Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Морски риболов с лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- и господ не е толокова добър
Re: Морски риболов с лодка
С една ЯЛ 4обиколихме морето.Единственото което направихме е, че повдигнахме борда с 20см. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
И 4-ката е добра за морето.Гледам ги с 15 кс извън бордови,яко пердашат.
Предимствата на бордовия мотор са,че не се налага постоянно да го махаш.
И ти дава по-голяма стабилност на лодката.Акумулатора постоянно ти е в лодката.
Все неща,които ти спестяват време при излизане на вода.Както след като се прибереш,
да я оставиш в "походно" положение.
Но тая тутраканка ми хареса,верно че има работа по нея,но може да побере нужното
обурудване по бордовете.
Все неща,които ти спестяват време при излизане на вода.Както след като се прибереш,
Но тая тутраканка ми хареса,верно че има работа по нея,но може да побере нужното
обурудване по бордовете.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Честно и на мен ми харесва. Може и музичка да и се сложи :]КИРО написа:И 4-ката е добра за морето.Гледам ги с 15 кс извън бордови,яко пердашат.
обурудване по бордовете.
Бе я да питам!? Вчера като ловях на пристана една такава дървена лодка мина и ми се видя, че има радиатор, като на кола и ауспух от страни

П.П. Киро мерси за поканата, с удоволствие ще я уважа.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен по отношение на "мобилност" и "устойчивост", няма по-удобен вариант от RIB 470 или 520. Кога с дървена лодка, която е на стоянка във Варна, ще стигнеш до Болата или до Емине (където все още излиза сафрид например). Да не говорим, ако му се прииска на човек до отиде да повлачи на Цонево или да покльонка на Дунава... Все пак риболова не е само в морето...
Аз си джиткам където ми кефне с колесарчето (че и в Турция и Гърция си ходя, когато имам повече свободно време), а и да не сравняваме кефа от возенето на RIB с това на дървена водоизместваща лодка... Според мен, дървената е по-подходяща само за професионалните рибари, които пускат и вадят мрежи всеки ден, но не и за удоволствие.
Все пак това си е мое лично мнение, а и RIB с двигател и колесар излиза малко над лимита, който споменава колегата.
Ама нали кефа цена няма...
Аз си джиткам където ми кефне с колесарчето (че и в Турция и Гърция си ходя, когато имам повече свободно време), а и да не сравняваме кефа от возенето на RIB с това на дървена водоизместваща лодка... Според мен, дървената е по-подходяща само за професионалните рибари, които пускат и вадят мрежи всеки ден, но не и за удоволствие.
Все пак това си е мое лично мнение, а и RIB с двигател и колесар излиза малко над лимита, който споменава колегата.
Ама нали кефа цена няма...

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Няма по добро от RIB и според мен, но това изисква гараж и повечко пари. Без гараж надуваема лодка поне 3 метра с моторче 15 коня е много добро решение. Няма друго решение с по добра мобилност, надеждност и бързина от това. Но варианта за дървена или пластмасова лодка е примамлив при наличието на стоянка и при положение че рибата се върти само около Поморие.
... извинете поморийци, от къде произлиза БАБАКИТ - от татко му кит или бабата на кита ...
... извинете поморийци, от къде произлиза БАБАКИТ - от татко му кит или бабата на кита ...
- КИРО
- Обратна връзка:
promarine,
Затова му зададох и въпросите.
Alekandar,
Не всички лодки са с автомобилни двигатели,
но има които са с водно охлаждане.
Моя е с въздушно,за сега мисля че добре се справя,
даже и в летните горещини.
Търси се двигател,после вече го нагласяш в лодката,
и още куп подробности,но тях ще ги коментираме
като му дойде времето.
Затова му зададох и въпросите.
Alekandar,
Не всички лодки са с автомобилни двигатели,
но има които са с водно охлаждане.
Моя е с въздушно,за сега мисля че добре се справя,
даже и в летните горещини.
Търси се двигател,после вече го нагласяш в лодката,
и още куп подробности,но тях ще ги коментираме
като му дойде времето.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тази дето си я видял с автомобилния радиатор има предимството, че не се охлажда с морска вода, която все пак е солена и поврежда метала... Но автомобилните двигатели си тежат и са доста по-мощни от необходимото... Те са по-подходящи за скутер...
РИБ над 4.5м е мн. добре за морето, но предполага солиден (и скъп) двигател - сумата започва да клони към 10 000 само за мотора
РИБ над 4.5м е мн. добре за морето, но предполага солиден (и скъп) двигател - сумата започва да клони към 10 000 само за мотора

- КИРО
- Обратна връзка:
Прав си Тедо,автомобилен двигател за нашите лодки,
няма смисъл.
Хубаво нещо са РИП-а,само че искат по-спокойно море,
и постоянно да си нащрек за времето.
За по-малките говоря.
Иначе на какво ли не съм се нагледал.
няма смисъл.
Хубаво нещо са РИП-а,само че искат по-спокойно море,
и постоянно да си нащрек за времето.
За по-малките говоря.
Иначе на какво ли не съм се нагледал.

Rib 470 с двигателя и колесара е към 22 000. Но удоволствието да се возиш с 65-70 км/час е безценно
ГОЛ ШАРАН ...
- КИРО
- Обратна връзка:
Или едно от тезиMarviN написа:Rib 470 с двигателя и колесара е към 22 000. Но удоволствието да се возиш с 65-70 км/час е безценно

Хайде да не се отплесваме,колегата в първото си мнение е казал какво търси.
Нека да му помогнем.
-
- новобранец
Така, като чета се разобеждавам за дървена лодка. По удобен е варянта някоя с колесар и извънбордов двигател. По лесно ми се вижда за вадене и пускане в морето, а и наистина не споменах, че често си ходя до Видин и ще е голям кеф да се пусна в Дунав на риболов. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има и вариант RIB 470 с двигател 40 к.с.(2T) за 11 000 лвMarviN написа:Rib 470 с двигателя и колесара е към 22 000. Но удоволствието да се возиш с 65-70 км/час е безценно

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- новобранец
Двигателя каква марка е ?promarine написа:Има и вариант RIB 470 с двигател 40 к.с.(2T) за 11 000 лвMarviN написа:Rib 470 с двигателя и колесара е към 22 000. Но удоволствието да се возиш с 65-70 км/час е безценноили с 25 к.с.(4T) за около 11 500 (аз съм с такъв).
Има ли сайт където да ги видя?
В БГ къде се продават?:]
- КИРО
- Обратна връзка:
Тогава послушай Промарин и Тедо,това са хората които ще ти помогнат.
Дървената си е голям ангажимент.Ама много голям.
Дървената си е голям ангажимент.Ама много голям.

Моята е Rib 470 Двигателя е Yamaha F 50 (4 Т) нов, а колесара е от Гърция.И затова цената е такава.
Сайт няма купих ги по отделно и двигателя ми го монтира Варненското представителство на Ямаха - Коста ако някой го познава.
Бих пуснал снимка но малко ми е трудно със качването. Ако някой даде съвет как точно става бих се пробвал да кача някоя.
Сайт няма купих ги по отделно и двигателя ми го монтира Варненското представителство на Ямаха - Коста ако някой го познава.
Бих пуснал снимка но малко ми е трудно със качването. Ако някой даде съвет как точно става бих се пробвал да кача някоя.
ГОЛ ШАРАН ...