Тунджа около Елхово

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тунджа около Елхово

Мнение от Добата© »

значи се спи на реката :shock: ебати и кормораните тея хора консервен завод ли правят
Изображение
morskiq
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от morskiq »

Б*х ги в изродите..
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

rsvd написа:...... тея хора консервен завод ли правят
И консерви и кайма си правят, страшни кюфтета ставали :evil: :evil: :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

БЕЗ коментар просто ...
Явно се водят от идеята, че "морето веднъж хвърля пяна" и грабят с все сили колкото могат ... па кой му пука, че еба**т м****та на реката ... че се нарушава баланса на екосистемата ... с две думи, че утре няма да има и жаби вътре... Важното е, че те ще имат буркани ... толкоз! :evil:
Същата работа беше с брането на гъби - къртят с корени всичко, после нямало гъби ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Малка поправка. Мръсният канал на град Елхово е само един и се влива в реката точно до бишия "Родопа". В първи курс писах курсова на тема екологията в района и го знам от местната еколожка кака Живка/май била и местната нимфоманка/. :D
Та най вероятно затова се групира рибата там. Колкото до "панаира" всяка година е така. И започва едно чудо....... :D
Аз лично до Родопа не ходя. Едно време смърдеше на мърша от боклука на Родопа. Честно казано направо ме е гнус......като прибавиш и мръсния канал. :D
Колкото до бурканите имам наблюдения, че и в други градове хапват от "Родопските" буркани. Пък после ни буркани яли ни буркани мирисали..... :D
Та така де преди 25 години в силните години на социализма и толкова действащи предприятия в Тунджа нямаше дори жаби ако щете вярвайте. Буквално беше отровена и не си спомням някой въобще да е ходил за риба по Тунджа, на почит бяха околните язовири. Сега язовирите са или обезрибени или арендовани и пак обезрибени и Тунджа остана единственото място за риболов. Като гледам не за дълго..... :D
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

Поради липса на актуално и обнадеждаващо инфо от реките в нашия регион , реших и аз да се присъединя към надпреварата за тунджански скобар в елховския парк... :smt118 Около 30 коли и над 100 рибари... Рибата беше съсредоточена в един участък ,рамките на 100-150м. и буквално беше скубана от естественото си местообитание , от хората заели стратегически позиции... Обикалях , като преяла корнида и се ядосвах хем на рибата ,която въпреки шума и крясъците не си и помисли за напускането на този участък , хем на рибарите(месарите) които пълнеха торбите и чувалите (имаше хора с над 30риби... и кво ли го правят този кокалджак :?: ) и въобще нямаха намерение да си тръгват , хем на себе си , че въпреки проверяването на всички обходни позиции и смяната на различни тактики и стръв , ще остана валат :lol: ...
Еле ,към 4 и половина (16:30) Наско Карнобатскя , който се беше вмъкнал на "стратегическа" позиция , виждайки посърналата ми физиономия , ме извика на неговото място :smt038 , демек до рамото на един чичко от Ямбол...
За краткото време което ми оставаше ,до смрачаване , успях да хвана 6 скобара с които първо: спасих капото и второ: обогатих фауната на р. Средецка (пуснах ги под Авраамов мост). Интересното е , че за последните три години , шести или седми път пускам скобар на това място , а още не съм чул някой да хване... :smt102 дали не може да се аклиматизира... :?: :?:
Изображение

Изображение

Рибите бяха от 500гр. и на горе... Видях някои от колегите да вадят над кило парчета , а запазването на места започва от 12:30 след полунощ :smt101 (един дядо от Елхово ми се оплака , че дошъл в 4 и половина (04:30) и не успял да застане на дашното място и сега имал само около 35 риби за разлика от четвъртък в който "нафъргах у фризъра" два пъти повече:smt073
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

Голямо и бозяно. Май ще се почива тази събота и неделя.
biligi
новобранец
новобранец

Мнение от biligi »

sabin написа:Голямо и бозяно. Май ще се почива тази събота и неделя.
Определено и аз съм на мнение, че тази седмица ще се почива, много качва и тече боза....
Някой знае ли за някакъв нов закон който забранява риболова по Тунджа от Коневец до моста на Княжево заради резервата...?
Един колега ми го каза, но немога да намеря нищо в нета по този въпрос..
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Наложи се да трия много мнения с който съм абсолютно съгласен,но няма как ,налага се защото иначе виждате какво става,а и мястото им не беше в тази тема :wink:
Изображение
biligi
новобранец
новобранец

Мнение от biligi »

slivnalia написа:Наложи се да трия много мнения с който съм абсолютно съгласен,но няма как ,налага се защото иначе виждате какво става,а и мястото им не беше в тази тема :wink:
По-важното е можем да обсъдим какво положението и не се налага да се пише в други теми за състоянието на риболова в момента....
Благодарности!!!
biligi
новобранец
новобранец

Мнение от biligi »

По последна информация рибата я няма само на две три места се лови и то много слабо.Кормораните са толкова нахални, че досега не съм виждал подобно нещо, въобще не се притесняват от хората.
Моето мнение е че трябва да се вземат мерки и то драстични относно тези нагли същества.
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Колеги нивото е много високо и продължава да се качва .
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

С активното топене на снега и предстоящите дъждове, според мен Тунджа няма да е годна за риболов идната поне една седмица, че и повече
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

Как е хавата покрай елхово в момента... чувам по новините казват че тунджа прелива ... вярно ли е
Изображение
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

в сряда бях в елхово водата е адски мътна и прелива здраво,вече мина и това ниво дето му викат критично
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”