; или с тесто от качествени пелети и т.н. То има готови такива тежести със зъбчета(пъпки) има и храники на които оловото е също с такива пъпки, няма и никакъв проблем да се направят при отливките....

Тръбичката трябва да е отделно от кошничката и оптималния и размер и монтаж е точно както на картинката в предишния ми пост