Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Заточване на куки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Заточване на куки
Не са глупости, защото има куки за 10лв. и повече - Timber Doodle, Minou Spun и други незацепляйки. В този случай ползвам диамантено брусче от хон-апарат. Едно брусче ползвам повече от 10 години не само за куките, но и за всички ножове в две домакинства.MIR4EV написа:за мен това с точенето са пълни глупостиНОВА
-
- вече хвърля и на тежко
Смяната на тройката е проблем, тъй като блесните които ползвам не се разглабят и единствения начин е да срежа старата тройка и да сложа нова с халка. Но си мисля че тази халка ще даде голяма свобода (подвижност) на тройката и отново ще има празни удари. Да не говорим че на един риболов може да сменя над 10 примамки примерно. Колко струва една добра тройка?
-
- разбира нещата
...30 стотинкиnabeden ribar написа: Колко струва една добра тройка?

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Eeeeee, защо винаги се стига до крайности?
Заточва се когато има смисъл. Ясно е, че ако говорим за скъпа примамка или е трудно да заменим куките - заточваме.
Ако обаче заточваме тройка с размер 10-8 и с цена от 1,20-1,50 /по-скъпа не оправдано да се ползва/ - губим време.
Просто не забравяйте това от предният ми пост ... и така.

Заточва се когато има смисъл. Ясно е, че ако говорим за скъпа примамка или е трудно да заменим куките - заточваме.
Ако обаче заточваме тройка с размер 10-8 и с цена от 1,20-1,50 /по-скъпа не оправдано да се ползва/ - губим време.
Просто не забравяйте това от предният ми пост ... и така.
"Щастие за всички, щастие даром!"
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Напротив, ако имаш възможност на момента да извадиш пиличката от джоба и да тръкнеш 1-2 пъти , тогава смяната е пълната глупост !MIR4EV написа:за мен това с точенето са пълни глупостиНОВА
А ако си нагазил нейде в реката, на място до което си се добрал с 300 зора, а наоколо е такава джунгла, че няма де да седнеш и/или да си оставиш гегата и е зор да извадиш куки от раницата, които пък куки са сравнително ситни и неудобни за работа и/или както каза колегата са монтирани дребни халкички, тогава кво правим ?
Заточването си е перфектно временно решение. Казвам временно защото, само защото не можеш безкрайно да пилиш жилото.
Като им дойде времето на куките ясно, че се сменят.
Друг е въпроса ,че досега не ми се е случвало да сменя кука щото е изпилена от заточване - повредена или по принцип калпава - да, но в общия случай примамките си отиват бързо-бързо

Ами в описания от тебе случай - просто бъркам в кутийката и вадя двойника на това с което мятам в момента!
Някак по-бързо ми се види ...
Не казвам, че не заточвам - просто е доста рядко, това е.
П.П. Ти с кой номер куки ловиш най-често?

Някак по-бързо ми се види ...
Не казвам, че не заточвам - просто е доста рядко, това е.
П.П. Ти с кой номер куки ловиш най-често?
-
- вече хвърля и на тежко
За блесна 5-и номер? Сериозно ли говориш?takezo написа:...30 стотинкиnabeden ribar написа: Колко струва една добра тройка?
- maranzika
- сериозен играч
Ами в Търново струват левче.Ако не знаеш къде продават,ще ти кажа.
А с халкичка тройката се сменя перфектно и блесната си е пак толкова уловиста.

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
С оглед на това че този сезон наблегнах на предимно дребни воблери, то и куките които съм ползвал са дребни - номера 10-18.Fat написа: П.П. Ти с кой номер куки ловиш най-често?
Абе всеки си има негова истина, за мен заточването по време на риболов е най-лесното. С моите пръсти като кебапчета не бих губил време да сменям куки като мога да ползвам това време за да меткам железа и дървье

Хубаво е, че се чуха различни мнения, та който има желание да чете и да си прави сметката ... факт е , че откакто започнах да обръщам сериозно внимание на куките си имам доста по-малко откачени риби

Съгласен съм - куките ТРЯБВА да са безумно остри!!!
Това е ключа към рибохващането. Така че, ако нема друг начин - заточвайте.
И все пак, новата кука си е най-доброто решение.
И аз ловя предимно с дребни воблери и куки 10-12.
Четох /а и съм го виждал/ шаранджии да сменят повода с куката на всяко хвърляне и презамятане ...
Те чакат дълго за удара и не могат да си позволят "празни" удари.
Всеки има глава да мисли.
Успех.
Това е ключа към рибохващането. Така че, ако нема друг начин - заточвайте.
И все пак, новата кука си е най-доброто решение.
И аз ловя предимно с дребни воблери и куки 10-12.
Четох /а и съм го виждал/ шаранджии да сменят повода с куката на всяко хвърляне и презамятане ...
Те чакат дълго за удара и не могат да си позволят "празни" удари.
Всеки има глава да мисли.
Успех.