Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Тунджа около Елхово
Модератор: Paublo_Eskobar
- Добата©
- разбира нещата
Re: Тунджа около Елхово
значи се спи на реката
ебати и кормораните тея хора консервен завод ли правят

-
- вече хвърля и на тежко
Б*х ги в изродите..
-
- учете се от него
И консерви и кайма си правят, страшни кюфтета ставалиrsvd написа:...... тея хора консервен завод ли правят

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
БЕЗ коментар просто ...
Явно се водят от идеята, че "морето веднъж хвърля пяна" и грабят с все сили колкото могат ... па кой му пука, че еба**т м****та на реката ... че се нарушава баланса на екосистемата ... с две думи, че утре няма да има и жаби вътре... Важното е, че те ще имат буркани ... толкоз!
Същата работа беше с брането на гъби - къртят с корени всичко, после нямало гъби ...
Явно се водят от идеята, че "морето веднъж хвърля пяна" и грабят с все сили колкото могат ... па кой му пука, че еба**т м****та на реката ... че се нарушава баланса на екосистемата ... с две думи, че утре няма да има и жаби вътре... Важното е, че те ще имат буркани ... толкоз!

Същата работа беше с брането на гъби - къртят с корени всичко, после нямало гъби ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- orion30
- разбира нещата
Малка поправка. Мръсният канал на град Елхово е само един и се влива в реката точно до бишия "Родопа". В първи курс писах курсова на тема екологията в района и го знам от местната еколожка кака Живка/май била и местната нимфоманка/.
Та най вероятно затова се групира рибата там. Колкото до "панаира" всяка година е така. И започва едно чудо.......
Аз лично до Родопа не ходя. Едно време смърдеше на мърша от боклука на Родопа. Честно казано направо ме е гнус......като прибавиш и мръсния канал.
Колкото до бурканите имам наблюдения, че и в други градове хапват от "Родопските" буркани. Пък после ни буркани яли ни буркани мирисали.....
Та така де преди 25 години в силните години на социализма и толкова действащи предприятия в Тунджа нямаше дори жаби ако щете вярвайте. Буквално беше отровена и не си спомням някой въобще да е ходил за риба по Тунджа, на почит бяха околните язовири. Сега язовирите са или обезрибени или арендовани и пак обезрибени и Тунджа остана единственото място за риболов. Като гледам не за дълго.....

Та най вероятно затова се групира рибата там. Колкото до "панаира" всяка година е така. И започва едно чудо.......

Аз лично до Родопа не ходя. Едно време смърдеше на мърша от боклука на Родопа. Честно казано направо ме е гнус......като прибавиш и мръсния канал.

Колкото до бурканите имам наблюдения, че и в други градове хапват от "Родопските" буркани. Пък после ни буркани яли ни буркани мирисали.....

Та така де преди 25 години в силните години на социализма и толкова действащи предприятия в Тунджа нямаше дори жаби ако щете вярвайте. Буквално беше отровена и не си спомням някой въобще да е ходил за риба по Тунджа, на почит бяха околните язовири. Сега язовирите са или обезрибени или арендовани и пак обезрибени и Тунджа остана единственото място за риболов. Като гледам не за дълго.....

Поради липса на актуално и обнадеждаващо инфо от реките в нашия регион , реших и аз да се присъединя към надпреварата за тунджански скобар в елховския парк...
Около 30 коли и над 100 рибари... Рибата беше съсредоточена в един участък ,рамките на 100-150м. и буквално беше скубана от естественото си местообитание , от хората заели стратегически позиции... Обикалях , като преяла корнида и се ядосвах хем на рибата ,която въпреки шума и крясъците не си и помисли за напускането на този участък , хем на рибарите(месарите) които пълнеха торбите и чувалите (имаше хора с над 30риби... и кво ли го правят този кокалджак
) и въобще нямаха намерение да си тръгват , хем на себе си , че въпреки проверяването на всички обходни позиции и смяната на различни тактики и стръв , ще остана валат
...
Еле ,към 4 и половина (16:30) Наско Карнобатскя , който се беше вмъкнал на "стратегическа" позиция , виждайки посърналата ми физиономия , ме извика на неговото място
, демек до рамото на един чичко от Ямбол...
За краткото време което ми оставаше ,до смрачаване , успях да хвана 6 скобара с които първо: спасих капото и второ: обогатих фауната на р. Средецка (пуснах ги под Авраамов мост). Интересното е , че за последните три години , шести или седми път пускам скобар на това място , а още не съм чул някой да хване...
дали не може да се аклиматизира...

Рибите бяха от 500гр. и на горе... Видях някои от колегите да вадят над кило парчета , а запазването на места започва от 12:30 след полунощ
(един дядо от Елхово ми се оплака , че дошъл в 4 и половина (04:30) и не успял да застане на дашното място и сега имал само около 35 риби за разлика от четвъртък в който "нафъргах у фризъра" два пъти повече:smt073

Еле ,към 4 и половина (16:30) Наско Карнобатскя , който се беше вмъкнал на "стратегическа" позиция , виждайки посърналата ми физиономия , ме извика на неговото място

За краткото време което ми оставаше ,до смрачаване , успях да хвана 6 скобара с които първо: спасих капото и второ: обогатих фауната на р. Средецка (пуснах ги под Авраамов мост). Интересното е , че за последните три години , шести или седми път пускам скобар на това място , а още не съм чул някой да хване...

Рибите бяха от 500гр. и на горе... Видях някои от колегите да вадят над кило парчета , а запазването на места започва от 12:30 след полунощ

- sabin
- научил се да хвърля
Голямо и бозяно. Май ще се почива тази събота и неделя.
Определено и аз съм на мнение, че тази седмица ще се почива, много качва и тече боза....sabin написа:Голямо и бозяно. Май ще се почива тази събота и неделя.
Някой знае ли за някакъв нов закон който забранява риболова по Тунджа от Коневец до моста на Княжево заради резервата...?
Един колега ми го каза, но немога да намеря нищо в нета по този въпрос..
-
- кандидат преподавател
Наложи се да трия много мнения с който съм абсолютно съгласен,но няма как ,налага се защото иначе виждате какво става,а и мястото им не беше в тази тема 

По-важното е можем да обсъдим какво положението и не се налага да се пише в други теми за състоянието на риболова в момента....slivnalia написа:Наложи се да трия много мнения с който съм абсолютно съгласен,но няма как ,налага се защото иначе виждате какво става,а и мястото им не беше в тази тема
Благодарности!!!
По последна информация рибата я няма само на две три места се лови и то много слабо.Кормораните са толкова нахални, че досега не съм виждал подобно нещо, въобще не се притесняват от хората.
Моето мнение е че трябва да се вземат мерки и то драстични относно тези нагли същества.
Моето мнение е че трябва да се вземат мерки и то драстични относно тези нагли същества.
-
- ще става разбирач
Колеги нивото е много високо и продължава да се качва .
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С активното топене на снега и предстоящите дъждове, според мен Тунджа няма да е годна за риболов идната поне една седмица, че и повече
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Как е хавата покрай елхово в момента... чувам по новините казват че тунджа прелива ... вярно ли е

- Добата©
- разбира нещата
в сряда бях в елхово водата е адски мътна и прелива здраво,вече мина и това ниво дето му викат критично