сом на река Марица

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Относно сома по Марица

Мнение от krokibg »

Петьо,ние се познаваме,и аз ходя за сом по марица само че го ловя на воблери и т.н.Първо задължително си купи конец 0,28 Dynatron Fluo(аз ползвам такъв) изпитанието му премина успешно,гарантирам ти че със него няма да имаш повече гелета.Снощи извадих огромен сом ,само че на воблер и 0.28 конец.Издържа 48 минутна борба а това животно беше огромно за Марица(не че няма и по големи) но най-важното е че го искарах.Качил съм снимки на рибата и можеш да я видиш.Ако си сложиш от конеца,прави специални възли които ти дават още по голяма сигурност.Аз също ходех и чаках сом по цели нощи,но накрая се преквалифицирах и сега него чакам да дойде до стръвта а го търся,и ти казвам че съм много доволен.Няма пиявици,червей,попови прасета и т.н.Но всеки си е харесал ночин да гони нашия мустакат приятел и така.Ако искаш да останеш доволен и да нямаш кошмари след риболов-- послушай ме.И още нещо,вземи три кукички (скаквито там номераций ловиш) но отзад където се вързват да не са със лопатка, а да бъдат със халка.Първата я вързваш със някой от специалните възли(има ги във всяка кутия от рапала-в опътването) халката на втората я закачаш на първата и третата по същия начин я закачаш за втората,след което взимаш рибето което ще ползуваш за стръф и правиш следното.Нагласяш кукичките така че вързаната за линията кука да дойде до окото на рибето-стръф,следкоетозапочваш да ги забиваш във рибето както следва,първо забиваш кука №3,№2 и чак тогава забиваш кука номер едно през окото на рибето.Рибето си остава във перфектно състояние дори и да вадиш и хвърляш многократно.По този ночин сома ще се закачи 100% поне на едната кука.Колегата който спомена за слънчевата рибка има право,така че го послушай и него,но също така не забравяй че най големите деликатеси за СОМОВЕТЕ си остават местните риби,който той гони от момента на своето раждане,така че..........НаслукалНадявам се дасъмти бил полезен поне малко на теб и на други колеги който се учат да ловят сом.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”