Масло за кола

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Масло за кола

Мнение от Jechev »

YordanDanev написа:Колега от личен опит знам, че маслото трябва да е във туба запечатано, никога не слагай наливно.
Аааа, Данчо, хич не съм съгласен с това ти мнение, от моя си личен опит пък знам, че е важно от кой го купуваш.....аз си сипвам само наливно масло("Мобил" и "Ессо"), карам и бензинова и дизелова кола,.....въртя доста километри и не жаля автомобили...ядове не съм имал до сега!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

VGS написа:Май забравяте за "Шел" това е един от най големите производители на масла в света, ако не е и най-големия. Не говоря само за моторни а за масла като цяло, компресорни, термопреносни и т.н.
Не правя реклама но шел е наистина голяма химическа компания и не е за пренебрегване.
Но у нас не са на почит и явно има защо.И Ферари карат с Шел.....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

bgstan написа:Под нагаря масло имам предвид 1,5-2л масло за 10 000км.
Колега тя не нагаря а направо си го гори яко.

Та значи и аз карам Астра но от старите като на Божков.Когато я купих преди 5 години ходих в сервиз да ми сменят маслото и ми сложиха Лемфьордер - немско 10W40.Бях доволен от него и мислех пак такова да си слагам докато не поговорих с комшия , който работи в Приста ойл.И от тогава карам с тяхното .Нито ми го гори нито ми го нагаря.Направо ме уплашихте как нагарят по 2 л.на 10000 км.Слагай някакво евтино , че ако е по 15лв. литъра и със доливането щи излезе солено
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Най-ефтиното и......карам с него докато продам аутото...около 1 година.. :mrgreen:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Колега,слагай някакво масло на средна цена и пей сърце!Както ти казва колегата Al Kapone,основните производители се броят на пръстите на едната ръка,всичко други са производни и копират до някъде.
Аз лично,преди карах с Castrol,но взе да ми и идва скъпичко,сега си наливам Mobil,като става въпрос само за наливни.Не се притеснявай че маслото е наливно,и то е качествено.
Някой познат като ми каже-много съм доволен от еди кое си масло,и лошо ми става! :wink:
По какво аджеба се познава че е хубаво?С това че не ти тропат клапаните и че не изгаря,щом не си специалист няма как да знаеш хубаво ли е или лошо.
Повечето от нас караме дърти дранголници,амортизирани отдавна,та ще се притеснявам какви екстри да им слагаме! :mrgreen:
Маслото го определям според цена,да е произведено от известна фирма и това е!
П.С.-Не ми се вярва да ти гори толкова много,а причината да е в маслото,но това е от моето некомпетентно мнение.А,и още нещо-от собственика на магазина от който си взимам масло зная,че било хубаво,наливното масло да се кара до 8хил км,но не е фатално и до 10хил,колко е вярно-не знам!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
yasen79
новобранец
новобранец

Мнение от yasen79 »

за тази кола MOTUL10/40
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Занчи да отговоря на колегите за горенето на маслото. В ръководството на опела е записано че е нормално до 0.750мл на 10000хиляди като нов да гори. Просто немците са го направели да си нагаря явно. В форума на опел с тези мотори по 1литър няма. А иначе найстина неми се дава за много скъпо масло при положение че ще доливам толкова много , а освен това моята сабира 5.3литра масло. След обстойните ви мнения съм склонен да сложа полусинтетика от приста .
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Наливното по нищо не отстъпва на разфасованото!

1-во придимстово е че не плащаш опаковката!
2-ро предимство е че като ти трябват 4,200 не е нужно да плащаш 5 литра!
3-то предимство е че като е купено на варел цената на дребно е по добра заради първоначално закупеното голямо количество...

И защо да плащаш 15 кинта като може да дадеш 11 на литър :roll: и примерно филтрите и смяната да конпенсираш със цена на туба, която ще изхвърлиш... :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
DimityrK
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DimityrK »

Едно неангажиращо мнение от мен...8 год. съм работил в ОМВ...Всичките им масла са с производител Австрия...Само антифриза се изнася и се пакетира другаде...Аз карам с ОМВ Биксол/новата серия разработки/Економик 15W-40 /около 40 лв./,има и за дизели и бензини...Предпоследната смяна ми беше на 14 500 км...Много съм доволен...Вие преценяйте...И аз карам Опел
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

слагай ЛУКОЙЛ -АВАНГАРД и карай до 40000км и пак го сменяй ,но не повече от 1(една)календарна година и си свиркай.Може да го вземеш и наливно от продавачите на масла на цена около 5-6лева. Аз карам и двете си коли с него и съм много доволен,а те са дизел и турбодизел. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Не съм много запознат с маслата но в повечето автофоруми много хвалят MOTUL.Навих баща и да сложим на колата от въпросното тои разпита тук там всеки вика че това е правилното масло.Доно съм бил полезен което ме съмнява.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Приятелю имам в Пловдив два гаража за смяна на масло.Значи за твоята кола е важно маслото да бъде 15W40,марката не е от особено голямо значение!Стига да не е от така наречените немски масла,които ги няма в Германия!Иначе хубави масла са Cofran,Valvoline,Castrol,Mobil,Aral,Elf,Total!Ако искаш нещо по-евтино,препоръчвам ти Лукойл,мн.добро руско масло!Братушките не правят компромис с качеството!Не ти препоръчнам Приста,Инса,Лублика,Тексако и всякакви там боклуци!!!Надявам се да съм ти бил полезен!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Пропуснах да ти кажа,каквото и масло да сложиш не карай повече от 10000 км.!!!Всички останали твърдения са търговски трикове!При това натоварено движение в БГ 40000 -пълни глупости!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Според мен марката също не е от голямо значение.
По важно е характеристиките на маслото да са съобразени с вида мотор, както и степента на неговото захабяване и естественно атмосверните условия и сезоните при които ще се употребява.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Какво ще кажете за това http://www.prista-oil.com/index.php?rt= ... d=491&l=bg .Мисля че е подходящо защото в ауто датата пище че трябва да отговаря на CF и B3 а това отговаря .
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”