Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Масло за кола
Модератор: dantho.mihov
Re: Масло за кола
Аааа, Данчо, хич не съм съгласен с това ти мнение, от моя си личен опит пък знам, че е важно от кой го купуваш.....аз си сипвам само наливно масло("Мобил" и "Ессо"), карам и бензинова и дизелова кола,.....въртя доста километри и не жаля автомобили...ядове не съм имал до сега!YordanDanev написа:Колега от личен опит знам, че маслото трябва да е във туба запечатано, никога не слагай наливно.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Но у нас не са на почит и явно има защо.И Ферари карат с Шел.....VGS написа:Май забравяте за "Шел" това е един от най големите производители на масла в света, ако не е и най-големия. Не говоря само за моторни а за масла като цяло, компресорни, термопреносни и т.н.
Не правя реклама но шел е наистина голяма химическа компания и не е за пренебрегване.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
Колега тя не нагаря а направо си го гори яко.bgstan написа:Под нагаря масло имам предвид 1,5-2л масло за 10 000км.
Та значи и аз карам Астра но от старите като на Божков.Когато я купих преди 5 години ходих в сервиз да ми сменят маслото и ми сложиха Лемфьордер - немско 10W40.Бях доволен от него и мислех пак такова да си слагам докато не поговорих с комшия , който работи в Приста ойл.И от тогава карам с тяхното .Нито ми го гори нито ми го нагаря.Направо ме уплашихте как нагарят по 2 л.на 10000 км.Слагай някакво евтино , че ако е по 15лв. литъра и със доливането щи излезе солено
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Най-ефтиното и......карам с него докато продам аутото...около 1 година.. 

-
- разбира нещата
Колега,слагай някакво масло на средна цена и пей сърце!Както ти казва колегата Al Kapone,основните производители се броят на пръстите на едната ръка,всичко други са производни и копират до някъде.
Аз лично,преди карах с Castrol,но взе да ми и идва скъпичко,сега си наливам Mobil,като става въпрос само за наливни.Не се притеснявай че маслото е наливно,и то е качествено.
Някой познат като ми каже-много съм доволен от еди кое си масло,и лошо ми става!
По какво аджеба се познава че е хубаво?С това че не ти тропат клапаните и че не изгаря,щом не си специалист няма как да знаеш хубаво ли е или лошо.
Повечето от нас караме дърти дранголници,амортизирани отдавна,та ще се притеснявам какви екстри да им слагаме!
Маслото го определям според цена,да е произведено от известна фирма и това е!
П.С.-Не ми се вярва да ти гори толкова много,а причината да е в маслото,но това е от моето некомпетентно мнение.А,и още нещо-от собственика на магазина от който си взимам масло зная,че било хубаво,наливното масло да се кара до 8хил км,но не е фатално и до 10хил,колко е вярно-не знам!
Аз лично,преди карах с Castrol,но взе да ми и идва скъпичко,сега си наливам Mobil,като става въпрос само за наливни.Не се притеснявай че маслото е наливно,и то е качествено.
Някой познат като ми каже-много съм доволен от еди кое си масло,и лошо ми става!

По какво аджеба се познава че е хубаво?С това че не ти тропат клапаните и че не изгаря,щом не си специалист няма как да знаеш хубаво ли е или лошо.
Повечето от нас караме дърти дранголници,амортизирани отдавна,та ще се притеснявам какви екстри да им слагаме!

Маслото го определям според цена,да е произведено от известна фирма и това е!
П.С.-Не ми се вярва да ти гори толкова много,а причината да е в маслото,но това е от моето некомпетентно мнение.А,и още нещо-от собственика на магазина от който си взимам масло зная,че било хубаво,наливното масло да се кара до 8хил км,но не е фатално и до 10хил,колко е вярно-не знам!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
за тази кола MOTUL10/40
- bgstan
- ще става разбирач
Занчи да отговоря на колегите за горенето на маслото. В ръководството на опела е записано че е нормално до 0.750мл на 10000хиляди като нов да гори. Просто немците са го направели да си нагаря явно. В форума на опел с тези мотори по 1литър няма. А иначе найстина неми се дава за много скъпо масло при положение че ще доливам толкова много , а освен това моята сабира 5.3литра масло. След обстойните ви мнения съм склонен да сложа полусинтетика от приста .
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Наливното по нищо не отстъпва на разфасованото!
1-во придимстово е че не плащаш опаковката!
2-ро предимство е че като ти трябват 4,200 не е нужно да плащаш 5 литра!
3-то предимство е че като е купено на варел цената на дребно е по добра заради първоначално закупеното голямо количество...
И защо да плащаш 15 кинта като може да дадеш 11 на литър
и примерно филтрите и смяната да конпенсираш със цена на туба, която ще изхвърлиш... 
1-во придимстово е че не плащаш опаковката!
2-ро предимство е че като ти трябват 4,200 не е нужно да плащаш 5 литра!
3-то предимство е че като е купено на варел цената на дребно е по добра заради първоначално закупеното голямо количество...
И защо да плащаш 15 кинта като може да дадеш 11 на литър

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- научил се да хвърля
Едно неангажиращо мнение от мен...8 год. съм работил в ОМВ...Всичките им масла са с производител Австрия...Само антифриза се изнася и се пакетира другаде...Аз карам с ОМВ Биксол/новата серия разработки/Економик 15W-40 /около 40 лв./,има и за дизели и бензини...Предпоследната смяна ми беше на 14 500 км...Много съм доволен...Вие преценяйте...И аз карам Опел
-
- разбира нещата
слагай ЛУКОЙЛ -АВАНГАРД и карай до 40000км и пак го сменяй ,но не повече от 1(една)календарна година и си свиркай.Може да го вземеш и наливно от продавачите на масла на цена около 5-6лева. Аз карам и двете си коли с него и съм много доволен,а те са дизел и турбодизел.

Не съм много запознат с маслата но в повечето автофоруми много хвалят MOTUL.Навих баща и да сложим на колата от въпросното тои разпита тук там всеки вика че това е правилното масло.Доно съм бил полезен което ме съмнява.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
-
- сериозен играч
Приятелю имам в Пловдив два гаража за смяна на масло.Значи за твоята кола е важно маслото да бъде 15W40,марката не е от особено голямо значение!Стига да не е от така наречените немски масла,които ги няма в Германия!Иначе хубави масла са Cofran,Valvoline,Castrol,Mobil,Aral,Elf,Total!Ако искаш нещо по-евтино,препоръчвам ти Лукойл,мн.добро руско масло!Братушките не правят компромис с качеството!Не ти препоръчнам Приста,Инса,Лублика,Тексако и всякакви там боклуци!!!Надявам се да съм ти бил полезен!
-
- сериозен играч
Пропуснах да ти кажа,каквото и масло да сложиш не карай повече от 10000 км.!!!Всички останали твърдения са търговски трикове!При това натоварено движение в БГ 40000 -пълни глупости!!!
Според мен марката също не е от голямо значение.
По важно е характеристиките на маслото да са съобразени с вида мотор, както и степента на неговото захабяване и естественно атмосверните условия и сезоните при които ще се употребява.
По важно е характеристиките на маслото да са съобразени с вида мотор, както и степента на неговото захабяване и естественно атмосверните условия и сезоните при които ще се употребява.
- bgstan
- ще става разбирач
Какво ще кажете за това http://www.prista-oil.com/index.php?rt= ... d=491&l=bg .Мисля че е подходящо защото в ауто датата пище че трябва да отговаря на CF и B3 а това отговаря .